پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • چراغ شب مرغ ◄ چراغ شب مرغ
      نور شب معمولی تبدیل شده به یک مرغ شایان ستایش با شخصیتی فراموش نشدنی که باعث می شود بچه ها قبل از خواب لبخند بزنند . Chicken Night Light که توسط Zanwen Li طراحی شده است، زمان خواب را به درخششی گرم و ملایم از آرامش تبدیل می کند. این چراغ شب که به شکل یک جوجه چاق و شایان ستایش است، به لبخند زدن در شب و افزایش روشنایی در صبح کمک می کند. لامپ مرغ نوری آرام بخش می تابید که اتاق را آرام می کند و به بچه های کوچک کمک می کند تا با آرامش از آنجا دور شوند و با مثبت اندیشی از خواب بیدار شوند.
  • مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت ◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
      مبلمان گوتیک که روی پاهای عنکبوتی متعادل شده اند، عناصر طراحی ترسناک و غیرمنتظره با موضوع هالووین را با مواد لوکس با کیفیت بالا ترکیب می کنند . Arachnid طراحی شده توسط Haunt مجموعه جدیدی از مبلمان لوکس گوتیک است که فانتزی جاودانه را وارد عصر مدرن می کند. صندلی تخت، میز کناری ، و تخت با پاهای عنکبوتی با ابهت که از زیر هر قطعه می خزند، بالا می روند. هر اثر عنکبوتی ترکیبی از ظرافت و هنر تاریک است که همه از چوب ماهون جامد توسط صنعتگران چیره دست تراشیده شده است.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      غذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین‌های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می‌کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29369    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

گفتگو با دکتر محسن مشکوة

بعضی مواقع می‎گفتند که شب‎نامه‎ای نوشته شده و حتی اسم من هم در آن برده شده ولی من واقعاً اطلاعی ندارم که موضوع چه بوده است؟ الآن هم نه خیلی در این کارها دقت می‎کنم و نه علاقه‎ای به اینطور کارها و تبلیغات دارم. سابقه من هم در دامپزشکی مشخص است. در بخشهایی که با مسائل مالی سروکار داشته باشد نبوده‎ام و بیشتر در کارهای اجرایی بوده‎ام...

حکیم مهر - مشروح گفتگوی عیدانه با دکتر محسن مشکوة رئیس هسته تدوین قوانین و مقررات سازمان دامپزشکی کشور



- ترجیح دادم در شهر خودم خدمت را آغاز کنم

- یکی از بهترین اساتیدم جناب آقای دکتر شیمی بودند

- روزانه دو ساعت مطالعه می‎کنم

- لازم است برای مقابله با هاری و سایر بیماریها طرح جامع داشته باشیم

- در اجلاس آفکا در حین جلسه به من یادداشت دادند که آقای اشرفی در اثر هاری درگذشت

- دکتر عرب به من گفت نگران نباش! این جریانات انسان را آبدیده‌تر می‎کند

- سازمان دامپزشکی باید آرامش داشته و مستقل باشد

- کانادا به نظرم تشکیلات دامپزشکی بهتری نسبت به بقیه کشورها دارد

- پیشنهاد کردیم گروهی برای رسیدگی به حیوانات خانگی در سازمان دامپزشکی تشکیل شود

- هیچگاه از کارم خسته نشده‎ام

- با کسی دشمنی نداشتم و نمی‎دانم چرا شب نامه منتشر می شد!

- در صورتی که دوباره قرار بود شغل انتخاب کنم هیچگاه به کار دولتی وارد نمی‎شدم!



حکیم مهر : جناب آقای دکتر مشکوة به دلیل وقتی که در اختیار نشریه حکیم مهر قرار دادید از شما تشکر و ضمن تبریک عید نوروز برایتان آرزوی سالی توأم با موفقیت ، سلامتی و شادکامی می‌کنم.

بسم الله الرحمن الرحیم. من هم ضمن عرض سلام ، سال نو را به همه دوستان و همکاران عزیز تبریک می‌گویم. برای شما هم آرزوی توفیق دارم و از اینکه به روش نو و الکترونیک چهره و نقش دامپزشکی و کار دامپزشکان را به جامعه منتقل و معرفی می‌کنید تشکر می‌کنم.

حکیم مهر : خواهش می‌کنم. بفرمایید متولد چه سالی و اهل کجا هستید و چه سالی به دانشکده دامپزشکی وارد شدید؟

متولد 1331 و اهل شهرستان الیگودرز هستم و در سال 1353 به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران وارد شدم.

حکیم مهر : چرا رشته دامپزشکی را برای تحصیل انتخاب کردید؟

در سالهای قبل بافت شهرها مثل الآن نبود ، دام در شهر هم دیده می‌شد و در الیگودرز هم که بودیم پدرم در عین اینکه مغازه داشت و کاسب بود اما در کنار منزل گاو هم نگهداری می‎کردیم و با حیوانات از همان زمان آشنا بودم و ضمناً به روستاها رفت و آمد داشتم و به همین علت به این رشته برای تحصیل علاقمند شدم.

حکیم مهر : چه سالی فارغ التحصیل شدید؟

در طول مدت تحصیل به دو انقلاب برخوردیم. یکی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و دیگری انقلاب فرهنگی و لذا اوایل سال 61 با تأخیر به دلیل تعطیلی پیش آمده فارغ التحصیل شدم. در همان سال 61 هم چون مشکلات کمبود کار هم نبود و من هم نفر اول ورودی بودم و بورس هم داشتم لذا می‎توانستم دانشکده دامپزشکی ، مؤسسه رازی و جاهای دیگری بروم اما ترجیح دادم در شهر خودم خدمت کنم. بنابراین به الیگودرز رفتم و در کلینیک دامپزشکی آنجا بعنوان کارشناس مشغول بکار شدم.

حکیم مهر : موضوع پایان نامه شما چه بود؟

سویا و نقش آن در تغذیه دام

حکیم مهر : بهترین اساتید شما چه کسانی بودند؟

یکی از اساتیدی که در همان سالهای اول دانشکده با ایشان درس داشتیم جناب آقای دکتر شیمی بودند. واقعاً خدمتشان ارادت داشتم. همیشه سعی می‎کردم سر کلاسهای ایشان گوش باشم و البته در کلاسهای دیگر هم همیشه حاضر بودم. جزوه نویس خوبی هم بودم و الآن هم همان خصوصیت را در جلسات مختلف دارم و سریع مطالب را یادداشت می‎کنم. خیلی از بچه ها هم در دانشکده از جزوات من برای امتحانات استفاده می‎کردند.

حکیم مهر : چه دوره‎های تحصیلات تکمیلی را طی کردید؟

هنوز هم مطالعه می‎کنم و شاید اگر روزی دو ساعت مطالعه نکنم آن روز تمام نمی‎شود. سال 62 پس از یک سال کار در الیگودرز به خرم آباد رفتم و هفت سال مسئول دامپزشکی استان لرستان بودم. در عین اینکه مسئول استان بودم اما در کلینیک و آزمایشگاه کار می‎کردم و تست سل انجام می‎دادم.

حکیم مهر : یعنی صرفاً پشت میزنشین نبودید!

بله کار عملی دامپزشکی انجام می‎دادم. در سال 68 به تهران آمدم و این خواسته خودم نبود و مدیریت سازمان دامپزشکی خواسته بودند.

حکیم مهر : آن سال رئیس سازمان دامپزشکی ...

دکتر صفاریان بودند. به تهران که آمدم بعنوان معاون سازمان دامپزشکی مشغول بکار شدم.

حکیم مهر : سازمان چند معاون داشت؟

آن زمان سازمان دو معاون فنی داشت. یکی آقای دکتر ادیب راد بودند و یکی هم من بودم. بعد در اواخر دوره ریاست دکتر صفاریان سازمان دامپزشکی قراردادی آموزشی با دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران منعقد کرد تا همکاران بتوانند دوره VPH بمدت یک سال و نیم بگذرانند. بنده هم سعادت یافتم که این دوره را بگذرانم. این یک مقطع تحصیلات تکمیلی بود. در زمان ریاست دکتر مطلبی فرصت دیگری پیش آمد تا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات امتحان دادیم و قبول شدیم. دلیل اینکه آنجا را انتخاب کردیم این بود که کلاسها معمولاً آخر هفته بود و به کارمان لطمه نمی‎زد. در آنجا در دوره بهداشت مواد غذایی ادامه تحصیل دادم و در سال 82 در مقطع دکترای تخصصی فارغ‎التحصیل شدم.

حکیم مهر : در دوران تحصیل در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بهترین دوستان شما چه کسانی بودند؟

دکتر میرترابی یکی از دوستان نزدیک من بود و الآن با ایشان رفت و آمد خانوادگی دارم و الآن در زمینه انتقال جنین و مامایی کار می‌کنند. علاوه بر ایشان دکتر مسعود عاملی که الآن کانادا است یا دکتر چرخکار که الآن معاون سازمان دامپزشکی هستند یا دکتر میرسلیمی که الآن در شرکت اینتروت هستند و خیلی های دیگر...

حکیم مهر : در دوره ریاست دکتر حسنی بر سازمان دامپزشکی کشور چه مسئولیتی داشتید؟

در آن زمان یک مدتی بعنوان کارشناس بودم و بعد مدیرکل دفتر بررسی ، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامی شدم.

حکیم مهر : این دفتر ظاهراً اشراف کاملی باید بر روی بیماریهای دامی داشته باشد.

بله ... حتی سابقه سازمان دامپزشکی را هم که ببینید کار اصلی این سازمان از ابتدا مبارزه با بیماریهای دامی مثل طاعون ، شاربن ، آبله گاوی و غیره بوده که بعد بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان هم به این مجموعه اضافه شده است.

حکیم مهر : نگاه خانواده همسرتان به دامپزشکی هنگام ازدواج چطور بود؟

همسر من خیلی شناخت از دامپزشکی نداشت. البته من هم گفتم که دکتر هستم اما دکتر دامپزشک و در آن زمان سال 61 که ازدواج کردم حقوقم هفت هزار تومان بود. هر چند که کم هم نبود اما مثل پزشکان خیلی هم زیاد نبود و به ایشان هم توضیح دادم که کار من در مزرعه و فارم و دامداری است و سختی‎های خاص خود را دارد.

حکیم مهر : الآن مسئولیت شما چیست؟

الآن 28 سال سابقه کار دارم و در بخشهای مختلف سازمان هم کار کرده‌ام و در حال حاضر مسئول هسته تدوین قوانین و مقررات سازمان دامپزشکی کشور هستم.

حکیم مهر : با توجه به اشراف شما نسبت به وضعیت هاری و با عنایت به مسئولیت قبلی که بعهده داشتید می‌خواهم توضیح مختصری درباره شیوع این بیماری بفرمایید. چون اغلب در رسانه‌ها افرادی که آمار ابتلا اعلام می‎کنند به اشتباه موارد حیوان گزیدگی را مترادف با هاری منتشر می‌کنند.

هاری یکی از بیماریهای با قدمت زیاد است و به نامهایی نظیر گرگ دیوانه یا سگ دیوانه هم بخصوص در بین اقوام مختلف مطرح بوده است. معمولاً چون سرنوشت حیوان یا شخص مبتلا به هاری مرگ است بنابراین بیماری هاری با ترس و وحشت زیادی شناخته می‎‌شود. اینکه در سال چه تعداد فرد بر اثر هاری در کشور از دست می‌دهیم بسیار انگشت‌شمار است و همانطور که شما اشاره کردید تعداد موارد حیوان گزیدگی بالا و بیش از صد هزار مورد در سال است اما همه موارد گزش به هاری منتهی نمی‎گردد. با این حال به دلیل ترس و نگرانی هزینه زیادی برای پیشگیری از ابتلا صرف می‎شود. در مورد هاری منبع حیات وحش است و متولی در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست است. انسان از طریق گرگ و شغال و روباه یا از طریق حیوانات اهلی نظیر سگ و گربه در معرض این بیماری ممکن است قرار بگیرند. در مورد حیوانات اهلی سازمان دامپزشکی از نظر واکسیناسیون سگ و گربه مسئول است. در مورد سگ‏های صاحب‏دار وظیفه بر عهده سازمان دامپزشکی است و در مورد سگ‎های ولگرد وظیفه جمع‎آوری بعهده وزارت کشور (در شهرها شهرداریهای و در بخش‎‌ها بخشداریها) است. بنابراین در زمینه کنترل این بیماری و پیشگیری از ابتلا همکاریهای بین بخشی لازم است و علیرغم آنکه هنوز طرح جامعی در این زمینه نداریم اما سازمان‎های مسئول کمابیش به وظایف خود خوب عمل کرده‎اند. حالا چون بحث هاری شد یک خاطره هم بگویم که البته خوشایند هم نیست!

حکیم مهر : بفرمایید...

در زمانی که معاون سازمان دامپزشکی بودم به عنوان نماینده سازمان در اجلاس APHCA شرکت کردم. آفکا وابسته به فائو و کوتاه شده عبارات Animal Production and Health Commission for Asia and the Pacific است که سالانه رؤسای دامپزشکی 14 کشور عضو هر سال در یک کشور اجلاس دارند. آن سال در مالزی اجلاس برگزار شده بود که در جلسه یادداشتی به من دادند و در آن یادداشت نوشته شده بود (آقای عباس اشرفی کاردان دامپزشکی شهرستان الیگودرز در اثر هاری فوت کرد) و خیلی برای من ناراحت کننده بود و ناراحت‎کننده‌‎تر اینکه با ایشان در الیگودرز در دوره دبیرستان همکلاس هم بودم و خوب می‎شناختمشان! همانجا هم در جلسه این موضوع را اعلام کردم و همه ابراز تأسف کردند و گفتم این خطرات حرفه دامپزشکی است. بعد که به ایران بازگشتم متوجه شدم که ایشان مأموریتی به خوزستان رفته بوده - چون معمولاً از لرستان در زمستان به خوزستان برای ارائه خدمات به دامهایی که به آنجا رفته بودند می‎رفتند - و در آنجا با گاوی که بیمار بوده برخورد می‎کند. یکی از علائم هاری این است که حیوان ترشح زیاد بزاق دارد و تصور می‎شود که شاید جسم خارجی در گلویش گیر کرده است. ایشان هم بدون دستکش به تصور خود می‎خواهد جسم خارجی را بیرون بیاورد و متوجه نبوده که گاو هار است و مبتلا شده و فوت کرده بود. این هم غنیمتی بود تا یاد این همکار عزیز گرامی داشته شود و برای وی مغفرت و برای خانواده ایشان اجر از درگاه خداوند مسئلت نمایم.

حکیم مهر : خداوند رحمتشان کند ... در دوران مسئولیت در سازمان دامپزشکی کشور مهمترین چالشی که با آن مواجه بودید چه بود؟

از همان ابتدا هم سازمان دامپزشکی با همین مسائلی که امروز با آن مواجه است روبرو بود و آن بحث ساختار دامپزشکی کشور است. زمانی که معاون سازمان بودم یک روز به آقای دکتر عرب که قائم مقام دکتر صفاریان بودند گفتم ما دامپزشکان چه گناهی کرده‎ایم که با این گرفتاری‎ها همیشه روبرو هستیم و دائم درباره جایگاه تشکیلاتی در تنش و چالش هستیم. دکتر عرب به من گفت نگران نباش! چون این جریانات انسان را آبدیده‌تر می‌کند و این حرف جالبی بود. الآن هم بحث تشکیلات سازمان دامپزشکی و حفظ استقلال آن مطرح است و دوباره همان بحث‎های قدیم به جریان افتاده است. دامپزشکی باید استقلال و آرامش برای انجام وظایف داشته باشد و تفاوتی درباره اینکه زیر نظر کدام وزارتخانه باشد یا نباشد هم نیست.

حکیم مهر : به تشکیلات اشاره داشتید. اتفاقاً شما مطالعه‎ای روی تشکیلات و سرویس دامپزشکی در کشورهای مختلف حتی آن بلیز معروف که بعضی هم به شما به دلیل پرداختن به آن خرده می‎گرفتند داشته‌اید. حالا بالاخره این بلیز کجا بود؟! (خنده)

(خنده) ماجرای بلیز این بود که مرحوم دکتر خرمی کتابی درباره تشکیلات دامپزشکی کشورهای مختلف تألیف OIE که یکسری از رؤسای دامپزشکی کشورهای مختلف این کتاب را نوشته بودند به من دادند. دکتر چرخکار هم به من گفت که اگر می‌توانید این کتاب را ترجمه کنید. آن را مطالعه کردم و دیدم کتاب خوبی است. با چند نفر از دوستان بخش‌های مختلف این کتاب را تقسیم و ترجمه کردیم. در آن کتاب تشکیلات دامپزشکی بلیز با اینکه کشور کوچکی است توضیح داده شده بود. بلیز در کنار اقیانوس اطلس است و در ترجمه به دلیل امانتداری باید کامل ترجمه می‌شد و درست نبود که بگوییم چون کشور کوچکی است پس باید حذفش کرد.

حکیم مهر : به نظر من مطالعه تشکیلات دامپزشکی حتی در کشورهای کوچک هم می‌تواند مفید باشد. حالا با توجه به این بررسی که داشتید به نظرتان کدام کشور تشکیلات دامپزشکی بهتر و منسجم‌تر و کارآمدتری دارد؟

کشور کانادا

حکیم مهر : یکی از انتقادات به سازمان دامپزشکی این است که نگاه این سازمان به حیوانات بیشتر معطوف به دامهای بزرگ و طیور صنعتی است. این در حالی است که تعداد قابل توجهی حیوانات خانگی در کشور داریم ولی آماری درباره وضعیت بیماریهای مختلف این حیوانات در کشور وجود ندارد و در سازمان دامپزشکی کشور هم حتی یک گروه برای رسیدگی به مسئله حیوانات خانگی نداریم. نظر شما در این خصوص با توجه به مسئولیت قبلی که بعهده داشتید چیست؟

درست است که پایه اینطور گذاشته شده که دامهای بزرگ تولیدی بیشتر مورد توجه بوده‌اند اما صرفنظر از حیوانات خانگی شهری در روستاها هم حیوانات زندگی نزدیکی با انسان دارند. با توجه به اینکه بخش خصوصی شکل گرفت و درمانگاه و بیمارستان حیوانات خانگی تأسیس شد و صاحبان حیوانات خانگی به این مراکز مراجعه می‎کردند شاید سازمان دامپزشکی کمتر احساس نیاز کرده تا به این بخش که نیروی انسانی زیادی می‎خواهد وارد شود.

حکیم مهر : منظورم خدمات درمانی نبود. الآن شما درباره بیماریهای دامهای بزرگ یا طیور مثلاً در مورد تب برفکی یا آنفلوآنزا و غیره پایش‎ مستمر دارید و پراکنش بیماریها را می‎دانید، در صورتی که از شما درباره ابتلا یا شیوع و بروز اغلب بیماریهای حیوانات خانگی بپرسند اطلاعات مدونی وجود ندارد که بخواهید پاسخ بدهید و سیستم ثبت ملی هم در این زمینه نداریم.

درست می‎گویید. شاید یکی از دلایل این بوده که سازمان دامپزشکی بیشتر نگاه جمعیتی داشته و به گله توجه داشته ولی در مورد حیوانات خانگی شما با گله مواجه نیستید و بحث انفرادی است. البته من قبول می‎کنم که نقص و قصور در این زمینه وجود داشته و دارد اما اینطور هم نبوده که سازمان دامپزشکی کاملاً با این موضوع بیگانه بوده است. در همین مدتی که مسئولیت دفتر بررسی ، مبارزه و مراقبت بیماریهای دامی را داشتم یادداشتهایی از دکتر نوروزی دریافت کردم که ایشان گفته بودند گروهی در دفترتان برای حیوانات خانگی تشکیل دهید. لذا آن زمان چون نمی‎توانستیم تشکیلات را تغییر دهیم آقای دکتر ابراهیم‎زاده را برای اینکار معرفی کردیم و بعد به معاونت اداری و پشتیبانی سازمان هم پیشنهاد دادیم تا در بازنگری تشکیلات و ساختار سازمان گروهی در این زمینه تعریف شود.

حکیم مهر : یک خاطره خوب از فعالیت نزدیک به سی ساله خودتان می‎فرمایید؟

یک خاطره خوب که همیشه در ذهن دارم مربوط به سال 61 است که ازدواج کردم. روز بعد از ازدواج فامیل در خانه داماد ناهار دعوت هستند. ما هم در آن سال به رسم معمول همه را دعوت کرده بودیم. سفره را که انداختیم زنگ منزل به صدا درآمد و گفتند یک آقایی با شما کار دارد. من رفتم جلوی در و دیدم آقای نبی صلواتی که هنوز هم در الیگودرز دامدار است آمده و گفت به دادم برسید که گاوم دچار سخت‌زایی شده است. تازه ایشان کسی بود که معمولاً به دیگران در موقع سخت زایی گاوشان کمک می‎کرد و من گفتم تو که خودت بلدی چرا آمدی؟ گفت گاوم هلشتاین است و ارزش زیادی دارد و من می‎ترسم دست بزنم و نمی‎توانم. به خاطر اینکه وظیفه داشتم کمک کنم آمدم لباس را بردارم که همه تعجب کردند که مگر در دامپزشکی هم بحث سخت‌زایی هست و خلاصه عذرخواهی کردم و در آن شرایط با آقای صلواتی به سمت دامداری که یکی دو کیلومتری با شهر فاصله داشت راه افتادیم. در راه هم چون قبلاً تجربه کار سخت‎زایی داشتم و می‎دانستم که ممکن است خیلی طول بکشد و حتی موفقیتی هم حاصل نشود دائماً با خدا راز و نیاز می‎کردم که موفق بشوم و خیلی هم وقتم را نگیرد که هم زود برگردم و هم اینکه جلوی خانواده همسرم هم سربلند باشم و از طرفی اگر این گوساله هم با موفقیت به دنیا بیاید آقای صلواتی هم مبلغ خوبی برای من خواهد بود. به دامداری رسیدم و بالاخره اینکه ظرف مدت ده دقیقه با موفقیت این گوساله به دنیا آمد و ناف گوساله را بستم و ضدعفونی کردم و ظرف یکساعت به منزل برگشتم و هنوز سفره کامل جمع نشده بود که همه پرسیدند نتیجه چه شد و آن لحظه برای من خیلی افتخارآمیز بود که در مقابل خانواده خودم و همسرم که خیلی شاید شناخت از دامپزشکی هم نداشتند موفق شده بودم. بعداً هم آقای صلواتی مبلغ من شد و خیلی در آن زمان از نظر کاری به نفع من در استان شده بود و هر جا می‎رفت تبلیغ من را می‎کرد.

حکیم مهر : اخیراً در مسئولیت قبلی که قرار داشتید تعدادی نامه علیه شما منتشر شده بود و شاید عده‎ای خیلی دنبال این بودند که دکتر مشکوة از سمت خود کنار برود. ماجرا چه بود؟

راستش من نمی‎دانم. بعضی مواقع می‎گفتند که شب‎نامه‎ای نوشته شده و حتی اسم من هم در آن برده شده ولی من واقعاً اطلاعی ندارم که موضوع چه بوده است؟ الآن هم نه خیلی در این کارها دقت می‎کنم و نه علاقه‎ای به اینطور کارها و تبلیغات دارم. سابقه من هم در دامپزشکی مشخص است. در بخشهایی که با مسائل مالی سروکار داشته باشد نبوده‎ام و بیشتر در کارهای اجرایی بوده‎ام. هنوز هم ساعت 30/6 سر کار می‎آیم و غروب هم 5 یا 6 یا هر وقت که اقتضا کند می‎روم. یعنی این روال کارم است و هیچ وقت از کارم کم نگذاشتم و خسته هم نشدم. حتی پنجشنبه هم سرکار می‎آیم یا روز تعطیل هم اگر لازم باشد می‎آیم. سعی من بر این بوده که در هر جایی هستم به همکاران احترام بگذارم و با مشارکت بقیه همکاران موضوعات را پیش ببرم. در دفتر بررسی و مبارزه هم که بودم کمیته های علمی و فنی داشتیم و سعی می‎کردم دستورالعمل‌ها علمی باشد و اشکالات آنها هم احصاء شده و برطرف شود و کار علمی کردم. دشمنی هم با کسی نداشتم اما اینکه افرادی شب‎نامه و روزنامه می‎نوشتند نمی‎دانم چرا؟ الآن هم در هسته تدوین قوانین و مقررات سعی و تلاشم این است که جاهایی که به قانون نیاز است و باید از دامپزشکی دفاع کرد این کار را تا زمانی که هستم انجام دهم. آنچه می‎توانم بگویم این است که این افرادی که اینکارها را کردند خداوند ان شاء الله به راه راست هدایتشان کند و شاید هم البته به راه راست باشند که در اینصورت برای من حتماً خیری بوده و اصلاً هم نگران اینکه قبلاً در چه مسئولیتی بودم و الآن کجا هستم با توجه به اینکه بیش از 25 سال مدیریت کرده‎ام نیستم. فکر می‎کنم این میزان مدیریت کافی است و باید مدیریت را به جوانان سپرد.

حکیم مهر : یک توصیه هم به دامپزشکان جوان تازه فارغ التحصیل بفرمایید.

توصیه این است که اگر من الآن فارغ التحصیل شده بودم هرگز به کار دولتی وارد نمی‎شدم. چون درست است که می‌شود در دستگاه دولتی به مردم خدمت کرد اما در قالب یک محدوده خاص باید کار کنید و آزاد نیستید. در بخش خصوصی شما آزاد هستید که هر طور دوست دارید با توانی مضاعف کار کنید و نیروی بیشتری بگذارید و پیشرفت کنید. ضمن اینکه از نظر بحث مادی هم در بخش دولتی محدودیت هست اما در بخش خصوصی با فعالیت بیشتر می‎توانید زمینه‎های بیشتری برای درآمدزایی ایجاد کنید. من اگر می‎خواستم دوباره شغل انتخاب کنم هرگز کار دولتی را انتخاب نمی‎کردم.

حکیم مهر : از اینکه در این گفتگو علیرغم مشغله‎ای که داشتید شرکت فرمودید تشکر می‌کنم.

من هم ممنونم. برای شما هم آرزوی توفیق دارم. انسان تا افراد را نبیند و نشناسد ممکن است برداشت‎های خوبی از آنان نداشته باشد. مثلاً در مورد شما واقعیت این است که تا قبل از اینکه من با شما آشنا نشده بودم تصوراتی دیگران منتقل می‎کردند اما بعد از اینکه در جامعه دامپزشکان شما را دیدم و بعد از آن، حالا احساس می‎کنم که به سهم خودتان واقعاً کار می‎کنید و نسبت به دامپزشکی علاقمند و حساس هستید و این بسیار ارزشمند است. بنابراین برایتان آرزوی توفیق می‎کنم و من هم اگر کار و کمکی از دستم بربیاید در خدمتتان هستم. من هم به هر حال سعی کردم خوب کار کنم. ضمن اینکه نقایص و انتقادات را هم می‎پذیرم و آدم‎ها را باید نسبی سنجید و نقص و مزیت را کنار هم دید. ان شاء الله روزی برسد که دامپزشکی در جایگاه شایسته خودش قرار بگیرد. البته در مجموع من برای دامپزشکی علیرغم همه چالش‏ها، آینده خوبی را پیش‌بینی می‎کنم.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ چراغ شب مرغ
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle