ییس سازمان محیط زیست و معاون رییس جمهوری گفت: باغ وحش های ایران حداقل استانداردهای لازم دارند بطوریکه از 42 باغ وحش درکشور فقط 19 مورد آن حداقل استاندارد را دارد.
محمد جواد محمدی زادهˈ در نخستین همایش ˈ هاری ˈ که به مناسبت هفتم مهرماه روز جهانی هاری در موسسه تحقیقاتی سرم سازی رازی مستقر در کرج برگزار شد، افزود: درحال حاضر ۴۲ باغ وحش در کشور وجود دارد که فقط ۱۹مورد آن حداقل استاندارد مورد نظر را دارند.
وی اظهار داشت: تعدادی از این باغ وحش ها نیز به دلیل فقدان استانداردها تعطیل شده و به برخی از آنها نیز مهلت داده شده که رفع نقص کنند. محمدی زاده گفت: کنترل این باغ وحش ها باید با همکاری دامپزشکی انجام شود چرا که بیشترین مخاطبان این اماکن دانش آموزان برای برنامه های جنبی کلاسی هستند و در این فضاها به راحتی انتقال بیماری از حیوانات به انسان انجام می شود. وی در ادامه با اشاره به وضعیت اکوسیستم و حیات در کره زمین بیان داشت: آلودگی موجود در محیط زیست و انقراض گونه ها و عدم تعادل در محیط زیست، ناشی از درک نادرست و دخالت نا آگاهانه بشر در طبیعت، روحیه افزون طلبی به ارث رسیده از بیگانگان به ما و نادیده گرفتن حق حیات برای تمام موجودات است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: در ۳۰۰ سال اخیر که جهان به سوی صنعتی شدن رفت، پیشقراولان صنعتی شدن در دنیا همچون فرانسه، آلمان و آمریکا دست اندازیشان به طبیعت و ذات و فطرت پاک آن بگونه ای بود که آثار مخرب آن را در حوزه محیط زیست همچون باران های اسیدی، تولید گازهای گلخانه ای، آسیب لایه ازن و جمعیت نامتناسب با کره زمین می بینیم.
محمدی زاده با اشاره به استفاده بشر از روش های نادرست تهیه غذا و سموم و کودهای شیمیایی اظهار داشت: اگر این مهم به درستی مدیریت نشود، نشان از زیاده خواهی انسان در طبیعت است که نتیجه آن وجود گونه های منقرض شده است. محمدی زاده بیان داشت: ایران با موقعیت بسیار ارزشمند جغرافیایی، تنوع زیستی بالا و اکوسیستم های طبیعی مناسب، دارای یکهزار و ۱۴۰ گونه جانوری و ۹ هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی و تنوع اکوسیستمی بسیار ارزشمند و قابل توجه است.
وی گفت: تکلیف حفاظت از این زیستگاهها در مقابل بلایای طبیعی ، آثار مخرب انسانی ، بیماریها و استفاده پایدار برای برآورده شدن نیاز انسان بدون آسیب، بر دوش آحاد جامعه به خصوص فرهیختگان، دانشمندان و تشکل های مختلف است. معاون رییس جمهور افزود: اگر خواستار حفظ حیات طبیعی از نظر تنوع زیستی و حیات وحش هستیم ، بدون توجه به منابع تهدید کننده مثل خشکسالی، ورود انواع آلودگی های صنعتی و بیماریها و … غیر ممکن است.
محمدی زاده یادآور شد: پیشگیری از نابودی حیات وحش بخصوص گونه های در معرض خطر انقراض به واسطه بیماری های موجود در حیات وحش همچون هاری، شاربن و … برعهده محیط زیست، دامپزشکی و بهداشت و درمان با یک تعامل سازنده است. وی اضافه کرد: بیماری هاری یک خطر جدی است اما با برنامه ریزی، هماهنگی، تعامل، پژوهش، اقدامات فرهنگی و استفاده از امکانات ملی و منطقه ای و جهانی قابل پیشگیری است.
وی گفت: اکثر انتقال بیماری به خاطر سگ ها است و واکسینه گسترده سگ های صاحب دار و ولگرد می تواند در کنترل بیماری موثر باشد. وی بیماریهایی که به واسطه انگل و میکروب به دام و حیات وحش منتقل می شوند را مشترک بین انسان و حیوان برشمرد و افزود: وجود چراگاههای مشترک بین حیات وحش و حیوانات اهلی عمده ترین دلیل انتقال بیماریها به شمار می روند.
معاون رییس جمهور اظهار داشت: در سالجاری طرحی مشترک با انستیتو پاستور با عنوان ˈامکان استفاده از واکسنهای خوراکی دامی در حیات وحشˈ داشته ایم که اگر میسر شد در کاهش بیماریهای حیات وحش تاثیری بسزایی خواهد داشت. رییس سازمان حفاظت محیط زیست پیش بینی کرد، در حال حاضر ۳۰ گونه حیات وحش از این دارو استفاده کنند
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.