مدیرکل محیط زیست استان آذربایجان غربی در گفت و گو با پانا، اضافه کرد: وضعیت این دریاچه تغییری نکرده و همان پس روی آب و تبخیر دریاچه را داشته ایم، اکثر جزیره های دریاچه ارومیه به باتلاق دو متری تبدیل شده و یا اینکه عمدتا خشک شده اند.
زیست بوم: وضعیت این دریاچه تغییری نکرده و همان پس روی آب و تبخیر دریاچه را داشته ایم، اکثر جزیره های دریاچه ارومیه به باتلاق دو متری تبدیل شده و یا اینکه عمدتا خشک شده اند. با بکارگیری یک فروند بالگرد طی ۳ روز در چندین مرحله پرواز اقدام به انتقال ۱۵ هزار لیتر آب و ۲ تن علوفه در جزیره اشک شد.
مدیرکل محیط زیست استان آذربایجان غربی در گفت و گو با پانا، اضافه کرد: وضعیت این دریاچه تغییری نکرده و همان پس روی آب و تبخیر دریاچه را داشته ایم، اکثر جزیره های دریاچه ارومیه به باتلاق دو متری تبدیل شده و یا اینکه عمدتا خشک شده اند.
عباس نژاد تصریح کرد: شرایط فعلی دریاچه ارومیه تغییر خاصی نداشته است و مانند گذشته است و بارش ها هیچ تأثیری در این دریاچه نداشته است.
همچنین دکتر فاضل- معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست نیز پیش از این با اشاره به وضعیت این دریاچه با بیان اینکه شرایط این دریاچه همانند گذشته است ضمن اینکه وخامت جدی نیز در دریاچه ارومیه بروز نکرده است، گفت: با توجه به کاهش بارش و افزایش تبخیر در حوزه دریاچه ارومیه که در ۱۵ سال اخیر رخ داده است فشاری به بخش های کشاورزی، صنعت و شرب وارد نشده و تمام فشار اکولوژیک بر محیط زیست و دریاچه ارومیه وارد شده است.
تکذیب زنده گرفتن گوزن ها توسط موتورسواران
وی اضافه کرد: در سال های گذشته وجود آب مانع خروج گوزن ها می شد و آن ها نمی توانستند به ساحل برسند اما در حال حاضر چون آبی وجود ندارد به راحتی به ساحل آمده اند.
عباس نژاد با تأکید بر اینکه تجربیات نشان می دهد که خروج گوزن ها از جزیره اشک طبیعی است، گفت: امسال در فصل بهار بارش مناسبی در این منطقه نداشتیم لذا امسال پوشش گیاهی منطقه جزیره اشک کمتر شده است البته خروج گوزن ها امری طبیعی است و قبلا هم اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر اگر گله های گوزن زرد را مشاهده کنیم امنیت و آرامش آن ها را در زیست بومشان مشاهده می کنیم.
رئیس محیط زیست استان آذربایجان غربی ضمن انتقاد از انتشار خبری درخصوص گرفتن گوزن ها توسط موتورسواران منطقه نیز گفت: گرفتن گوزن ها توسط موتورسواران از پایه بی اساس است، خروج گوزن ها از جزیره اشک مربوط به ۲۰ تا ۲۵ روز گذشته است و در طول سال تنها یکبار اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: گوزن ها پس از خروج از جزیره به مزارع آمدند که عمدتا در این مزارع یا چغندر قند و یا ذرت علوفه ای کشت می شود، اما نکته اینجاست که کدام موتور سوار می تواند در داخل مزرعه، موتور سواری کند و مگر می شود که داخل مزرعه ذرت دنبال گوزن دوید؟ لذا اگر کسی در این منطقه حضور داشته باشد مشاهده می کند که نمی توان گوزنی را گرفت.
رئیس محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت: وقتی که خروج گوزن ها اتفاق افتاد تیم های اداره محیط زیست بسیج شدند و به مردم منطقه را از طریق اطلاع رسانی و آموزش مطلع کردیم، البته مردم منطقه دوستدار محیط زیست هستند و صحیح نیست که مردم آذربایجان غربی را زیرسوال ببریم، چرا که این افراد این گوزن ها را مهمان خود می دانند و به کسی اجازه شکار این حیوانات را نمی دهند و درست نیست که با حرف های نسنجیده مطالبی عنوان شود که پایه کارشناسی ندارد.
پایین آمدن آب دریاچه ارومیه گوزنهای زرد را فراری داد
به گزارش پانا، مهندس ضیایی- کارشناس محیط زیست نیز اخیرا در اظهار نظری تصریح کرد که آنچه باعث نگرانی از خروج گوزن های زرد شده این است که شکارچیان متخلف به شیوه های مختلف به جان گوزن های زرد افتاده و حتی با موتورسیکلت گوزنی را زنده گرفته اند.
از طرفی درحالی که کارشناسان نسبت به وضعیت ناگوار گوزنهای زرد در جزیره اشک هشدار میدهند، حسین محمدی- مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست هفته گذشته از اقدامات این سازمان برای نجات گوزن های زرد خبر داد.
مدیر کل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط زیست هفته گذشته اعلام کرد که کمبود منابع آب و علوفه در جزیره اشک، استرس های محیطی و پایین آمدن آب دریاچه ارومیه باعث خروج گوزن های زرد از جزیره اشک شد.
وی تصریح کرد: حفاظت محیط زیست با بکارگیری یک فروند بالگرد طی ۳ روز در چندین مرحله پرواز اقدام به انتقال ۱۵ هزار لیتر آب و ۲ تن علوفه در جزیره اشک کردند که خوشبختانه با این اقدام از خروج گوزنها به سواحل جلوگیری به عمل آمد، اما پیش بینی میشود در صورت تداوم این شرایط زیستی در جزیره اشک جمعیت گوزن با دشواریهایی همراه باشد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.