Resigzed Image Click this bar to view the full image.
تصور کنید که با اعضای خانواده تان سر سفره نشسته اید و میخواهید یک وعده نهار یا شام را در کنار هم نوش جان کنید. به بشقاب غذایتان نگاه کنید و آنرا توصیف کنید. تکه ای گوشت، مقداری سبزیجات یا حبوبات به همراه نان یا برنج. کم و بیش غذای روزانه شما از چنین ترکیبی تشکیل شده است. دقیق تر نگاه کنید و سعی کنید با کمی کمک گرفتن از تخیل خودتان به زمان پخت و ترکیب مواد غذایی برگردید.
حالا کمی عقب تر به زمان تهیه این مواد بروید: یک زمین کشاورزی و خوشه های طلایی رنگ گندم، بوته های گوجه یا لوبیا... اما این تمام ماجرا نیست. سعی کنید یک دامداری را تصور کنید و گاوهایی که در فضایی کوچک که فقط اندکی از حجم بدن آنها بزرگتر است در کنار هم مشغول خوردن علوفه، نان خشک، و مکملهای غذایی مانند پودر استخوان، پودر ماهی، آنتی بیوتیک، هورمون رشد و غیره می باشند. آنها تمام عمر کوتاهشان را در چنین فضاهای تنگ و کسل کننده ای فقط می خورند و می آشامند تا پروار شده و برای وعده غذایی شما آماده شوند!
اکنون به احساسات آنها فکر کنید. لازم به ذکر است که حیوانات با برخورداری از پیچیدگی های فیزیکی مشابه ما کاملا درد و رنج را احساس کرده و حتی عواطفی مانند حس مادری، حس نوعدوستی و عشق را از خود بروز میدهند.
چه می شود که گاو شیردهی که باید بیش از بیست سال عمر کند تنها پنج سال دوام می آورد و بعد از رنج فراوان با پاها یا لگن شکسته و بدنی فرتوت روانه کشتارگاه میشود تا تلف نشود؟
ما این سوال را از یک دامدار سابق پرسیدیم. علت در بهره کشی بیش از حد از این حیوانات است.
میزان تولید و ذخیره کلسیم و آهن و بقیه مواد معدنی و حتی پروتئین در بدن هر موجود زنده، میزانی محدود است. هنگامیکه یک گاو برای افزایش میزان شیردهی یا پروار شدن سریعتر، توسط داروها و محرک ها و هورمونها و همچنین مکمل های غذایی اشباع میشود بدن او از حالت نرمال خارج شده و شیر یا بافتهای گوشتی بیشتری تولید میکند.
تولید شیر بیشتر یعنی گرفتن کلسیم بیشتر از طریق غذا یا حتی نهایتا گرفتن کلسیم موجود در استخوانهای خود گاو، و به همین ترتیب بافتهای گوشتی و چربی بیشتر یعنی وزن بالاتر گاو که برابر با مشکلات حرکتی و دیگر موارد است. این گاو شیرده برای اینکه همیشه قادر به شیردهی در حجم زیاد باشد باید دائما در حالت بارداری واقعی یا کاذب (از طریق تزریق هورمونها) قرار داشته باشد و اگر صاحب گوساله ای شد پس از مدتی کوتاه بچه را از مادر جدا میکنند تا شیر مادر برای استفاده دامدار و نهایتا مصرف کننده بکار رود و نه گوساله کوچک که صاحب اصلی آن شیر است!
سعی کنید برای لحظه ای احساس مادرانه و درد و رنج جسمی این حیوانات را تصور کنید.
انتهای داستان این حیوانات اسیر شده در دامداری ها غم انگیزترین بخش آن است، کشتارگاه! هنگامیکه پس از تحمل یک زندگی مشقت بار در وضعیت وحشتزده در حالیکه از استشمام بوی خون، ترس تمام وجودشان را فرا گرفته و می توان ناله های کمک آنها را شنید به سوی مرگ پیش می روند. گفته شده که "اگر کشتارگاه ها، دیوارهایی از جنس شیشه داشتند، همه مردم گیاهخوار می شدند!"
بله، اینها فقط بیان چند صحنه کوچک بود که شما به عنوان مصرف کننده گوشت معمولا از دیدن شان غافل هستید. تنها صحنه ای که اکثر ما می بینیم، نهایتاً قصابی ها هستند و یا فقط تکه ای گوشت قرمز رنگ که پس از اندکی پختن یا کباب شدن تبدیل به غذای محبوب اکثر مردم می شود. درحالیکه برای همین چند تکه گوشت پخته، یک موجود زنده که مانند ما نفس می کشیده، سالها زندگی کرده و بعد با آن وضعیت نا زیبا تبدیل به آن چیزی شده که در بشقاب ماست.
Resigzed Image Click this bar to view the full image.
و اکنون دوباره سفره ای را تصور کنید که اعضای مهربان خانواده با سبکبالی و شادی حقیقی دور آن جمع شده اند و در حال خوردن غذای گیاهی ای هستند که تنها با حذف گوشت و جایگزینی سویا، یا دیگر پروتئین های گیاهی تهیه شده است. مطمئناَ عشق خالص تری را می توان در این سفره دوم دید، چرا که صلح و عدم خشونت مانند هدیه ای از جانب خداوند در این سفره می درخشد.
پیامبر خدا (ص) می‌فرماید: «خداى رحمان به مردمان دلرحم، رحم مى‌كند. به ساكنان زمین رحم كنید، تا آن كه در آسمان است به شما رحم كند.» (كنز العمّال، ح 5969)
حیوانات نیز مانند بشر ساکنان این کره خاکی هستند و در خاک و آب و هوای آن با ما شریک می باشند. آنها بعنوان دوستانیعشق بی قید و شرط خودشان را معصومانه در اختیار ما می گذارند و در سکوت، بدون ذره ای چشمداشت به ما یاری می رسانند. برای بشر خلق شده اند که
همچنین در احادیث آمده که پیامبر اسلام (ص) خطاب به حضرت علی (ع) فرمودند که از خوردن گوشت پرهیز کن چرا که باعث می شود که تا چهل روز خصیصه آن حیوانی که گوشتش را خوردی در بدن تو باقی بماند. و جالب اینجاست که علم امروزی تازه با کشف حقیقت ذخیره اطلاعات جسمی و حسی و ذهنی موجودات در ژن آنها، می تواند نشان دهد که چگونه غذایی که می خوریم می تواند بر خصوصیات و رفتار جسمی و احساسی و افکار ما تأثیر بگذارد.
اگر عشق و بخشش را بعنوان یک موهبت الهی جاری در زندگی مان بپذیریم، بایستی در تمام جنبه های زندگی مان آن را تبلور بخشیم. و این جنبه ها شامل خوارک ما نیز می شود.
با همین مقایسه کوچک و اندکی تفکر درباره روش تهیه یک غذای گیاهی و یک غذای حاوی گوشت، می توان به راحتی بهترین انتخاب را انجام داد. به این نکته توجه داشته باشید که تعداد زیادی گیاهخوار در سراسر کره زمین وجود دارند که هر کدام به دلیلی گوشت را از سفره خود حذف کرده اند.
پس اگر یک نفر در روستای دوردستی در هند، یا شهر پر هیاهویی در اروپا توانسته عشق و محبت خود را به حیوانات هم بسط داده و روش صلح آمیز گیاهخواری را انتخاب کند، چرا ما نتوانیم؟!
جدای از مبحث رحم و شفقت نسبت به حیوانات دلایل مهم دیگری نیز برای گیاهخواری وجود دارد که از آن جمله مسئله آلودگی محیط زیست و توقف "گرمایش جهانی" می باشد.
از آنجاییکه دامها و بطور عام صنایع تولید گوشت سهم عمده ای در تولید گازهای گلخانه ای سمی مانند "متان" دارند، به تازگی از سوی سازمان ملل اعلام شده که جهانیان برای توقف خطر "گرمایش جهانی" بایستی به گیاهخواری روی آورند. چرا که گیاهخواری بعنوان سریعترین راه برای توقف این روند تخریب طبیعی شناخته شده.
پدیده هایی که امروزه خیلی بیشتر از پیش شاهد آنها هستیم، مانند سیل، خشکسالی، طوفان، سونامی، زلزله، فورانهای آتشفشانی و غیره که با افزایش گازهای گلخانه ای میزان تکرار و شدت وقوع آنها در طی سالهای اخیر بسیار بیشتر از پیش شده است.
شاید مهمترین نگرانی شما برای انتخاب گیاهخواری، مسئله سلامت باشد. در جواب باید گفت که با حذف گوشت، که سرشار از کلسترول و چربی مضر و نیز انواع هورمونها و آنتی بیوتیکهای تزریق شده به دام می باشد نه تنها به سلامتی خود کمک میکنید بلکه با جایگزین کردن سویا و سبزیجات که دارای فیبر بیشتر، ویتامین و مواد معدنی هستند می توانید به راحتی پروتئین و کلیه مواد لازم برای حفظ تعادل بدن تان را کسب کنید.
برای اطمینان بیشتر می توانید به بیماری هایی که از خوردن گوشت حاصل می شود نگاهی بیندازید: انواع سرطان از جمله سرطانهای دستگاه گوارش، بیماری های قلبی و عروقی، آنفلوآنزای مرغی، جنون گاوی، افزایش فشار خون و کلسترول، افزایش احتمال بروز دیابت و بسیاری کاستی ها و بیماری های دیگر که خودتان با روی آوردن به گیاهخواری می توانید شاهد توقف و بهبودی آنها باشید.
کافی است که با یک اقدام آگاهانه و از روی شفقت، ابتدائاً برای مدتی محدود گوشت را از تغذیه خود حذف کنید و غذاهای تهیه شده با سویا و محصولات تهیه شده از آن مانند: شیر سویا، پنیر سویا (توفو)، دوغ و ماست سویا و یا پروتئین غلات (گلوتن و گوشتهای گیاهی)، مصرف کنید. پس از کمتر از یک یا دو هفته احساس سبکی و سلامتی بیشتر را حس خواهید کرد.
بعنوان یک انسان، اشرف مخلوقات و جانشین خداوند بر روی زمین شما این حق انتخاب را دارید که با عشق و شفقت در کنار حیوانات زندگی کنید و از غذاهای پاک و سالم گیاهی بهرمند شوید.
پس با یک تغییر تعالی بخش، خشونت و بی مهری به حیوانات، این آفریده های خداوند را، از سفره خود پاک کنید و آنرا با صلح و آرامش سبزیجات و میوه ها لبریز کنید. مانند گیاهان به سوی نور رشد کنید و شفقت را در تمام زوایای زندگی تان جای دهید.