: رییس سازمان محیط زیست کشور گفت: دریاچه ارومیه شناسنامه، هویت و سرمایه منطقه آذربایجان و ایران اسلامی است.
به گزارش زیست بوم و به نقل از ایرنا محمد جواد محمدی زاده روز شنبه در همایش بین المللی دریاچه ارومیه که با حضور کارشناسان و محققین ایرانی و بین المللی در ارومیه برگزار می شود، افزود: این دریاچه میراث فرهنگی و ذخیره با ارزش حیاتی برای منطقه و کشور است که باید با تمام توان و امکانات در صدد احیای آن برآییم.
وی گفت: برخی با بدسلیقگی سعی دارند خشکاندن یا کوچک کردن دریاچه ارومیه را برای افکار عمومی بقبولانند که این دیدگاه غیرقابل قبول است.
محمدی زاده اظهارکرد: نظام جمهوری اسلامی اهتمام ویژه ای برای حل این مشکل دارد و از توان لازم برای احیای تالاب و زیست بوم کم نظیر دریاچه ارومیه برخوردار است.
معاون رییس جمهوری گفت: در حال حاضر پهنه آبی این دریاچه دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۱۰۲ جزیره کوچک و بزرگ در آن وجود دارد و ۱۹ رودخانه به آن سرازیر می شود.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست افزود: به لحاظ درجه حفاظتی دریاچه ارومیه از عالی ترین درجه برخوردار است.
محمدی زاده در ادامه به دلایل ایجاد مشکل در دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: کاهش ۶۰ میلی متری بارش سالانه در ۲۵ سال گذشته، خشکسالی، تغییرات اقلیمی، کاهش ورود روان آب ها به میزان حداقل ۱/۲ میلیارد متر مکعب در سال، افزایش یک و نیم درجه ای حرارت در ۲۵ سال گذشته و سدهای ساخته شده از جمله دلایل اصلی ایجاد مشکل برای دریاچه بوده است.
وی اظهارکرد: در حال حاضر ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دریاچه ارومیه به سمت شوری می رود و ۴۰ روستا در این محدوده به علت بیکاری در حوزه کشاورزی خالی از سکنه شده اند که باید علاجی برای دریاچه ارومیه اندیشیده شده و از این روند جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه دولت دهم نخستین دولت بوده که در جهت مدیریت این مشکل برنامه ریزی کرده است، افزود: منابع مالی متعددی برای این امر در نظر گرفته شده که در راستای طرح های اولویت دار، نظارت بر بهره برداری آب، انتقال حوضه به حوضه آب های جاری و بارورسازی ابرها بکار گرفته می شود.
نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه، چالش ها و راهکارها روز شنبه با حضور ˈمحمدرضا رحیمیˈ معاون اول رییس جمهوری آغاز به کار کرد.
این همایش با اهدافی نظیر احیای دریاچه ارومیه به شیوه های علمی، ارتقای دانش عمومی و فنی، بهره مندی از تجارت ملی و بین المللی ، برگزار می شود.
شناخت چالش ها و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و رفع مشکلات زیست محیطی و بحران کم آبی دریاچه ارومیه از دیگر اهداف این همایش بین المللی است که با حضور شخصیت هایی از کشورهای بلژیک، روسیه، فنلاند، آمریکا، ترکیه و اوکراین بررسی می شود.