مواد لازم:
سیب زمینی نگینی پخته و رنده شده.......................... 4 عدد
گوشت چرخکرده و تفت داده شده............................... 200 گرم
فلفل دلمه رنگی نگینی شده و تفت داده ..................... یک عدد
جعفری خرد شده.................................................... 2 ق س
پیاز خلال و سرخ شده.............................................. یک عدد معادل 2 ق س
زرشک تفت داده شده.............................................. 2 ق س
تخم مرغ................................................................ یک عدد
رب گوجه فرنگی کمی تفت داده................................. 2 ق س
آرد....................................................................... به میزان لازم
نمک،فلفل سیاه و قرمز پودر شده و زردچوبه.................. به میزان لازم
طرز تهیه:
اول گوشت را با یک عدد پیاز رنده شده مخلوط میکنیم و در تابه با 2 ق غ روغن کمی تفت میدهیم و بعد کمی نمک و فلفل بهش میزنیم و تفت میدهیم تا آب گوشت کشیده شود.
نباید گوشت را زیاد سرخ کنیم فقط خامی گوشت گرفته شود و آبش کشیده شود کافی است اگر گوشتمان مخلوطی از گوساله و گوسفندی باشد هم خوشمزه تر میشود و هم احتیاج به روغن ندارد.
وقتی گوشت با حرارت شروع به روغن انداختن کرد با همان روغن خودش تفت میدهیم و بعد گوشت را داخل یک کاسه بزرگ میریزیم و فلفل دلمه و پیاز و رب را بهش اضافه کرده و مخلوط میکنیم و بعد جعفری را میریزیم و با قاشق کاملاً مخلوط میکنیم. سپس زرشک را هم میریزیم و کاملاً مخلوط میکنیم. چون داخل گوشت نمک و فلفل زده بودیم دیگر به موادمیانی اضافه نمیکنیم.
سیب زمینی را بعد از آب پز کردن داغ داغ پوستش را میکنیم و بلافاصله رنده میکنیم تا راحت تر رنده شود و نمک و زردچوبه و فلفل قرمز و سیاه و تخم مرغ را اضافه میکنیم وقتی تمام این مواد را اضافه کردیم شروع میکنیم به ورز دادن. باید کاملاً ورز بدهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند.
اگر سیب زمینی به دست بچسبد میتوانیم دستمان را یا به آرد آغشته کنیم یا کمی به آب بزنیم و بعد مقداری از مواد سیب زمینی را برمیداریم و در دست پهن میکنیم و مقداری از مواد میانی را داخل آن قرار میدهیم و بعد روی آن را میپوشانیم تا مواد میانی دیده نشود.
داخل یک دیس کمی آرد میپاشیم و مواد آماده را داخل آن میچینیم بعد مقداری رون داخل تابه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم وقتی روغن کمی گرم شد هر دو طرف شکم پرها را در آن سرخ میکنیم.
اگر نخواستیم از روغن بیشتری استفاده کنیم یک ظرف پرکس را کاملاً چرب میکنیم و شکم پرها را داخل آن میچینیم و داخل فر قرار میدهیم و به مدت نیم ساعت میگذاریم بپزد تا روی غذا طلایی شود.
اگر در تابه سرخ میکنیم باید با کمی فاصله در تابه قرار دهیم تا به هم نچسبند که باعث باز شدن مواد نشود و بعد از سرخ کردن میگذاریم داخل صافی تا روغن اضافیش بریزد بعد در دیس مقداری سبزی خوردن قرار میدهیم و این شکم پرها را روی آنها میچینیم و کنار آن با تربچه برش خورده و لیموترش خرد شده تزئین میکنیم.
اگر در موقع درست کردن شکم پرها گاه گاهی دستمان را آردی کنیم خیلی راحت میتوانیم این شکم پر را درست کنیم. میتوان این کوکو را در مهمانیها به عنوان پیش غذا و در منزل به عنوان صبحانه یا شام مصرف کرد. به عنوان صبحانه یا عصرانه میتوان داخل نان باگت استفاده کرد. دقت کنیم همه کوکوها به یک اندازه دربیاید تا شیک تر دیده شود.
میتوانیم داخل این غذا از مرغ و ماهی تفت داده شده هم استفاده کنیم. البته باید ریز خرد کنیم و بعد تفت دهیم. در صورت تمایل میتوانیم از خلال بادام یا پسته داخل مواد میانی استفاده کنیم. میتوانیم به جای جعفری از نعناع و ریحان استفاده کنیم. به جای زردچوبه میتوانیم یک ق م زعفران دم کرده استفاده کنیم.
اگر تخم مرغ این غذا زیاد باشد موقع رول کردن سخت میشود به همین دلیل از یک عدد تخم مرغ استفاده میکنیم. این شکم پر را هم میتوانیم بزرگ یا کوچک درست کنیم و هم به صورت لوله ای یا دایره میتوانیم درست کنیم.