تحقيقات جديد نشان داد که افزايش قند خون خطر مرگ بيماران ذات الريه را افزايش ميدهد و اين بيماري ممکن است به خاطر فوت کردن غذا، مايعات، موادشيميايي و گرد وخاک نيز منتقل شود.\n
روزگارنو: محققان اروپايي تاکيد کردند که افزايش ميانگين قند خون ميتواند به آگاه شدن از احتمال مرگ بيماران ذات الريه کمک کند.اين تحقيقات از نزديک به 6 هزار و 900 بيمار مبتلا به ذات الريه از نوع ذات الريه اکتسابي از جامعه انجام شد که بين سالهاي 2003 تا 2009 ميلادي در کشورهاي اتريش، آلمان و سوئيس به بيمارستان يا مراکز پزشکي خصوصي مراجعه کرده بودند.
به گزارش فارس به نقل از نشريه BMJ اروپا تاکید کرد اين بيماري يکي از شايعترين بيماريها و يکي از مهمترين علل مرگ و مير در کشورهاي صنعتي است.
در مقايسه با بيماران مبتلا به ذات الريه که از سطح طبيعي قند خون هنگام ورود به بيمارستان برخوردار بودند، محققان دريافتند کساني که از افزايش قند خون رنج مي برند، احتمال موارد مرگ و مير ناشي از بيماري ذات الريه در آنها در طول يک دوره 28 تا 90 روزه بيشتر است و هر اندازه ميانگين قند خون افزايش يابد به همان اندازه نيز خطر مرگ زودهنگام زياد ميشود.
اين تحقيقات نشان داد: ميانگين مرگ و مير در طول 90 روز در بيماران ذات الريه که دچار ديابت يا افزايش قند در خون نبودند، 3 درصد بود اما اين ميانگين در بين بيماران ذات الريه که دچار ديابت نبودند اما سطح بالاي قند خون داشتند، 10 درصد بود.
براساس اين تحقيقات، ميانگين مرگ و مير در طول 90 روز در بيماران ذات الريه مبتلا به ديابت صرف نظر از سطح قند خون آنها به هنگام ورود به بيمارستان، 14 درصد بود.
اين تحقيقات را دکتر فيليپ ليب ر از بيمارستان Saarland آلمان تهيه کرده است.
اين تحقيقات اهميت تجزيه و تحليل سطح قند خون را با پيگيري مستمر آن بعد از خروج بيماران مبتلا به ذات الريه از بيمارستان توضيح ميدهد که هدف از اين امر تشخيص هر گونه مورد ابتلا به ديابت و جلوگيري از پيچيدگيهاي سلامت بيشتر است.
ذات الريه يا سينه پهلو اصطلاح عمومي است که براي توضيح بيماريهاي التهابي ريه به کار ميرود. اين بيماري معمولاً به اين دليل ايجاد ميشود که حفرههاي شش، کيسههاي هوا در ريهها، از چرک و مخاط پر ميشوند.اما سينه پهلو ميتواند به قسمتهاي مختلفي از ريهها آسيب بزند. التهاب حفرههاي شش، توانايي ريهها در گرفتن اکسيژن از هوا را محدود ميکنند و در نتيجه موجب ناتواني سيستم گردش خون ميشود. مشکلات ديگري هم ممکن است اتفاق بيفتد. مثلاً وقتي باکتري وارد خون ميشود يا ريهها به شدت ملتهب شده و بسته ميشوند.
سينه پهلو فقط يک بيماري نيست بلکه ميتواند 30 علت مختلف داشته باشد، به همين دليل تشخيص آن بسيار دشوار است. اما معمولاً ذات الريه يا سينه پهلو با عفونت ايجاد ميشود. اين ميکروبها ميتواند شامل باکتري، ويروس، قارچ يا حتي انگل شود.
مکانيزم دفاعي طبيعي بدن در برابر عفونت شامل التهاب ميشود و در نتيجه ريهها در تلاش براي خلاص شدن از شر آن ميکروب، پر از ماده مخاطي ميشوند. اين بيماري ممکن است به خاطر فوت کردن در غذا، مايعات، موادشيميايي و گرد وخاک نيز به وجود آيد.
سينه پهلو به دو نوع کلي سينه پهلو کسب شده از جامعه و سينه پهلو بيمارستاني تقسيم ميشود. تفاوت سينه پهلو نوع دوم اين است که در اين سينه پهلو احتمال اينکه عامل بيماري از ميکروبهاي مقاوم به آنتيبيوتيک يا باکتريهاي صعب العلاج مانند پسودومونا باشد، بيشتر است.