اول به این دلیل که باعث میشود حواس شما به جای آنکه به غذاخوردن متمركز شود، متوجه جواب دادن به تلفن، ایمیل فرستان و کاغذبازی باشد بنابراین مغز توجهی به مقدار غذایی که خورده میشود، ندارد و در نتیجه پرخوری اولین دستاورد این كار است...
دوم اینکه میزکار شما 400 بار از یک توالت کثیفتر و مثل میز غذایی است که هرگز تمیز نمیشود. جالبتر اینکه روی این میز وسایل کثیف دیگری از قبیل تلفن، موس و حتی رایانه وجود دارد و تمام اینها باعث انتقال آلودگی خواهندشد. پوستر این هفته به 12 قانون طلایی غذاخوردن در محل کار پرداخته است.
1. ببینید که چه میخورید: به غذایی که برای خود آماده کردهاید، توجه کنید و هرگز در وقت غذاخوردن هیچ کار اضافهای حتی پاسخگویی به تلفن را انجام ندهید زیرا در این صورت بیش از نیاز روزانهتان غذا خواهیدخورد و به مرور چاق میشوید. البته قبل از هر چیز بهتر است مقدار مشخص و مناسبی غذا در ظرفتان بریزید.
2. با خودتان غذا ببرید: غذایی که از بیرون تهیه میکنید، گران، با حجم زیاد، سنگین و چرب است بنابراین بردن غذا از خانه بسیار بهتر است. اگر در محل کارتان یخچال وجود دارد، غذا را در یخچال بگذارید و اگر به دلیل مشغلهکاری فرصت این را پیدا نکردید، یادتان باشد که نباید بیش از 2 ساعت غذا را بیرون از یخچال نگهداری کرد.
3. راه بروید: فراموش نکنید که راهرفتن به هضم غذا کمک خواهدکرد. این عادت خوبی نیست که پشت میزکارتان غذا بخورید و سپس کار را از سر بگیرید و مدتها پشت میز بنشینید. بهتر است بعد از غذا، به بهانه آب آوردن، از دورترین راه خود را به آبسردکن برسانید یا برای چند نسخه کپیگرفتن به سمت دستگاه کپی بروید و با انجام چنین كارهایی سعی كنید کمی فعالیت بدنی داشته باشید.
4. از رومیزی استفاده کنید: انداختن سفرهای کوچک یا استفاده از زیربشقابی نسبتا بزرگ میتواند از تماس غذای شما با آلودگیهای احتمالیای که روی میزکارتان وجود دارد، جلوگیری کند.
5. میزکارتان را ضدعفونی کنید: اگر به دلیل اینكه مکانی مخصوص برای غذاخوردن در محل کارتان وجود ندارد، مجبورید پشت میزتان غذا بخورید، بهتر است هر روز میزکارتان را ضدعفونی کنید. یک ماده ضدعفونیکننده و دستمالی تمیز (نه دستمال کاغذی) داشته باشید تا بتوانید تمام نقاط میزتان را تمیز و برای غذاخوردن آماده کنید.
6.با دوستتان غذا بخورید: برای غذاخوردن پشت میزکار، همکارتان را نیز دعوت کنید با این کار فرصتی برای گپزدن و یک استراحت کوتاه فراهم خواهدشد و از فضای کار و استرسهایش برای مدتی جدا میشوید.
7. این روش غذاخوردن نباید عادت شما بشود: برای بسیاری از ما تکرار یک فعالیت، آن را به یک عادت تبدیل میکند در حالی که نباید اینطور باشد زیرا غذاخوردن باید در مکانی به نام غذاخوری انجام شود زیرا این مکان هم تمیزتر است و هم باعث استراحت و بازتوانی مجدد کارکنان خواهد شد.
8. غذاهایی با بوی تند به سرکار نبرید: بعضی از غذاها (مانند غذاهای سیردار و پرادویه) بوی تندی دارند و به محض گرم کردن، تمام محوطه را از بوی خود پر میکنند که ممکن است برای سایر افراد آزاردهنده باشد بنابراین غذاهایی را انتخاب کنید که کمبوتر هستند.
9. غذایتان را زیر نظر داشته باشید: ممکن است در محل کار شما فقط یک مایکروفر برای گرمکردن غذا وجود داشته باشد، توصیه میکنیم وقتی در حال گرمکردن غذایتان هستید، از درپوشی استفاده کنید تا غذایتان بر اثر زیاد گرمشدن تمام فضای مایکروفر را کثیف نکند زیرا تمیزنکردن باقیمانده این غذا محیط مایكروفر را آلوده میکند و باعث میشود محل مناسبی برای گرمکردن سایر غذاها نباشد.
10. نوبتی سالاد بیاورید: خیلی وقتها به دلیل زیادشدن آنچه باید همراه ببرید، میبینید که چند روزی است سالاد نخوردهاید در حالی که میتوانید نوبتی برای خود و افرادی که با شما غذا میخورند، سالاد یا یک همراه غذا ببرید. با این كار هر چند روز یک بار نوبت شما میشود كه بار سنگینتری داشته باشید در حالی که هر روز با غذایتان یک کنار غذا دارید.
11.حرف نزنید:
هرگز جلوی مشتری یا مراجعهکننده غذا نخورید یا با دهان پر تلفن جواب ندهید، هنگام غذاخوردن با همکارتان، در حالی که خردههای غذا در دهانتان است، به سخنرانی نپردازید و بعد از اتمام غذا حتما مسواک بزنید.
12. به زمان غذاخوردنتان دقت کنید: معمولا ساعت شروع به کار از 8 صبح آغاز میشود و افراد بعد از رسیدن به سرکار، تازه مشغول خوردن صبحانه میشوند. با این كار ساعت کار نیز خواهدگذشت، پس بهتر است که در عرض 10 دقیقه، صبحانه خوردنتان را به اتمام برسانید یا در خانه این وعده را میل کنید. هنگام ناهار هم بهتر است زیاد با همکارانتان گرم صحبت نشوید زیرا صرف غذایتان بیش از زمان معمول طول خواهدکشید و ممكناست بازخواست شوید.