سبزپرس- گروه محیط طبیعی: در واکنش به نامه اعتراض آمیز شرکت های تورگردان شکار و طبیعت نسبت به کاهش سهمیه شکار اتباع خارجی یک استاد دانشگاه معتقد است که شکار اتباع خارجی در ایران، به شکلی که در حال حاضر وجود دارد هیچگونه منفعتی برای محیط زیست ایران ندارد و خشم شکارچیان داخلی را هم بر می انگیزد.
دکتر اسماعیل کهرم، در گفتگو با سبزپرس و در واکنش به نامه اعتراض آمیز شرکت های تورگردان شکار و طبیعت نسبت به کاهش سهمیه شکار اتباع خارجی گفت: در شمال کشور پاکستان یک گوسفند کوهی به نام «تار» وجود دارد که دولت پاکستان برای شکار هر «تار» 60 هزار دلار حق برداشت از هر شکارچی دریافت می کند و این پول در لحظه ورود آنها و در فرودگاه به حساب سازمان محیط زیست پاکستان واریز می شود و این سازمان این مبلغ را خرج منطقه حفاظت شده «قره قروم» که محل سکونت «تار» است و شکاربانان و محیطبانان آن منطقه می کند.
کهرم ادامه داد: در حالی که در کشور ما، ارزش قرقاول 50 دلار، گرگ 100 دلار، روباه 50 دلار، شغال 20 دلار، پرندگان آبزی 15 تا 20 دلار و پلنگ 1000 دلار تعیین شده است و علاوه بر پایین بودن این ارقام، حتی همین مبالغ کم هم به حساب دولت ریخته می شود و معلوم نیست که اصلا به سازمان محیط زیست می رسد یا نه.
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد که اگر صدور جوار شکار برای اتباع خارجی به این شکل است و قرار است اتباع خارجی دو برابر جواز شکارشان شکار کنند و در نهایت هم بدون پرداخت کمترین وجهی تنها به محیط زیست آسیب بزنند، این مدل از صدور جواز برای شکار اتباع خارجی را نمی خواهیم.
کهرم مشکل دیگری که در این زمینه وجود دارد را احساس و عکس العمل شکارچیان داخل نسبت به این موضوع دانست و گفت: در ایران 500 هزار شکارچی وجود دارد و این به این معنی است که 500 هزار تفنگ در اختیار مردم است و زمانی که آنها می بینند که شکارچیان عرب در منطقه بوشهر بدون هیچگونه دردسری «هوبره» شکار می کنند، در حالی که آنها برای شکار «هوبره» دو میلیون تومان جریمه می شوند، احساس غریبگی می کنند و عکس العمشان شکار غیر قانونی خواهد بود.
او قرقاول، هوبره، گونه های اردک، پلنگ، آهو، شوکا و گراز را حیوانات مورد علاقه اتباع خارجی برای شکار دانست و گفت: سازمان محیط زیست براساس تعیین ظرفیت این گونه های جانوری ظرفیت شکار اتباع خارجی را تعیین می کند و کسی که جواز برایش صادر شده در یک منطقه خاص و در یک تاریخ خاص و تنها یک نوع خاص از جانوران، آن هم به تعداد محدود می تواند شکار کند و تعداد و تعرفه هایش هم مشخص است.
کهرم در پایان تاکید کرد که تعرفه های کنونی برای شکار اتباع خارجی بسیار کم تر از استانداردهای جهانی است و نتیجه این عملکرد آسیب به محیط زیست و برانگیختن خشم شکارچیان داخلی است.
پیش از این، پنج تن از مدیران شرکتهای تورگردان شکار و طبیعت ایران که به برگزاری تورهای شکار برای شکارچیان خارجی می پردازند، نامه ای شکایت آمیز را به برخی از مراجع دولتی ارسال کردند که در آن از معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل محدودیت در صدور مجوز شکار به خصوص برای اتباع خارجی به شدت انتقاد کردند./ن.س