مواد لازم برای تهیه ی تاراتو:
بادنجان دلمه ای یا بادنجان قلمی بدون تخم – ۱ کیلو و نیم
فلفل دلمه ای قرمز – ۲ عدد
فلفل دلمه ای سبز – ۲ عدد
ماست کیسه ای – ۵۰۰ گرم
فلفل قرمز کوبیده – ۱ قاشق چایخوری
لیمو ترش – ۲ عدد(یا ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آبلیمو)
روغن زیتون – ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری
سیر – ۱ بوته
فلفل قرمز تند – بمقدار کم
زیتون سیاه – ۱۵۰ گرم
طرز تهیه ی تاراتو:
بادنجان ها و فلفل های سبز و قرمز را شسته،خشک می کنیم و آنها را در سینی فر می گذاریم. سینی را روی پایین ترین پنجره فر با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت قرار می دهیم تا بادنجانه ا و فلفل ها کاملا پخته و نرم شوند (معمولا ۴۵ دقیقه برای پختن آنها کافی است.البته اگر تعدادی از آنها زودتر پختند،از فر بیرونشان می آوریم). تخم فلفل ها را می گیریم. بادنجانها را پوست کنده،سر آنها را نیز می بریم و فلفل ها و بادنجان ها را خوب نرم می کنیم. بعد پوست سیر را گرفته، می کوبیم تا کاملا نرم شود. آبلیمو را با سیر، فلفل قرمز کوبیده و فلفل قرمز تند و کمی نمک داخل مایه بادنجان و فلفل می ریزیم. روغن زیتون را کم کم با ماست مخلوط می کنیم و در ظرف می ریزیم و روی آن را با زیتون سیاه تزئین می کنیم. ظرف را برای مدتی در یخچال می گذاریم تا تاراتو کاملا سرد شود. برای نرم کردن بادنجان و فلفل بهتر است از میکسر استفاده شود