این روزها اگر برای خرید موادغذایی به فروشگاههای بزرگ سری زده باشید، در قسمت پنیرها با انواع و اقسام آنها روبرو میشوید و احتمالا بیآنكه بدانید هر كدام به چه منظوری مورد استفاده قرار میگیرند، یكی را كه ظاهری اشتهاآورتر دارد، انتخاب میكنید و به خانه میبرید...
پنیر نعناع
یكی از طعمدهندههای پنیر، نعناع است كه به هضم سریعتر موادغذایی كمك میكند. پنیر از منابع چربی و پروتئین است و نعناع موجود در آن میتواند به كسانی كه مشكل هضم دارند، در هضم و جذب این ماده غذایی كمك كند. مصرف این پنیر با چند برش خیار و گوجهفرنگی، میتواند صبحانهای مناسب برای كسانی باشد كه اضافه وزن دارند یا از چاقی رنج میبرند.
پنیر خامهای
یكی از پرچربترین پنیرها، پنیر خامهای است كه بدن كالری فراوانی با خوردن آن دریافت میكند، بنابراین كسانی كه سابقه بیماری قلبی دارند، چربیخونشان بالاست و چاق محسوب میشوند، باید مصرف آن را به حداقل ممكن برسانند. تولید این پنیر، مرحله رسیدن ندارد بلكه به صورت تازه بستهبندی و برای فروش عرضه میشود. اولینبار آمریكاییها در سال 1872 آن را به دنیا معرفی كردند و در میانشان به نام «فیلادلفیا» شهرت یافت. البته كالری فراوان، آن را به گزینهای مناسب برای بچههای بدغذا و لاغر و كسانی كه به سختی وزن میگیرند، تبدیل كرده است.
پنیر گردو و كنجد
این پنیر تقریبا كالری زیادی دارد زیرا به آن خامه و مقداری كنجد و گردو برای طعمدار كردن اضافه میكنند. معمولا طعمدهندهها، بیشتر برای تنوعدادن به انواع پنیرها مورد استفاده قرار میگیرند، اما گردو و كنجد موادغذایی چرب و منبع اسیدهای چرب ضروری هستند و میتوان آنها را به خصوص در برنامه غذایی بچهها و نوجوانان كه در مرحله رشد قرار دارند، گنجاند.
پنیر زیره
این ادویه ضدنفخ است، بنابراین كسانی كه زیاد نفخ میكنند میتوانند از آن برای طعمدار كردن پنیرشان استفاده كنند. البته مقدار زیره اضافه شده در یك بسته پنیر برای برخی افراد زیاد است، در این صورت میتوان آن را با مقداری پنیر ساده كمچرب مخلوط كرد. در ضمن پنیر زیره، خامه هم دارد پس مراقب مقدار مصرف آن باشید تا بیش از مقدار مورد نیاز انرژی دریافت نكنید زیرا در این صورت اضافه وزنتان حتمی خواهد بود.
پنیر گردو
این پنیر با پودر گردو طعمدار شده است و كالری زیادی دارد، بنابراین اگر كسی میخواهد وزنش را پایین بیاورد، باید در مصرف این پنیر دقت كند. البته گردو ماده غذاییای است كه به دلیل اسیدهای چرب ضروری، میتواند چربی خون را كاهش دهد و به دلیل طعم مناسبی كه به پنیر میدهد، میتواند یك عامل جذبكننده برای مصرف روزانه آن باشد بنابراین سالمندانی كه بنابه هر دلیلی، كماشتها و ضعیف هستند، میتوانند این پنیر را حداقل در وعده صبحانه یا به عنوان شامی سبك مورد استفاده قرار دهند.
پنیر فتا
پنیر فتا نوعی پنیر در آب نمك است كه تاریخچه آن به هزاران سال پیش و به كشور یونان برمیگردد. آن را از شیر گاو تهیه میكنند و به مدت 3 تا چند ماه در آب نمك یا آب پنیر نگه میدارند. میزان چربی آن 30 تا 60 درصد است بنابراین در گروه پنیرهای نسبتا چرب جای میگیرد. البته بسته به نوع شیر مصرفی، میتوان چربی آن را كاهش داد، بنابراین اگر باید چربی محدود دریافت كنید، به مقدار چربی درج شده روی بستهبندی دقت داشته باشید.
پنیر سالامی
هدف از تولید این نوع پنیر، ایجاد تنوع در طعم است به طوری كه برای تولیدش، به آن خامه و مقداری كالباس اضافه میكنند. از آنجا كه حداقل مصرف فرآوردههای گوشتی به دلیل افزودنیهایی كه دارند، توصیه میشود، فقط برای امتحان طعم این نوع پنیر، آن را بخرید و هرگز ذائقه خود و فرزندانتان را به مصرف مرتب آن عادت ندهید.