سبزپرس- گروه محیط طبیعی: در هفته گذشته، اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي، از تجهیز 14 پاسگاه محيط باني اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي به دستگاههاي دفندر خبر داد. همچنین در خبری دیگر، در استان های اردبیل، آذربایجان شرقی، بوشهر و سمنان به مناسبت روز محیط بان مراسم هایی برگزار شد که در آنها مدیران کل اداره محیط زیست استان ها و مقامات بلند پایه استانی شرکت داشتند. در مراسم تجلیل از روز محیط بان در استان سمنان و بوشهر از محیطبانان شهید این استان ها تجلیل شد.
به گزارش سبزپرس، اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي، از تجهیز 14 پاسگاه محيط باني اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي به دستگاههاي دفندر خبر داد. این اداره کل تاکید کرد که با توجه به قرار گرفتن پاسگاه هاي محيط باني در داخل منابع طبيعي بكر، احتمال حضور جانوراني نظير مار، عقرب، رتيل و.... در داخل اين محيط ها، در جهت افزايش سطح رفاه وايمني محيط بانان استان 14دستگاه دفندر در پاسگاههاي محيط باني استان نصب شده است.
دفندر دستگاهي است كه با استفاده از امواج اولتراسونيك در محدوده شنوايي حيوانات مختلف اقدام به فراري دادن ودور كردن آنها از محل مي کند.
همياران محيط زيست، جامعه را نسبت به مسائل زيست محيطي حساس كنند
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل، معتقد است که همياران محيط زيست جامعه را نسبت به مسائل زيست محيطي حساس می كنند.
علی حمیدی، در همايش «هم انديشي توانمندسازي همياران محيط زيست» در راستاي ارتقاي فرهنگ حفاظت محيط زيست تاکید کرد: همياران افتخاري حفاظت محيط زيست بايد نسبت به گرداوري اطلاعات مختلف و به روز مرتبط با محيط زيست از كانال هاي مختلف اقدام و نسبت به اطلاع رساني آن در جامعه تلاش کنند.
او با اشاره به مطالعه مسائل مختلف زيست محيطي در جامعه از سوي همياران محيط زيست گفت: همياران مي توانند با يافتن مسائل مختلف نسبت به مطالعه و تحقيق پيرامون آن اقدام كرده و اداره كل محيط زيست استان در اين راستا حمايت هاي لازم را از آنها خواهد کرد.
حميدي با بيان اينكه بايد مردم نيز وارد عرصه حفاظت از محيط زيست شوند ادامه داد: اگر مردم وارد اين بخش شوند بسياري از مشكلات در رابطه با جلوگيري از آلودگي هاي زيست محيطي حل شده و حساسيت هاي لازم در بين مردم براي پيشگيري از اين معظل ايجاد مي شود.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان همياران محيط زيست را به عنوان افرادي مطلع ازقوانين زيست محيطي دعوت به تبيين اين قوانين در جامعه كرد و اين قشر را جزء بازوان اجرايي حفاظت محيط زيست استان دانست.
حميدي تاکید کرد: همياران محيط زيست در صورت مشاهده تخلفات زيست محيطي مي توانند مراتب را به ادارات محيط زيست و يا ضابطان دادگستري گزارش كنند.
محيط بانان گمنام ترين كاركنان دولت و حافظان بي ادعاي محيط زيست در شرايط سخت هستند
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی محيط بان را كسي دانست كه در دورترين نقاط جغرافيايي كشور به دور از خانواده با كمترين امكانات در شرايط سخت تلاش مي كند تا تنوع زيستي و آب و خاكمان را حفظ كند.
بيوك رئيسي كه به مناسبت روز محيط بان در همايش بزرگ محيط بان ، هميار و محيط يار شرکت کرده بود با اشاره به افزايش مسئوليت محيط بانان با دو برابر شدن مناطق حفاظت شده ، از افزايش 100 درصدي مناطق تحت مديريت محيط زيست استان در دولت دهم خبر داده و گفت : جاي بسي خرسندي است كه اعلام محدوده مناطق حفاظت شده جديد استان همزمان با روز محيط بان به اطلاع مردم مي رسد.
او با اشاره به الحاق مناطق حفاظت شده «ديزمار»، «سهند»، «كاغذ كنان» و «پارك ملي كنتال» به مناطق تحت مديريت محيط زيست استان گفت: با افزايش اين مناطق حدود 8.4 درصد از عرصه استان جزو مناطق حفاظت شده محسوب مي شود كه به استاندارد جهاني نزديك است.
رئيسي احداث مركز فسيل شناسي ايران با اعتباري بالغ بر 70 ميليارد ريال و افتتاح آن تا سال 91، بهره برداري از سيستم تجهيزات نوين، GIS و RS در مديريت مناطق، اقدام به برون سپاري وظايف تصدي گري سازماني به بخش خصوصي ، تهيه سند زيست بومي تالابي درياچه ي اروميه و قوريگل ، شروع اجراي موزه ي تاريخ طبيعي و بانك ژن شمال غرب كشور ، استفاده از پتانسيل بسيج سازندگي در حفاظت از مناطق به عنوان نيروهاي مومن و معتقد و استفاده از پتانسيل حداكثري واحدهاي صنعتي در فرهنگ سازي محيط زيست را از مهمترين دست آوردهاي حفاظت محيط زيست استان در دولت نهم و دهم دانست.
او با اشاره به اجراي طرح محيط يار در 200 مدرسه تبريز گفت:استان آذربايجان شرقي به عنوان پايلوت موفق اجراي طرح در كشور با بيشترين محيط يار ملبس و آموزش ديده شد و همزمان با روز محيط بان 400 محيط يار را به مدارس اعزام کرد.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان درجمع بزرگ محيط ياران و مسئولان اداري و قضايي استان به اهميت فرهنگ سازي محيط زيست در اقشار مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: طرح ملي محيط يار و استفاده از مشاركت هاي مردمي در فرهنگ سازي به بركت وجود نو نهالان و دانش آموزان ، كاري اصولي و ريشه اي است كه مي تواند آموزش خانواده ها را در پي داشته باشد . اوبا جنس فعاليت محيط ياران و همياران محيط زيست را تشريح كرد و گفت: نيرو هاي مردمي، ضلع دوم و سوم مثلث يگان حفاظت هستند به نحوي كه نزديك به 1000 نفر محيط يار و هميار در سطح استان براي پيشگيري از تخلف و آموزش زيست محيطي به محيط زيست استان كمك مي كنند.
نعمتي معاونت پيشگيري دادگستري استان نيز در جمع محيط ياران ، محيط بانان و ضابطان دادگستري حفاظت محيط زيست از اصل 50 قانون اساسي كه حفاظت از محيط زيست را وظيفه ي عمومي تلقي كرده است نام برد و گفت : بر اساس اصل 50 قانون اساسی، همه مردم و دستگاه هاي اداري، اجرايي و قضايي، بايد براي حفاظت محيط زيست همكاري داشته باشند . او ادامه داد: در غير اين صورت، شاهد تخريب محيط زيست طبيعي و خسارت جبران ناپذيري خواهيم بود .
نعمتی به گستردگي قوانين زيست محيطي كشور اشاره کرد و تشريح كرد که علاوه بر قانون اساسي ، در اسناد بالادستي و فرودستي، بر جرم های مربوط به حفاظت محيط زيست تاكيد و در مورادي زيادي ضمانت اجرايي كيفري و حقوقي پيش بيني شده است .
معاونت پیشگیری دادگستری استان آذربایجان شرقی، رويكرد تشكيلات قضايي استان را حمايت از اقدامات كاركنان حفاظت محيط زيست در چارچوب مقررات و موازين قانوني و عدم تعدي به حقوق شهروندي به بهانه حفاظت محيط زيست دانست و گفت : محيط بانان سخت كوش، در صورتي كه تحت نظر دادسراي استان آموزش ديده باشند ضابط خاص دادگستري محسوب مي شوند و گزارش آنها گزارش مبنا و اصل به حساب آمده و از ادله ي اثبات جرم به حساب مي آيد.
در این مراسم، معاون برنامه ريزي استاندار نيز شرکت کرده بود. او با بيان اين موضوع كه توسعه بايد همه جانبه باشد گفت : توسعه اي كه فقط در خدمت انسان و آسايش و رفاه او باشد ، توسعه ي پايدار نيست و امروز ه توسعه اي كه حقوق طبيعت و زيست مندان آن رعايت و به منابع موجود حداقل آسيب وارد شود مورد قبول خواهد بود.
مسجدي با اشاره به ارتباط شاخصه هاي پيشرفت كشورها با حفظ محيط زيست تاکید کرد: حفاظت از محيط زيست وظيفه ي همگاني است و همه اقشار مردم اعم از دولت، مردم، دانش آموزان و توليد كنندگان، اين موضوع را بايد سرلوحه كارهايشان قرار دهند و ما با عملياتي كردن بحث ، امكانات لازم را براي تحقق آن فراهيم می كنيم .
در پايان اين همايش از فعالان و تلاشگران عرصه هاي مختلف محيط زيست، محيط بانان نمونه، قضات دادگستري استان، مديران برتر آموزش و پرورش و صدا و سيما و اولين سراينده ي شعر محيط بانان با اهداء لوح تقدير، تجليل شد.
تجليل از محيط بانان مراسم روزمحيط بان درمنطقه حفاظت شده مند بردخون بوشهر برگزار شد
در بوشهر،مراسم روزمحيط بان درمنطقه حفاظت شده «مند بردخون» در شهرستان دير و با حضور بخشدار بردخون ، شهردار و تعدادي از مسئولين بردخون برگزار شد. در این مراسم، ازمحيط باناني كه در جهت حفاظت از محيط زيست منطقه تلاش مي كنند تجليل شد.
بخشدار بردخون در قسمتي از اين مراسم ضمن تبريك ولادت امام رضا(ع) و روز محيط بان ، محيط زيست را متعلق به همه مردم خواند و تلاش و كوشش همگاني را براي بهبود وضعيت محيط زيست لازم و ضروري دانست.
آقاي محمد پور با اشاره به مهم بودن بخش بردخون در سطح ملي ، افزود: اين مهم بودن بدليل پتانسيل هاي بالقوه موجود در منطقه است كه منطقه حفاظت شده «مند» نيز يكي از اين پتانسيل ها است. او بالقوه کردن اين پتانسيل ها و حفاظت از آنها را وظيفه اي عمومي دانست.
محمد پور در پايان سخنانش، از محيط بانان حاضر در منطقه كه با وجدان كاري بالا در حفاظت از محيط زيست منطقه خصوصاً «آهوان» تلاش مي كنند، تشكر و قدرداني کرد و ابراز اميدواري كرد که محيط بانان در انجام وظايف خود پيروزو موفق باشند.
در ادامه برنامه، پورسالم ، مسئول منطقه حفاظت شده «مند» ضمن برشمردن سختي ها و مخاطرات كار محيط بانان گفت: محيط بانان تاكنون 111 شهيد به طبيعت ايران تقديم نموده اند و منطقه حفاظت شده «مند» افتخار دارد كه دو نفر از اين شهدا از همكاران شاغل در این منطقه بودند، كه همواره راه آنها مورد تاكيد محيط بانان منطقه بوده است.
او اداکه داد: موضوعي كه در آستانه اين روز شريف خاطر محيط بانان ايران را آزرده است وباعث نگراني زيادي شده ،تاييد حكم اعدام براي يكي از محيط بانان كشور است. او ابراز اميدواري كرد جلوي اعدام محيط بان اسد تقی زاده گرفته شود.
تعامل خوب دستگاههاي اجرايي بخش با محيط زيست و ديد فوق العاده زيست محيطي مسئولين و غالب مردم بخش بردخون، از ديگر مسائلي بود كه توسط پور سالم مطرح شد. او تاکید کرد: يكي از مشكلات حوزه محيط زيست پايين بودن آگاهي هاي عمومي است كه با تقويت آن مي توان به همه مردم لقب محيط بان را داد و اين امر را سازمان حفاظت محيط زيست برعهده گرفته است.
در پايان مراسم كليپي با عنوان عملكرد منطقه حفاظت شده «مند»، برای حاضران به نمايش درآمد و سپس هدايايي به محيط بانان منطقه اهدا و از محيطبانان شهيد علي كشاورز و شهيد شهيدقلي بيرامي تجليل شد.
تجديد پیمان با شهداي محيطبان در استان سمنان
امسال روز محيط بان در استان سمنان، با تجديد پیمان با محيط بانان شهيد استان آغاز شد. در مراسمی که به مناسبت این روز برگزار شده بود، مهندس حميد ظهرابي مديركل حفاظت محيط زيست استان سمنان كه به اتفاق جمعي از همكاران اداره كل در مزار محيط بان شهيد، عليرضاابراهيمي كارنامي در شهرستان كياسر استان مازندران حضور پيدا كرده بودند،گفت: متاسفانه روز محيط بان امسال بدون حضور محيط باني فداكار و متعهد كه در راه حفاظت از انفال الهي به درجه رفيع شهادت نائل شد برگزار مي شود.
او تاکید کرد که ما بايد قدردان جان فشاني هاي اين عزيزان باشيم و حسرت مي خوريم كه چه عاشقانه زيستند و چه عارفانه از ميان ما پركشيدند و مي دانيم كه دعاي هر روزشان بدرقه راه ما خواهد شد تا با تواني مضاعف كوله بار سنگين حفاظت از حقوق نسل هاي آينده را به سرمنزل مقصود برسانيم . مهندس ظهرابي در مراسم ديدار با خانواده معظم شهيد جعفري ديگر محيط بان شهيد استان سمنان كه به اتفاق جمعي از كاركنان ، در خانه مادر شهيد جعفري برگزار شد، آبروي مجموعه محيط زيست را مديون جان فشاني شهداي محيط بان در سراسر كشور دانست و گفت: شهداي محيط زيست كه به تاسي از امام رضا(ع) جان در طبق اخلاص گذاشته اند به خواست خدا در روز قيامت از ياران آن امام همام به شمار رفته و مورد شفاعت قرار مي گيرند.
همچنين جمعي از كاركنان محيط زيست و مسئولين اداره كل، همزمان با مراسم تجديد ميثاق با شهداي محيط زيست بر مزار شهيدان ربيع زاده و سعيديان، ديگر شهدا محيط زيست حضور يافته و با اين شهدا تجديد پیمان کردند./ن.س