به گزارش سبزپرس اکنون این سایت تکثیر در اسارت که محیطی نیمه طبیعی دارد 25 گوزن زرد را در خود جای داده است، 11 گوزن بالغ نر و 7 ماده و گوساله های سال گذشته که هنوز تفکیک جنسی نشده اند.
مسوول حیات وحش اداره محیط زیست مازندران درباره دشت ناز می گوید: دشت ناز در واقع یک زیستگاه تکثیر در اسارت نیمه طبیعی است و هدف ،نگهداری گوزن ها در آن نیست، بلکه اینجا به عنوان پشتوانه جمعیت هایی است که در زیستگاههای جنوب و جنوب غرب آخرین بازمانده های گوزن زرد در آن می زیستند.
کوروس ربیعی در مورد انتقال گوزن ها به سایر استان ها می گوید: از سال 85 دور جدیدی از نقل و انتقال گوزن ها آغاز شد، در کل تا به امروز 35 نر و 19 ماده از دشت ناز به سایر مناطق منتقل شدند، اولین دسته 4 گوزن ماده و 2 نر بودند که به باغ شادی در شهرستان خاتم یزد انتقال یافتند.
وی در ادامه می گوید: در سال 85 ،6 گوزن نر به لوندویل و در تابستان سال 1386 ، 5 ماده دیگر به آستارا برده شد، در همان سال 5 نر و 5 ماده به موطن اصلی خود یعنی منطقه دز و کرخه منتقل شدند و در دی ماه 86 ، 10 نر و 5 ماده به منطقه دنا در کهکیلویه انقال یافتند.
وی در مورد تعداد جمعیت نر ها می گوید: جمعیت نر در دشت ناز زیاد بود و برای ایجاد تعادل در نسبت جنسی 12 نر در سالهای 88- 89 به پناهگاه حیات وحش سمسکنده منتقل شد.
ربیعی در مورد تعداد مرگ و میر ها و علت آن از سال 85 می گوید: از آن زمان تا به امروز 19 مورد مرگ و میر داشتیم و که عمدتا به سه علت بود، یکی اینکه نرها با هم جدال می کنند و در این جدال گاهی یکی کشته می شود، دوم جدال نرها برای تصاحب ماده هاست که گاهی گوزن ماده کشته می شود و مرگ و میر دیگر در گوساله هایی اتفاق می افتد که قادر به ادامه حیات نیستند.
این کارشناس حیات وحش در مورد علت مرگ گوساله ها می گوید: 40 سال است که گله این گوزن ها با هم درون آمیزی داشته و به همین دلیل گاهی گوساله ها با نقص ژنتیکی و معیوب به دنیا می آیند و قادر به ادامه حیات نیستند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.