اروپا پروژه ای را برای ساخت یک تلسکوپ جدید نوری و مادون قرمز با هدف یافتن حیات در سیارات خارج از منظومه شمسی آغاز کرده است.
این تلسکوپ جدید که قرار است از سال 2012 در رصدخانه جنوبی اروپا (اسو) در شیلی ساخته شود E-ELT )تلسکوپ بی نهایت بزرگ نوری/ مادون قرمز) به بزرگترین چشمی تبدیل خواهد شد که از زمین پنجره ای به سوی آسمان خواهد گشود.
این تلسکوپ با هدف یافتن حیات در سیارات خارج از منظومه شمسی ساخته می شود.
"برونو لیباندگات"، مدیر "اسو" در این خصوص توضیح داد: "این تلسکوپ یک آینه اصلی به قطر 42 متر و 906 آینه 1.5 متری دارد. این آینه ها برپایه یک سیستم نوری انطباقی که شکستهای پرتوهای نور حاصل از اتمسفر زمین را تصحیح می کنند عمل می کنند."
وی افزود: "فناوری به کار رفته در ساخت این تلسکوپ به ما اجازه خواهد داد که سیارات را به روشی مستقیم رصد کنیم. این بدان معنی است که با کمک E-ELT رصد سیاراتی که تاکنون مشاهده مستقیم آنها میسر نبود امکانپذیر می شود."
مدیر اسو گفت: "هدف ما جستجوی سیاراتی است که اصطلاحاً در نوار قابل سکونت قرار دارند و بنابراین به طور بالقوه می توانند میزبان اشکالی از حیات باشند."
سیارات داخل نوار قابل سکونت، سیاراتی هستند که فاصله آنها تا ستاره خود به اندازه ای است که بر روی سطحشان می توان آب به حالت جامد، گاز و به خصوص به صورت مایع را پیدا کرد.
این تلسکوپ که با هزینه 1 میلیارد یورو ساخته خواهد شد همچنین می تواند به درک ماهیت انرژی تاریک، سیاه چاله های بسیار عظیم و کهکشانهای نخستین کمک کند.
براساس گزارش آنسا، این تلسکوپ قرار است از سال 2012 بر روی کوههای آند در شیلی و در حدود فاصله 20 کیلومتری از تلسکوپ "خیلی بزرگ" (VLT) ساخته شود.