مدیر هماهنگی امور ترویج و آموزش کشاورزی در گفتگوی اختصاصی با سبز پرس قبل از آنکه از بیلانی از عملکرد سازمان متبوع خود در سال 89 بدهد و برنامه های سال 90 را تشریح کند، تاکید می کند : ما در بخش خود بدنبال آن هستیم تا با تغییر دیدگاه ها و تقویت باورها چه در تولیدکنندگان و چه بخش سازمانی و چه ارتباطات فرابخشی استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای استان را محقق کنیم.
علی اصغر داداش پور می گوید: ما اعتقاد داریم که ترویج یک علم و در عین حال یک هنر است علم و هنری که باید مصادیق تولید اقتصادی را که بهبود معیشت خانوار کشاورز را به همراه دارد شناسایی کرده و عینیت بخشد تا با کشتهای متعدد در در طول سال و استفاده از کشتهای دوم و حتی سوم ،جلوه های کشاورزی پایدار و اقتصادی بر مبنای دانایی محوری و ظرفیتها عیان شود تا کسی ادعا نکند که کشاورزی اقتصادی نیست!
داداش پور یاد آور شد: گیلان با داشتن مقدار 9/0 درصد از خاک کشور بیشترین تعداد کشاورز و بهره بردار را هم دارد 32 سازمان جهاد کشاورزی که زیر مجموعه وزارتخانه در کشور هستند در مجموع دو هزار و 400 دهستان دارند اما گیلان به تنهایی یکصد و نه دهستان و سه هزار روستا دارد. این مهم مبین آن است که تنها مجموعه محدود با امکانات موجود دولتی نمی تواند عملکردی که باید را در گیلان داشته باشد؛ لذا ما در کنار شبکه ترویج دولتی با چارت سازمانی تعریف شده اش شبکه ترویج عیر دولتی را تشکیل دادیم به این معنی که برای ارتقا دانش و بینش کشاورزان و تعییر نگرش و و تسهیل گری در توانمند سازی جامعه بهره بردار از شرکتهای خدمات مشاوره ای و فنی که توسط فارغ التحصیلان کشاورزی در روستا ها مستقر شده حمایت کرده ایم. حتی از محل یارانه ها وام بلاعوض 6 میلیون تومانی در اختیارشان گذاشته ایم و اینک 75 شرکت استقرار یافته با بیش از 700 نفر عضو در واقع قابلیت فوق العاده ای برای ارتقا وضعیت کشاورزی در استان هستند.
وی همچنین از تشکیل نظام صنفی در شهرستانها بر اساس مصوبه دولت خبرداد و سر بازان سازندگی که با امریه فرماندهی کل قوا در مراکز جهاد کشاورزی استان حضور دارند را از بازوهای شبکه ترویج عیر دولتی استان خواند.
مدیر هماهنگی امور ترویج و آموزش کشاورزی گفت: یکی از برنامه های استفاده از توانایی های فرابخشی و بین سازمانی است. ما با انعقاد همکاری با دانشگاه علوم پزشکی از کارشناسان بهداشت محیط دعوت می کنیم تا با حضور در مزارع آگاهی های لازم برای مراقبتهای بهداشتی را به کشاورز ما بدهند .
این کارشناس مسئول تداوم و استمرار را دو رکن اصلی برای تضمین موفقیت برنامه های ترویجی دانست که بر مبنای اولویت های وزارت جهاد کشاورزی تعریف می شوند و واجد ویژگی اثر بخشی و اثر سنجی هستند. او گفت : طرحی که ما چند سال است دنبال می کنیم ایجاد مدارس مززعه ای (FFS) است که در آن ما بعنوان واحد تسهیل گر تلاش می کنیم تا کشاورز دانسته های خود را با دانش نوین تلفیق کند و در عمل دیده ایم این دوره های مستمر و الگو سازی رفتاری تاثیر مثبتی در نگاه کشاورز ما داشته است.
حفظ محیط زیست با کاهش کود و سم
این کارشناس مسئول ترویج معتقد است باید رفته رفته با عادت زدایی مصرف کود و سم نگاه کشاورزان را به سمت حفظ ارکان زیست محیطی و تاثیر مطلوب آن بر بهره وری جلب کنیم. وی گفت: در همین راستا از سال 89 طرح پایلوت تولید ورمی کمپوست از ضایعات کشاورزی و زباله خاکی را بعنوان اشتغال خانگی زنان روستایی تعریف کردیم که در سه شهر رودسر، املش و لنگرود دنبال می شود و نتایج مثبتی داشته است.
وی گفت : ما حتی با بهره گیری از کارشناسان بهداشت در مدارس مزرعه ای خود ضمن آموزش مبارزه تلفیقی با آفات نحواه استفاده از کود و سم و نیز نگهداری بقایا و قوطی های کود و سم به کشاورزان آگاهی های لازم را می دهیم تا رفته رفته استفاده درست بهنگام و به اندازه از سم را جا انداخته و بتوانیم کشاورزی سالم و عاری از سم را برای جامعه تولید کننده تبیین کنیم.
90 سال فرصت ارتقای مدیریت انرژی و منابع
مدیر هماهنگی امور ترویج و آموزش کشاورزی گفت: در سال 89 ما تلاش کردیم با برگزاری جشنواره های موضوعی و محصولی نظیر جشنواره های گل گاوزبان، فندق، برنج و اسبچه خزری و نیز جشنواره ملی مدیریت منابع آب با یاد آوری و معرفی فرصتهای زراعی فراموش شده کشاورزی گیلان را از فرم معیوب تک محصولی خارج کنیم. درسال 90 نیز ضمن استمرار و ادامه برنامه های قبل با توجه به استمرار قانون هدفمند سازی یارانه ها، آشنایی با شیوه های مدیریت انرژی بعنوان یک اصل مهم در کشاورزی را برای بهره برداران خاصه در مرغداری ها و ... در دستور کار داریم. ضمن آنکه اولویت مطرح در سازمان را هم در نظر داریم. مثل تلاش برای ترویج آبیاری تحت فشار بعنوان الگوی مناسب آبیاری در استان، تلاش برای یکپارچه سازی اراضی با این نگاه که بتوانیم مکانیزاسیون را در کاشت و داشت و برداشت و حتی پس از برداشت با بهره گیری از دانش روز وارد عرصه کشاورزی کنیم تا بتوانیم به شاخصه های توسعه پایدار کشاورزی و اقتصادی کردن زراعت نزدیک شویم.
وی گفت: هدف غایی در بخش ترویج تسهیل در فرایند توسعه بخش کشاورزی با توانمند سازی کشاورزان و اشاعه یافته های تحقیقاتی بین آنها است. حتی تاسیس شورای تات در استان نیز قدمی برای نزدیک کردن دستاوردهای محقق و انتقال نیازهای جامعه مولد ما به هم است که به طور جدی در استان دنبال می شود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.