به گزارش سبزپرس و به نقل از سایت محیط زیستی مونگابی، بررسی ها نشان می دهد که از ابتدای سال جاری میلادی بهای غذا در قاره آسیا در حدود 10 درصد افزایش یافته است که این به طور معناداری از قیمت غذا در سال گذشته بالاتر است.
بیش از همه افزایش قیمت غذا در اقلامی مانند برنج و گندم دیده می شود. برای مثال، قیمت برنج در ویتنام در حدود 36.7 از ژوئن سال 2010 افزایش یافته است. به علاوه، قیمت برنج نیز در حدود 67 درصد است.
اما در این میان و در جایی که بانک توسعه آسیایی در مورد بحران غذا در آسیا هشدار می دهد، گفته می شود که این بحران بیش از همه به دلیل تغییرات گسترده جوی در جهان به وجود آمده است. گویا این خشکسالی بر محصول برنج و در نتیجه در قیمت آن بیش از دیگر محصولات تاثیر داشته است. این تغییرات جوی شامل خشکسالی در روسیه، چین و ایالات متحده آمریکا، سیل در استرالیا و پاکستان و برف سنگین در اروپا و بخش هایی از ایالات متحده آمریکا بوده است.
اما تنها تغییرات اقلیمی موجب افزایش قیمت غذا در آسیا به حساب نمی آید بلکه بالا رفتن قیمت نفت آمریکا نیز بر شرایط آسیا موثر بوده است.
مسئولان بانک جهانی می گویند برای خانواده های فقیر که اساسا بیش از 60 درصد از درآمد خود را برای گرفتن غذا صرف می کنند، بالا رفتن قیمت مواد غذایی موجب می شود که آن ها نتوانند چیزی برای هزینه در تحصیل و داشتن بهداشت صرف کنند.
ن.ح
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.