لنگ نر بیماری که چندی پیش در خراسان شمالی پیدا شده بود، امروز به تهران منتقل می شود تا برای معالجه زیر تیغ دندانپزشکان برود.
حسین محمدی، مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به اعلام این خبر به سبزپرس گفت: دو دندان نیش این پلنگ از بن شکسته و دو دندان دیگر نیز به صورت نیمه شکسته و در صورتی که اقدامی برای درمان آن صورت نگیرد، پلنگ قادر نیست به صورت طبیعی تغذیه کند.
او ادامه داد: متاسفانه در کشور ما تخصص خاصی برای ترمیم دندان در حیات وحش وجود ندارد اما با بررسی کارشناسان سازمان معلوم شد که می توان برای درمان پلنگ از تیمی متشکل از دامپزشکان و دندانپزشکان انسانی بهره برد.
به گفته محمدی، قرار است برای درمان این پلنگ از «پروتز» به جای دندان های شکسته استفاده شود تا پلنگ قادر باشد به صورت طبیعی تغذیه کند.
مدیرکل دفتر حیات وحش درباره این پلنگ گفت: این پلنگ در استان خراسان شمالی و در نزدیکی منطقه گلول و سرانی یافت شده بود. شواهد اولیه نشان می داد که این پلنگ در درگیری با حیوانی دیگر (احتمالا گراز) از ناحیه دهان آسیب دیده بود و به نظر می رسد که از زیر ضعف و عدم توانایی برای یافتن غذا خود را به آغل یک روستایی در نزدیکی منطقه رسانده بود.
او ادامه داد: خوشبختانه فرد روستایی با مشاهده پلنگ قبل از هر اقدام دیگری ماموران اداره محیط زیست را از این موضوع مطلع ساخته بود. پلنگ آنقدر بد حال بود که حتی برای انتقال آن نیاز به بیهوشی نبود و آن روستایی برای جا به جا کردن حیوان تا خودروی محیط بانان بدون هیچ حفاظی از فرغون استفاده کرده بود.
به گفته محمدی، پس از چند روز که پلنگ تحت نظر دامپزشکان قرار داشت رفته رفته حال مساعدی پیدا کرد و رفتارهای نسبتا طبیعی از خود نشان می داد تا اینکه به خراسان رضوی منتقل شد و از ناحیه فک تحت عمل جراحی قرار گرفت.
نمی توان پلنگ را در طبیعت رها سازی کرد
این مقام مسئول همچنین گفت: در حال حاضر این پلنگ حال مساعدی دارد اما شکستگی دندان های نیش برای پلنگ بسیار خطرناک است. چون این دندان ها به حیوان را قادر به تغذیه از گوشت حیوانات دیگر و حتی گرفتن شکار می کنند. کارشناسان ما می گویند که حتی با قرار دادن پروتز به جای دندان های حیوان نیز باز هم نمی توانیم پلنگ را در طبیعت رهاسازی کنیم چون به احتمال قوی حیوان در طبیعت زنده نخواهد ماند.
او تصریح کرد: محل نگهداری پلنگ تا مدتی پارک پردیسان خواهد بود و پس از بهبودی کامل در مورد محل نگهداری نهایی آن تصمیم گیری خواهد شد.
آگاهی فرد روستایی، پلنگ را نجات داد
مدیرکل دفتر حیات وحش با بیان اینکه «مهمترین نکته در این ماجرا آگاهی آن فرد روستایی بوده است» گفت: آموزش های عمومی که توسط سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان های مردمی و مطبوعات در مورد حیات وحش و محیط زیست به جامعه ارائه می شود، در چنین اتفاقاتی نتیجه خود را نشان می دهند. عموما روستاییان دل خوشی از گوشتخوارانی مانند پلنگ و گرگ ندارند و بسیاری به محض مشاهده، اقدام به کشتن آنها می کنند اما در این مورد دیدیم که قضیه برعکس بود و فرد روستایی با همکاران ما همکاری خوبی داشت.
او افزود: آموزش عمومی مهمترین ابزار حفاظت حیات وحش است و وقتی افراد جامعه خصوصا مردم محلی ساکن در حاشیه زیستگاه ها آموزش های لازم را دیده باشند، شاهد وضعیت بهتر حیات وحش در کشور خواهیم بود.
محمدی ضمن تشکر از تمامی افرادی که در نجات این پلنگ از مرگ حتمی تلاش کردند، از عمومی شهروندان خواست تا در صورت مشاهده حیوانات وحشی بیمار و یا زخمی، سریعا مراتب را به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.