«طاهر» پای رفاقت و حرفش میایستد
«مهدی پاکدل» سال گذشته سال پرکاری را پشت سر گذاشت. وی بعد از ۱۸ ماه بازی در مجموعه تلویزیونی «ستایش»، در دو فیلم سینمایی «آزادراه» و «بدون اجازه» نقش آفرینی کرد. او که یکی از بازیگران خوب تئاتر است، سال گذشته بازی در چند کار صحنه ای را هم تجربه کرد. «پاکدل» جمعه شبها با مجموعه پرمخاطب «ستایش» در نقش «طاهر فردوس» به کارگردانی «سعید سلطانی»، میهمان تلویزیون است او درباره ویژگیهای شاخص این شخصیت در هنگام مطالعه فیلم نامه میگوید: «همان حسی را که تماشاگر بعد از دیدن این مجموعه دارد در حین مطالعه فیلم نامه داشتم. طاهر جوانی پاک است. این شخصیت جذابیتهای بسیاری برایم داشت. طاهر پای رفاقت و حرفش میایستد و تضاد بین او، پدر و خانواده اش برایم جالب بود.»
گفت وگوی ما با «مهدی پاکدل» در آخرین روزهای اسفند سال گذشته در حالی انجام شد که به تازگی با «بهنوش طباطبایی» بازیگر سینما و تلویزیون ازدواج کرده بود.
سال ۸۹، سال پرکاری را پشت سر گذاشتید. چون هم زمان در سینما، تلویزیون و تئاتر فعال بودید.
خدا را شکر سال پرکاری داشتم. حدود ۱۸ ماه، درگیر بازی در مجموعه تلویزیونی
«ستایش» بودم که اکنون در حال پخش است. در سینما هم دو فیلم
«بدون اجازه» و
«آزادراه» را آماده اکران دارم. البته هنگامیکه بازی ام در مجموعه «ستایش» به پایان رسید در این دو فیلم سینمایی بازی کردم.
گویا ابتدا قرار بود «ایرج قادری» کارگردانی «ستایش» را برعهده گیرد. حتی تا مرحله پیش تولید جلو رفت اما به دلیل کسالت، از کارگردانی این مجموعه انصراف داد و «اصغرهاشمی» جایگزین وی شد. او هم بنا به دلایلی کناره گیری کرد. در نهایت «سعید سلطانی» بر صندلی کارگردانی نشست.
متاسفانه «ایرج قادری» به دلیل کسالت نتوانست ادامه بدهد. من انتخاب «اصغر هاشمی» بودم و با ایشان قرارداد بستم. البته برای او هم مشکلاتی به وجود آمد و نتوانست ادامه دهد. خوشبختانه «سعید سلطانی» کارگردانی این مجموعه را برعهده گرفت و تجربه خوب و موفقیت آمیزی داشتیم.
آخرین سریالی که بازی کردید «شب میگذرد» بود. بعد از آن هم با مجموعه تلویزیونی «ستایش» تجربه دیگری را پشت سر گذاشتید. به طور حتم با توجه به گزیده کاری تان، دلایل خاص خود را برای پذیرش این نقش داشتید؟
در انتخابهایم نقش، فیلم نامه و از همه مهم تر کارگردان برایم اهمیت دارد. انتخابهایی که تاکنون داشتم انتخابهای درستی بودند و به دل مردم نشسته است.
هنگام مطالعه فیلم نامه، چه ویژگی شاخص «طاهر فردوس» شما را مجذوب کرد؟
من همان حسی را که تماشاگر بعد از دیدن مجموعه دارد. در حین مطالعه فیلم نامه داشتم. «طاهر» جوانی پاک است. این شخصیت برایم جذابیتهای بسیاری داشت. طاهر پای رفاقت و حرفش میایستد و تضاد بین او، پدر و خانواده برایم جالب بود. سعی کردم درصدی از جذابیتهای فیلم نامه را با مشاوره و کمک کارگردان نشان دهم.
اتفاقهایی که زندگی «طاهر» را دستخوش تغییر میکند، واقعیتهایی است که در دوره کنونی کمتر رخ میدهد. همین ویژگیهای شخصیتی «طاهر»، بیننده را مجذوب خود کرده است.
معتقدم در جامعه ما رفاقت، دوستی و معرفت حرف اول را میزند اما جنس و نوع اتفاقها متفاوت است. زیرا نحوه ارتباط و معاشرت ما در جامعه به خاطر درگیریها و سرعت زندگی فرق کرده است. داستان مجموعه «ستایش» در مقطع زمانی دهه ۶۰ میگذرد که جنس زندگی و رفاقت، به گونه ای دیگر بود. اکنون اگر بخواهیم به دوست خود کمک کنیم میتوان با یک تلفن یا پیامک مشکل را حل کرد.
آیا برای ۴۵ قسمت بعدی این مجموعه قرارداد بسته اید؟
بازی ام در مجموعه «ستایش» ۱۸ ماه طول کشید. داستان از دهه ۶۰ شروع میشود و تا زمان حال ادامه پیدا میکند. من در ۴۵ قسمت بعدی (فاز دوم) بازی ندارم. زیرا اتفاقهایی برای «طاهر» میافتد که در قسمتهای بعدی حضور ندارد.
داریوش ارجمند بازیگر کاربلد و توانای مشهدی، ایفاگر نقش پدرتان در این مجموعه است. برای این که بتوانید خود را به او به عنوان پدر نزدیک کنید چه کردید؟
قبل از این که به عنوان یک
بازیگر مقابل داریوش ارجمند قرار گیرم، رابطه مان شاگرد و استادی بود، از این که میتوانستم از تجربههای ایشان استفاده کنم خوشحال شدم. زیرا کنار فردی بازی میکردم که ۵۰ سال تجربه پشت نگاه و دیالوگ گفتن اوست. از ایشان رفتار حرفه ای بازیگری را یاد گرفتم.
فیلم نامه «ستایش» کامل نبود و قسمت به قسمت به دست بازیگر میرسید. این موضوع به بازیتان صدمه نزد؟
خیر. ما کل داستان را میدانستیم. حال ممکن بود سکانسها و دیالوگها جابه جا شود. ما با بازی مان آشنا شده و روی نقشهایمان برنامه ریزی کرده بودیم. فقط جزئیات اندکی تغییر کرد و مشکلی برایمان پیش نیامد.
آیا شناسنامه ای برای شخصیت «طاهر» در نظر گرفتید؟
آغاز و پایان نقش در ذهنم حک شده بود که این اتفاقها برای طاهر میافتد. نقشه راهی را که باید طی میکردم کشیده بودم. در هر سکانس یک داستان و اتفاق مجزایی داشتیم که خود را در آن موقعیت قرار میدادم.
«سعید سلطانی» پیش از این مجموعه پرمخاطب «پس از باران» را کارگردانی کرده است. کار با او را به عنوان یکی از کارگردانهای موفق تلویزیون چه طور دیدید؟
ایشان کارگردانی باسواد و پرانرژی است و تسلط کامل روی صحنه دارد.
بازیگر از کار با ایشان خسته نمیشود. خیلی خوشحال بودم چون احساس کردم که حواس کارگردان به همه نکات ریز کار است. اگر مواقعی از روی بی تجربگی حواسم به نقش نبود یا دقت لازم را نداشتم، ایشان با دقت نظر و اشراف کاملی که داشت توضیح میداد کارگردان داستان را به خوبی روایت میکند. مطمئنم مجموعه «ستایش» هم مانند «پس از باران» مخاطب را تا پایان با خود همراه میکند.
همیشه نقشهای مثبت به شما سپرده میشود و بقیه تواناییهای شما نهفته مانده است. علاقه ندارید که بازی در نقشهای منفی یا طنز را تجربه کنید؟
من در تئاتر نقشهای منفی، کمدی و متفاوت زیادی بازی کرده ام. ولی در
تلویزیون هنوز نقش خوبی به من پیشنهاد نشده است. نقش منفی به من پیشنهاد شده است ولی علاقه نداشتم. چون نقشهایی پربار و دارای ابعاد مختلف شخصیتی نبودند و کاملا سیاه بودند. علاقه ندارم در این گونه نقشها بازی کنم. به نظرم نقش منفی آدمیاست که ناخواسته فکر میکند راه غلط درست است ولی این گونه نیست، هنوز نقش دلخواهم به من پیشنهاد نشده است.