پژوهشگران انگلیسی در یک مطالعه گسترده ملی دریافتند که پرندگان باغی نیز مانند انسان، با گذشت زمان دستخوش تغییر و سفیدی پرها میشوند. به گزارش زیست بوم و به نقل از ایسنا، طرقه، زاغی و گنجشک خانگی از جمله متداولترین پرندگان باغی محسوب میشوند که با ...
ژوهشگران انگلیسی در یک مطالعه گسترده ملی دریافتند که پرندگان باغی نیز مانند انسان، با گذشت زمان دستخوش تغییر و سفیدی پرها میشوند.
به گزارش زیست بوم و به نقل از ایسنا، طرقه، زاغی و گنجشک خانگی از جمله متداولترین پرندگان باغی محسوب میشوند که با گذشت زمان و رسیدن به دوران پیری، رنگ پرهای آنها تغییر میکند.
این مطالعه ملی با مشارکت دو هزار نفر از ساکنین مناطق مختلف انگلیس در مدت یکسال انجام شد و تغییرات ظاهری در کنار رفتارهای پرندگان در این مدت مورد ارزیابی قرار گرفت.
“تیم هریسون” محقق مؤسسه پرندهشناسی انگلیس تأکید میگوید: تغییر رنگ پرهای گونههای مختلف پرندگان باغی بسیار بیشتر از تصورات قبلی است و بیشترین میزان سفیدی پر به طوقی اختصاص دارد.
برخی پرندگان به دلیل اختلال ژنتیکی از جمله لیوسیسم (Leucism) و کم بودن رنگدانههای پوست دچار سفیدی میشوند، اما در سایر گونههای پرندگان درست مشابه انسان با افزایش سن، سفید شدن پرها نیز شروع میشود.
پرهای سفید نشانهای از تجربه پرنده محسوب میشود و نتایج بدست آمده نشان میدهد که پرندگان ماده جفتهایی با پرهای سفید را بیشتر انتخاب میکنند.