استفاده از این
دارو عوارض جدی در مغز ایجاد میکند...
ریتالین برای کنترل کودکان بیش فعال تجویز میشود، این در حالی است که امروزه داروی محبوب دانشجویان شب امتحانی شده است، به طوری که میتوان گفت به دوپینگ شب امتحان دانشجویان معروف شده است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ دانشجویان بدون در نظر گرفتن پیامدها و عوارض این
دارو بیرویه آن را مصرف میکنند که افزایش درجه حرارت بدن، بینظمی در ضربان قلب، سردرد و تهوع، افزایش فشارخون و تشنج از عوارض مصرف بیش از اندازه ریتالین است.
حسین ابراهیمی مقدم روانشناس در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی برنا با اشاره به این مطلب که مصرف ریتالین به طور مستقیم سرعت یادگیری را افزایش میدهد؛ اظهار داشت: ریتالین با تقویت انعطاف پذیری مغز قدرت یادگیری را افزایش میدهد، ایندرحالی است مصرف ریتالین سبب وابستگی شدید در فرد میشود.
ابراهیمی مقدم با اشاره به این مطلب که استفاده از این
دارو عوارض جدی در مغز ایجاد میکند، ادامه داد: ریتالین از جمله داروهایی است که باید با تجویز پزشک مصرف شود و مصرف خودسرانه این قرص عوارضی را برای فرد به وجود میآورد.
این روانشناس افزود: مهمترین معضل مصرف ریتالین این است که به هیچ عنوان مشخص نمیکند در چه گروهی وابستگی شدید ایجاد میکند و دانشجویان متاسفانه تنها دوره خوب مصرف این
دارو را میبینند.
گفتنی است؛ از آنجا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز میشود، مصرف کنندگان تصور میکنند این قرصها بیخطرند و آن " بد نامی " مواد مخدر را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرصها میتواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد.
پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام میكنند ترک كردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اكستازی، بسیار سختتر و پیچیدهتر از كراک، هرویین و سایر مواد مخدر است.
استفاده محدود و كنترل شده ریتالین باعث عادت كردن بدن مصرف كننده به دوزهای پایین و در نتیجه ایجاد علاقه فرد به استفاده از دوزهای بالاتر و حتی مصرف داروهای سنگینتر و خطرناکتر میشود.
ریتالین در سال 1954 به بازار دارویی جهان عرضه شد که در ابتدا دارویی برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن بود اما به تدریج و با مطالعات بیشتر از آن در درمان بچههای بیش فعال استفاده شد اما در سال 1998، دانشجویان، دانشآموزان دبیرستانی و نوجوانانی که قصد داشتند در شبهای امتحان بیدار بمانند به مصرف کنندگان قهار این قرص پیوستند.
مصرف این
دارو برای افراد دارای اضطراب زیاد، فشار عصبی، عصبانیت همراه با بی قراری، حساسیت مفرط نسبت به دارو، فشار خون بالا، گلوکوم، افسردگیهای قابل درمان با داروهای ضد افسردگی رایج، تیک های حرکتی و کودکان زیر 6 سال منع میشود.