بنابر رأی این تحقیق: با
افزایش سن، به مرور
زمان و به تدریج،
وزن مان اضافه میشود، به این ترتیب که: افراد در یک سال به
طور متوسط 500 گرم و یا هر چهار سال 1.5 کیلوگرم یا طی بیست سال 7.5 کیلوگرم،
وزن اضافه میکنند.
عواملی که بیشترین تأثیر را بر روی وزن دارند، کدامند؟
مؤلفان این تحقیق، به مدت 4 سال عوامل غذایی و شیوۀ زندگی را بر
افزایش وزن ِ تفکیک ناپذیر از
افزایش سن، مورد تحلیل قرار داده اند. علاوه بر این، آنها عواملی را که باعث تغییر
وزن میشوند، لیست کرده اند.
مواد غذایی که بیشترین سهم را در
افزایش وزن بازی میکنند، عبارتند از: هر سهم اضافی چیپس در روز
افزایش وزنی حدود 0.76 کیلوگرم را به همراه خواهد داشت،
بعد از آن سیب زمینی (0.58+ کیلوگرم)،
نوشیدنی های شیرین (0.45+ کیلوگرم)،
گوشت قرمز فرآوری نشده (0.43+ کیلوگرم)،
گوشت قرمز فرآوری شده (0.42+ کیلوگرم) قرار دارند.
بر خلاف این خوراکی ها، مواد غذایی که کمتر چاق میکنند عبارتند از:
سبزیجات (0.09- کیلوگرم به ازای هر سهم اضافه در روز)،
غلات کامل (0.16- کیلوگرم)،
میوه ها (0.22- کیلوگرم)،
مغزهای مختلف (0.25- کیلوگرم) و
ماست (0.37- کیلوگرم).
در کنار شیوۀ زندگی، فعالیت جسمی 0.79- کیلوگرم
وزن را کاهش،
هر یک لیوان نوشیدنی الکلی در روز 0.18 کیلوگرم و
سیگار و هر گونه دخانیات دیگر 2.34 کیلوگرم،
وزن را
افزایش میدهند. خواب کمتر از 6 ساعت یا بیش از 8 ساعت در شب نیز باعث
افزایش وزن میشوند (در این مطالعه، عددی برای خواب نامناسب داده نشده است).
ضمناً هر یک ساعت نشستن پای تلویزیون 0.14 کیلوگرم
افزایش وزن را طی 4 سال به همراه خواهد داشت.
چه کار کنیم که با افزایش سن، از افزایش وزن جلوگیری شود؟
از این داده ها نتیجه گرفته میشود که برای پیشگیری از افزایش وزن همراه با افزایش سن، باید تمام عواملی که این افزایش را به وجود میآورند و شرایط بالا رفتن وزن را فراهم میسازند، در نظر گرفت. در عمل، باید بسیاری از عادات غذایی مان را برای ثابت نگه داشتن وزن اصلاح کنیم، این اصلاحات را با محدود کردن مصرف نوشیدنی های شیرین، غلات تصفیه شده و در الویت قرار دادن خوراکی هایی که کمتر فرآوری شده اند، آغاز کنید.