اسهال، مسمومیتهای غذایی، گرمازدگی و یبوست مهمترین بیماریهای شایع در فصل تابستان هستنند و شهروندان در صورت ابتلا به این بیماریها باید از غذاهای كم حجم و مایعات زیاد استفاده كنند.
مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اعلام این خبر گفت: با توجه به اینكه استان خوزستان، استانی گرمسیر است و این بیماریهای گوارشی بیشتر در فصل تابستان شایع هستند مصرف غذاهای كم حجم و مایعات زیاد در این بیماریها اهمیت زیادی دارد.
دكتر سید محمد تقی منصوری افزود: مصرف آنتی بیوتیك و داروهای خوراكی قوی در مسمومیتهای غذایی توصیه نمیشود.
وی با بیان اینكه مسمومیتهای غذایی از طریق مصرف غذای آلوده ایجاد میشود، آشنایی با علایم این بیماری را بسیار مهم دانست و تصریح كرد: ارائه شرح حال نادرست بیمار به پزشك، ممكن است باعث تجویز داروهای اشتباه شود.
مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اهواز تاكید كرد: مسمومیتهای غذایی به ویژه پس از مصرف فست فودها و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده گاهی به صورت سر درد بروز میكند كه پس از چند ساعت برطرف میشود.
منصوری همچنین گفت: انواع شدید مسمومیتهای غذایی ممكن است باعث ایجاد سردرد همراه با تهوع، استفراغ و یا دل پیچه و اسهال شوند و این در حالیست كه ممكن است همه این علایم در بیمار ظاهر نشوند.
وی به بیماران مبتلا به این نوع مسمومیتها توصیه كرد: باید فورا به پزشك مراجعه كنند و از مصرف خودسرانه داروهای پیشگیری از اسهال خوداری كنند