در اغلب اوقات دندانپزشکان میتوانند با انجام یک درمان زیبایی روی دندان شکسته و لبپرشده شما، آن را به حالت اولیهاش بازگردانند. این ترمیمهای زیبایی با مواد همرنگ دندان انجام میشود و اصلا کسی متوجه نمیشود که دندان شما، دندانی ترمیم شده است.
مهمترین دلیل لبپر شدن
دندانهای جلویی، ضربه خوردن یا همان تروماست که این تروما میتواند انواع مختلفی داشته باشد از خیلی خفیف تا خیلی شدید که در مواردی که ضربه خوردن خیلی شدید باشد ممکن است بیمار نیاز به درمانهای پیچیدهتری داشته باشد. در مواردی که ضربه خوردن خفیف است ما با لبپرشدن دندانها مواجه میشویم.
در این موارد در صورتی که ریشه آسیب ندیده باشد و دندان در جای خود تکاننخورده باشد با درمانهای خیلی محافظهکارانه میتوانیم اقدام به ترمیم دندان کنیم. نکتهای که خیلی مهم است این است که باید از هرگونه درمانهای تهاجمی مانند
روکش و... صد درصد اجتناب کرد.
متاسفانه چون تنظیم رنگ و درآوردن آناتومی در این مناطق دشوار است بنابراین دندان را تراش میدهند و آن را
روکش میکنند در حالی که اصلا نیازی به
روکش ندارد و میتوان به کمک مواد همرنگ دندان که به اصطلاح به آنها کامپوزیت گفته میشود، دندان را خیلی خوب و زیبا اصلاح و بهطور دقیق ترمیم کرد.
در رابطه با مراقبتهای بعد از ترمیم در این موارد که ما با مواد کامپوزیت
دندانهای لبپر شده را ترمیم میکنیم فقط باید چند نکته رعایت شود. طی 24 ساعت یا 48 ساعت اول بیمار از خوردن مواد غذایی رنگی اجتناب کند. بیمار باید از گاز زدن پرهیز کند و از همه مهمتر این است که هر 3 تا 4 ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کند و کامپوزیتهایی که روی دندان انجام شده را پولیش کند.
پولیش کردن همان صاف و صیقلی شدن سطح دندان است چون بعد از مدتی خطی بینابین ناحیه کامپوزیتها و دندان ایجاد میشود که ممکن است نمای خوشایندی نداشته باشد و ما با تغییر رنگ مواجه شویم بنابراین با مراجعه مرتب و منظم به دندانپزشک هرچند ماه یکبار میتوانیم همواره کیفیت و زیبایی این کامپوزیتها را حفظ کنیم.
در این بیماران باید دقت کرد که آنها هیچگونه عادتهایی مانند ناخن جویدن، یخ خوردن، دندانقروچه، فشار دادن دندانها روی هم و... نداشته باشند زیرا اگر بیمار اینگونه عاداتی را داشته باشد احتمال شکسته شدن دندان کامپوزیتی وجود دارد.