سبزپرس- گروه تغییرات اقلیمی: مدت 6 سال است 57 کشوری که عمده انتشار گازهای گلخانه ای را دارند، با شاخصی به نام شاخص عملکرد مقابله با تغییرات اقلیمی" یا Climate Change Performance Index مورد بررسی قرار می گیرند تا به لحاظ تلاش برای مقابله با بروز این تغییرات رتبه بندی شوند. در این میان گزارش سال 2011 این شاخص که در مکزیک و در جریان کنفرانس شانزدهم تغییرات اقلیمی سازمان ملل ارائه شد نشان می دهد که ایران با یک سقوط قابل توجه در رده پنجاه و دوم و در میان بدترین گروه عملکردی یعنی "بسیار ضعیف" قرار گرفته است. در واقع ایران در بین پنجاه و هفت کشور رتبه چهل و نهم را به دست آورده است. سقوط ایران 14 پله ای بوده است.


به گزارش سبزپرس و به نقل از سایت germanwatch، روسیه، بلغارستان، ترکیه، لوگزامبورگ، ایران، مالزی، ایالات متحده آمریکا، لهستان، چین، کانادا، استرالیا، قزاقستان و عربستان سعودی به ترتیب در انتهای لیست بدترین کشورها در مقابله با تغییرات اقلیمی قرار دارند. به عبارت دیگر، عربستان سعودی بدترین و ضعیف ترین عملکرد را دارد و بلافاصله بعد از آن قزاقستان و استرالیا ایستاده است.
در میان این کشورهایی که بدترین عملکرد را داشته اند، عربستان سعودی در مکان سال گذشته ایستاده و در عمل نه صعودی داشته و نه سقوطی. کشورهای ایران و ترکیه بدترین و ضعیف ترین عملکرد ممکن را داشته اند که البته وضع ترکیه به نسبت ایران بهتر است. در میان این کشورها، لوکزامبورگ و کانادا عملکرد نسبتا بهتری داشته اند.
انتشار چنین گزارشی در مکزیک در حالی است که بر اساس گزارش ها و با ادامه روند انتشار گازهای گلخانه ای و در نتیجه گرم شدن زمین و ایجاد تغییرات اقلیمی ظرف 10 سال آینده، 5 میلیون نفر در جهان بر اثر تاثیر تغییرات اقلیمی کشته می شوند. به علاوه برآورد ها حاکی از آن است که تا سال 2030، سالانه یک میلیون نفر در اثر تغییرات اقلیمی می میرند.
به نظر می رسد کشورهای موجود در این لیست اهمیت کمی به مدیریت انتشار خود می دهند و مسئولیت خود را در مرگ و میر این تعداد از مردم جهان نادیده می گیرند