مديرمسئول مرکز مجازي پژوهشهاي راهبردي دامپزشکي با انتقاد از حذف روز بيماريهاي قابل انتقال بين حيوان و انسان از تقويم رسمي کشورمان، بر ضرورت تبيين چگونگي همکاري دامپزشکان و پزشکان و معرفي دستاوردهاي حاصل از اينگونه همکاريها تأکيد کرد.
محمد لطفيزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به تجربه موفق جهانيان از همکاري کالمت و گرن که به ترتيب پزشک و دامپزشک بودند، گفت: حاصل اين همکاري منجر به توليد واکسن ب.ث.ژ و نجات جان ميليونها نفر از مرگ شد.
وي با گراميداشت ياد و مقام چهره ماندگار دامپزشکي و پدر علم واکسن کشورمان افزود: خدمات مرحوم استاد دکتر ميرشمسي که ايرانيان ايمني خود در برابر فلج اطفال، ديفتري، سرخجه، اوريون و برخي از بيماريهاي ديگر را مديون تلاشهاي اين دامپزشک مبرز هستند، حاصل استفاده صحيح جامعه از توانمندي دامپزشکان در کنار پزشکان بود.
مدير مسئول مرکز مجازي پژوهشهاي راهبردي دامپزشکي با بيان اينکه رسانهها از جمله صدا و سيما نقش مهمي در تبيين چگونگي همکاري دامپزشکان و پزشکان دارند، تصريح كرد: از صدا و سيما انتظار ميرود با برگزاري ميزگردهاي تخصصي براي بررسي جايگاههاي همکاري دامپزشکان و پزشکان به منظور کنترل بيماريهاي قابل انتقال بين حيوان و انسان و معرفي نمونههاي موفقيتآميز اينگونه همکاريها نقش خود را در اين زمينه ايفا كند.
لطفيزاده با انتقاد از حذف روز بيماريهاي قابل انتقال بين حيوان و انسان از تقويم رسمي کشورمان افزود: ساخت واکسنهاي مختلف، کنترل و پيشگيري از شيوع انواع بيماريها نظير سالک، آنفلوآنزا و غيره، توليد موش تراريخت، موفقيتهاي پژوهشگاه رويان و توليد داروي آنژيپارس نمونههايي از همکاري دامپزشکان و پزشکان هستند که انتظار ميرفت در کانون توجه رسانهها به مناسبت 13 تير ماه قرار گيرد اما با حذف مناسبت اين روز از تقويم، اينگونه موضوعات به حاشيه رانده شدهاند.
گفتني است 60 درصد بيماريهاي عفوني انسان و 75 درصد بيماريهاي نوپديد، منشاء حيواني دارند و به گفته دانشمندان رمز موفقيت در غلبه بر بيماريهاي قابل انتقال بين حيوان و انسان در ميان انسانها، کنترل بيماري در حيوان است.