گوجه سبز بخورید!
در این روزها پای ثابت ظرف
میوه هر خانواده ایرانی گوجه سبز است به خصوص که در مقایسه با روزهای ابتدایی که به بازار آمد قیمت معقولتری نیز دارد. این
میوه ترشمزه، میوه نارس نوعی آلو است كه مصرف آن در كشور ما رواج دارد...
این
میوه که خوردن نوبر آن بسیار لذتبخش است، اسید زیادی دارد و مصرفش برای افرادی كه اسید معدهشان زیاد ترشح میشود، مناسب نیست. طبع گوجهسبز سرد است و در كسانی كه سردمزاج هستند زیادهروی در خوردن آن میتواند مشكلساز شود. گوجهسبز
میوه نارسی است و كسانی كه معده حساسی دارند با مصرف آن دچار سوءهاضمه میشوند.
گوجهسبز اسیدهای گیاهی و مقداری كربوهیدرات دارد و به نظر میرسد خاصیت كاهشدهنده چربی خون گوجه سبز، به دلیل اسیدهای گیاهی موجود در آن باشد. این
میوه خاصیت مسهل هم دارد و به دلیل داشتن ویتامین C برای كسانی كه مبتلا به روماتیسم و نقرس هستند، مصرف متعادل آن توصیه میشود.
بهتر است كودكان زیر شش سال گوجهسبز نخورند یا والدین گوجهسبز را تا حدی بپزند و بعد به آنها بدهند تا هضم آن آسانتر شود. در مورد میزان مصرف مجاز نیز باید گفت كه هیچجا اشارهای به این موضوع نشده است ولی توصیه میشود فرد مصرفكننده با توجه به وضعیتی كه دارد و اثری كه خوردن مواد خام یا
میوه كال بر او میگذارد، گوجهسبز بخورد. البته نباید فراموش کرد خوردن گوجهسبز با نمك به كاهش اسیدیته آن كمك میكند. مهمترین مسالهای كه در مورد گوجهسبز باید به آن توجه كرد این است كه آن را سمپاشی میكنند و آلودگی بسیار فراوانی دارد. این
میوه نیز آلودگی محیطی را به خود جذب میكند. در نتیجه هنگام شستوشو و مصرف آن باید دقت فراوان به خرج داد و همانند سبزی چندبار آن را شست. در غیر این صورت گوجهسبز به راحتی میتواند ناقل حصبه باشد.