مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی به خبرنگار سبزپرس گفت: به طور کلی مساله آلودگی در شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی شامل عوامل متعدد و پارامتر های چندی است که از آن جمله می توان به وجود خودروهای فرسوده، واحد های بزرگ صنعتی و نیز ذرات معلق و گردوغبار اشاره کرد که بیشتر از نواحی خارج از کشور نشات می گیرند.
رییسی با بیان اینکه کلیه واحد های صنعتی خود را به واحدهای خنثی سازی و مهارکننده آلودگی ها مجهز کرده اند، اظهار داشت: تا شعاع 5 کیلومتری شهر تبریز عمده ترین منبع آلودگی ها خودروهای فرسوده هستند که 66 درصد آلودگی ها از این خودرو ها ناشی می شود.
وی ادامه داد: در تبریز و در حال حاضر 350 هزار خودرو در حال تردد است که از این میزان 147 هزار خودرو، خودروهای فرسوده هستند که باید از رده خارج شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اظهار داشت: طی برنامه چهارم این اداره توانسته است 50 درصد خودروهای فرسوده را از رده خارج کند که باقی مانده این خودروها نیز طی 3 سال آینده از رده خارج می شوند.
رییسی با تاکید بر تهیه مقدمات اجرای کاهش آلاینده ها در 8 کلان شهر کشور که در ابتدای سال از سوی محمدی زاده، رییس سازمان حفاظت محیط اعلام شد، گفت: هم اکنون در شعاع بیش از 5 کیلومتر در محدوده شهر تبریز واحدهای بزرگ صنعتی مهم ترین منبع آلودگی هستند.
وی اضافه کرد: بیشترین صنایع آلاینده نیز نیروگاه های حرارتی هستند که در 4 ماه از سال به دلیل نیاز گسترده به برق که به تبع فعالیت این نیروگاه ها نیز افزایش می یابد، از سوخت مازوت استفاده می کنند که این امر میزان آلایندگی این نیروگاه ها را به شدت افزایش می دهد.
این مقام مسئول در ادامه به سرانه فضای سبز در تبریز اشاره کرد و گفت: هم اکنون سرانه فضای سبز در این شهر 12 متر مربع به ازای هر نفر است که این میزان به 17 متر مربع به ازای هر نفر خواهد رسید.
به گفته رییسی این مهم با 2 هزار هکتار جنگلکاری و ایجاد پارک جنگلی در کمربند جنوبی شهر تبریز محقق خواهد شد.
یادآور می شود محمدجواد محمدی زاده، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ابتدای سال جاری از اجرای طرح کاهش آلودگی در 8 کلان شهر کشور سخن گفت که تبریز نیز در زمره این شهر ها طبقه بندی می شود.