خانم هایی که بیرون ازخانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن
برنج را ندارند، یا این که دوست ندارند از شب قبل
برنج آماده کنند،می توانند از این روش کمك بگیرند: صبح یا شب قبل
برنج را آبكش کنید، البته کمی آن را خشك بردارید، سپس ته دیگ
برنج را آماده کرده و
برنج را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید، ظهر
برنج را کمی آب و روغن دهید و آن را دم کنید حالاتا سالاد را آماده کنید،
برنج هم دم کشیده است.
از بین بردن بوی سوختگی برنج
1- یك تكه نان روی
برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
2- یك عدد پیاز را پوست کرده و در داخل
برنج فرو کنید، پیاز بوی سوختگی را به خود می گیرد.
برنج ماستی
وقتی می خواهید
برنج را آبكش کنید یك لیوان از آب آن را بردارید و با یكی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب
برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.
از بین بردن شوری برنج
اگر قبل از آبکش کردن
برنج متوجه شدید که
برنج شما شور شده است موقع آبکش کردن
برنج آب بیشتر روی
برنج داخل آبكش بریزید. اما اگر بعد از آبکش کردن
برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر این كه خورش را بی نمك درست کنید.
برطرف کردن بی نمکی برنج
اگر بر اثر فراموشی
برنج تان بی نمك شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن
برنج مقدار مورد نیاز نمك را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی
برنج بریزید. با این کار بی نمكی
برنج شما رفع می شود. هرگز نمك را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمك در روغن حل نمی شود.
خوشمزه تر شدن شیر برنج
اگرمی خواهید شیر
برنج شما خوشمزه تر شود،
برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر
برنج شما خوشمزه تر شود.
خوشمزه تر شدن شوید پلو
برای این كه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود، می توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و ( در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبكش کردن
برنج کمی ادویه لابه لای
برنج بپاشید.
از بین بردن بوی نامطبوع برنج
اگر به هر دلیلی
برنج خشك شما بو گرفت
برنج را روی یك سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع
برنج از بین برود. زیرا اگر
برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن
برنج می شود و
برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.
بهترین راه رنگ دادن زعفران به پلو
برای این كه زعفران شما بهتر رنگ بدهد، می توانید از روش زیر کمك بگیرید: درون یك استكان کوچك به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از این كه
برنج را آبكش کردید و داخل قابلمه ریختید استكان حاوی آب و زعفران را در
برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.