خبر آنلاین:تهدیدهای رسانه ای و اظهارت برخی مسئولان امریکایی و اسرائیلی در خصوص حمله به ایران در چند روز اخیر با واکنش های تندی مواجه شد.
تاکید صریح مقام معظم رهبری در نماز جمعه تهران درباره هوشیاری مقابل فریب لبخند امریکا
و پافشاری مجدانه بر ثبات قدم جمهوری اسلامی ایران برای حرکت در مسیر توسعه علمی و ایستادگی در برابر غرب، پیامی بود که روز جمعه در کاخ سفید برای اوباما ترجمه شد.
اوباما که در هفته های اخیر پا در بازی اسرائیلی گذاشته بود و حرفهایش پازل تلآویو را تکمیل می کرد دو روز پس از آنکه اظهاراتش در خصوص اینکه «همه گزینه ها درباره ایران روی میز است» لبخند را بر لب نمازگزارن جمعه تهران نشاند در گفتگو با شبکه ان بی سی، گفت که او نمی خواهد شاهد جنگ های بیشتری در منطقه نفتخیز خلیج فارس باشد. نکته ای که او در توضیحش گفت: «هر گونه تحرک نظامی دیگری در خلیج فارس مخرب است و تاثیر زیادی بر ما [آمریکا] می گذارد.»
اوباما که در این گفت و گو نتوانست نگرانی اش از افزایش قیمت نفت را پنهان کند در حالی اینگونه گزینه نظامی را از روی میز برداشت که پیش از این روزنامه واشنگتن پست از قول لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، نوشته بود که احتمال حمله اسرائیل به ایران در بهار آینده وجود دارد. نکته ای که مقام های اسرائیلی در موضع گیری هایی در این رابطه گفته بودند که توانایی حمله به تمام مراکز هسته ای ایران را دارند.
باراک اوباما در گفت و گو با ان بی سی، ضمن صحه گذاشتن بر بی اطلاعی اش از برنامه های رژیم صهیونیستی درباره ایران، وقتی از او پرسیده شد «آیا اسرائیل برنامه ای برای حمله به ایران دارد یا نه» گفت:«فکر نمی کنم که اسرائیل هنوز تصمیم گرفته باشد که چه باید بکند.»
یکی از فرضیاتی که پس از ترور شهید احمدی روشن مطرح شد مدیریت و اجرای آن توسط اسرائیل بدون هماهنگی با کاخ سفید بود. این فرضیه پس از آن قوت گرفت که اعتراض های گسترده ای در ایالات متحده آمریکا پس از شهادت چهارمین دانشمند هسته ای ایران شکل گرفت. این اقدام تروریستی دقیقا در دوره ای رخ داد که تحلیل هایی درباره وجود زمینه هایی برای گفت و گو میان ایران و امریکا درباره موضوعاتی همچون سوریه و عراق وجود دارد. اما آن اقدام تروریستی خط سرخ واشنگتن – تهران را سوزاند و اوباما را در برابر جنایتی انجام شده قرار داد.
اوباما در مصاحبه تلویزیونی اش از پاسخ دادن به این سوال طفره رفت که اگر اسرائیل بخواهد به ایران حمله کند، آیا پیش از آن به آمریکا اطلاع می دهد یا نه. رییس جمهور آمریکا در عوض به گفتن این جمله بسنده کرد که اولویت او «امنیت آمریکا و اسرائیل است.»
او اینگونه می خواست علاوه بر نشان دادن حمایت ضمنی تلآویو پاسخی درباره بیاطلاعی اش از سیاست رژیم صهیونیستی در قبال ایران ندهد و صرفا گفت: اسرائیل نیز مانند آمریکا معتقد است که ایران باید «از برنامه ساخت سلاح های هسته ای خود دست بردارد.»
اوباما در این گفتگو اشاره ای به نیروهای آمریکایی در افغانستان کرد و گفت که این نیروها در کشوری هستند که با ایران مرز مشترک دارد. این مقدمه ای بود که او بر اساس آن خواست جدیت کشورش در برابر ایران را نشان دهد، اما جمله بعدی اش بلوف بودن«گزینه نظامی» علیه ایران را نشان داد. او گفت کشورش ترجیح می دهد مسئله از طریق راهحلهای دیپلماتیک حل شود.
اوباما که توصیف سرمای استخوان سوز افغانستان را از سربازان تبعید شده کشورش شنیده و به هیچ وجه نمی خواهد با گران شدن نفت این تجربه را به همه شهروندان امریکایی هدیه کند تاکید کرد هدف آمریکا این است که مناقشه بر سر برنامه هسته ای ایران از روش های دیپلماتیک حل شود.
گفت و گوی اوباما با ان بی سی خیال امریکایی را از حمله نظامی به ایران و سرعت گرفتن فرسوده شدن ینگه دنیا راحت کرد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.