متخصصان آمریکایی ادعا کردند که به کمک حس بویاییِ سگ ها می‌توان سرطان تیروئید را در افرادی که بیماریشان تشخیص داده نشده، شناسایی کرد.
متخصصان آمریکایی در آزمایشی که روی ۳۴ بیمار انجام دادند توانستند به کمک این روش در تشخیص تومورها ۸۸ درصد موفق تر عمل کنند.
این تیم پزشکی می‌گویند : حس بویایی سگ ها قوی و باورنکردنی است.


از سوی دیگر کارشناسان موسسه تحقیقات سرطان انگلیس معتقدند اگرچه به کار گرفتن سگ‌ها برای تشخیص سرطان تیروئید عملی نیست اما شناسایی مواد شیمیایی که سگ‌ها می‌توانند حس کنند به آزمایش‌های جدیدی منجر می‌شود.
تیروئید غده‌ای در گردن است که هورمون‌هایی برای تنظیم سوخت و ساز بدن ترشح می‌کند. تومورهای تیروئید نسبتا نادر هستند و به طور معمول با تست اندازه گیری سطح هورمون در خون و با استفاده از سوزنی برای خارج کردن سلول ها جهت آزمایش، تشخیص داده می شوند.



سلول های سرطانی، سلول های خارج از کنترل و معیوب هستند و حاوی ترکیب منحصربه‌ فرد خود بوده و ترکیب های ارگانیک ناپایداری را وارد بدن می کند.
به گفته متخصصان، سگ ها ۱۰ برابر بیش از انسان دارای گیرنده های بویایی هستند و قادرند بوهای خاصی که از طریق سرطان منتشر می‌شوند، تشخیص دهند.
همچنین نتایج آزمایش های انجام شده مرتبط با تشخیص سرطان های ریه و روده به کمک قدرت بویایی سگ ها امید بخش بوده‌ است.



یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه علوم پزشکی آرکانزاس پیش از این در بررسی‌های خود مشاهده کرده بودند که می توان سگ را به گونه‌ ای تربیت کرد تا به کمک بویایی تفاوت بین نمونه ادرار بیمار مبتلا به سرطان تیروئید و سالم را تشخیص دهد. همچنین گام بعدی این بود که مشاهده شود آیا می توان از این روش به عنوان تست تشخیصی استفاده کرد.



در این مطالعه متخصصان سگی را تعلیم دادند که بتواند هنگام استشمام بوی مربوط به سرطان تیروئید دراز بکشد و در صورتی که نمونه ادرار سالم باشد روی خود را برگرداند.
متخصصان با بیان اینکه این سگ توانست از ۳۴ بیمار در ۳۰ مورد سرطان تیروئید را به درستی تشخیص دهد، اعلام کردند : توانایی سگ‌ ها در تشخیص این سرطان غیرقابل تصور است.

 

آموزش سگ ها برای تشخیص سرطان تیروئید