ایسنا: دانشمندان پیشبینی میکنند ایده طراحی و ساخت خانههای هوشمند که به طور کامل توسط رایانهها کنترل میشوند تا دهه آینده عملی خواهد شد.
با عملی شدن ساخت خانههای هوشمند، افراد بدون نگرانی از منزل خارج شده و همه امور از جمله آب دادن به گیاهان، غذا دادن به حیوانات، خاموش یا روشن کردن سیستم روشنایی و تهویه، بستن درب و پنجرهها، با اعلام هشدار در زمان بروز خرابی، به سیستم رایانهای واگذار میشود.
سیستم رایانهای خانههای هوشمند به تلفن همراه، لپ تاپ یا فناوریهای هوشمند خودرو متصل شده و دستورالعمل های لازم را از صاحبخانه دریافت میکند.
دکتر «دیان کاک» از دانشمندان مهندسی برق و رایانه در دانشگاه واشنگتن، فناوری خانههای هوشمند را در برخی از خانههای سالمندان مورد آزمایش قرار داده و از این سیستم برای بیدار کردن، آماده سازی غذا و یادآوری زمان مصرف دارو برای افراد سالمند استفاده کرده است.
تسهیل در امور منزل، صرفهجویی در زمان، مصرف بهینه انرژی، در کنار کمک به نگهداری از افراد سالمند، بیمار و دارای ناتوانیهای ذهنی و حرکتی از اهداف اصلی طراحی این سیستم عنوان شده است.
اگرچه کارها در خانههای هوشمند توسط رایانه انجام میشود، اما سیستم با برنامه ریزی و کنترل از راه دور توسط انسان اداره میشود.
بیشتر فناوریهای مورد نیاز برای خانههای هوشمند مانند نرمافزار شناسایی چهره، سیستم تنظیم دمای منزل از راه دور، فناوریهای روباتیک و حسگرهای بیومتریک در حال حاضر وجود دارند و دانشمندان پیش بینی می کنند که رؤیای زندگی در این خانهها تا ۱۰ سال آینده محقق خواهد شد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.