برای کسانی که برای مشاهده جاذبه‌های توریستی چین ، مثل « دیوار بزرگ چین » و « شهر ممنوعه » و یا « کاخ تابستانی امپراطوری چین » ، راهی این کشور می‌شوند ، دیدن خیابان « وانفوجینگ » که به کافه‌ ها و فروشگاه‌های برندش معروف است ، خالی از لطف نیست . هرچند مسئله‌ای که توریست‌ها را به این خیابان می‌ آورد ، هیچ یک از این‌ها نیست ، بلکه حضور دستفروشانی است که کباب می‌فروشند. 
کباب ، به خصوص برای توریست‌های ایرانی ، با بوی ریحان و خاطرات خوش همراه است ، در حالی که در « ولنفوجنیگ » اینطور نیست و منظور چینی‌ها از کباب ، انواع موجودات جنبنده روی زمین است که به سیخ کشیده شده و منتظرند تا مشتری درخواست کند و روی زغال قرار بگیرند و کباب شوند!
بوی ناآشنا و غریبی که فضا را پر کرده خبر از این دارد که به قلمروی کباب فروش‌ها نزدیک می شوید و هرچه نزدیک‌تر می‌شوید ، این بوی عجیب ، نامطبوع‌ تر و شدیدتر نیز می‌ شود . همه چیز در بساط این دستفروش‌ها پیدا می شود. از سوسک ، هشت‌پا ، عقرب و هزار‌پا گرفته تا انواع معمو‌ل‌تر، مثل سیرابی ، جگر ، بلال و انواع میوه‌ها که روی آتش ، کباب می‌شوند!
این دستفروشان، آنقدر توریست دیده‌اند که با یک نگاه متوجه ملیت آنها می‌شوند و سعی می‌کنند هرچند به‌طور دست‌وپا شکسته، اما به لهجه خاص خودشان، شما را برای خرید ترغیب کنند. بنابراین، اگر از کنار این دستفروشان عبور می‌کنید ، فریب کلمه «حلال» را نخورید! آنها این کلمه را خیلی راحت ادا می‌کنند!!
جالب این است که این فروشنده‌ها بنا به ملیت فرد، کباب خاصی را ه تعارف می‌کنند تا وسوسه خرید در شما بیدار شود.
خیلی‌ها فقط برای تماشا می‌آیند و جرات تست کردن ندارند، اما دیدن چهره آن‌هایی که شجاع‌ترند و کباب را تست می‌کنند، بسیار دیدنی است با کمی تحقیق می‌فهمید تا چند سال پیش کباب گربه و سگ، پرطرفدار‌ترین بخش این خیابان بود که این روز‌ها به دلیل مخالفت گروه‌های حمایت از حیوانات، فروش آن غیر‌قانونی است و اگر کسی هم برای فروش داشته باشد معمولاً به صورت مخفیانه این کار را می‌کند. البته اگر کسی واقعاً طالب باشد، پیدا کردنش هم کار زیادی سختی نیست. پسر جوانی که ظاهری آسیایی دارد، از مالزی آمده و با ترس و لرز، مار کباب شده‌ای را به دندان می‌کشد از طعمش که می‌پرسی، با همان قیافه‌ ترسیده‌اش می‌گوید: «خوب است»، اما نامزدش حاضر به امتحان کردن گوشت مار نیست!
ایرانی‌ها معمولاً محتاط‌ترند و تنها به امتحان بلال و بال جوجه کباب اکتفا می‌کنند!علی که با خانواده‌اش آمده، از بوی نامطبوع مغازه‌ها می‌نالد و می‌گوید: خودشان می‌گویند بوی «هشت‌پا» است، اما نمی‌دانم این چیز‌های بد بو را چطور می‌خورند!!
باوجود این بوی نامطبوع، فروشنده‌ها سعی می‌کنند تا از نظر بهداشتی، تمام نکات را رعایت کنند، این را از لباس‌‌های یک شکل و پیشبند‌های قشنگشان می‌فهمید که عجیب مواظب‌اند تا لک نشود... ولی ای کاش مواظب بودن انسانیت نداشتشون لک بر ندارد



منبع جامعه حیوان دوستان ایرانی