سبزپرس- گروه محیط طبیعی: مدير كل حفاظت محيط زيست استان گلستان از دستگيري 30 نفر شكارچي شكار غير مجاز در نوار ساحلي بندر تركمن خبر داد. درخبری دیگر، مسئول حفاظت محيط زيست شهرستان طبس از شناسايي و دستگيري دو شکارچی متخلف در اين شهرستان خبر داد. همچنین، گوشت حيات وحش از متخلفان مجهز به انواع ادوات شكار در منطقه حفاظت شده سبزكوه در چهار محال و بختياري كشف شد. در خبری دیگر، نخستين گروه قوي هاي فرياد كش و گنگ به تالابهاي شهرستان نقده مهاجرت كردند. در آخرین خبر، سرشماري پائيزه حيات وحش استان تهران در منطقه حفاظت شده ورجين آغاز شد.
به گزارش سبزپرس، مأموران و ضابطان گارد اجرايي اداره كل حفاظت محيط زيست استان گلستان به همراه ماموران گارد محيط زيست اداره بندر تركمن و ماموران درياباني «گميشان» در يك عمليات گشت و كنترل ضربتي، از 30 نفر شكارچي متخلف شكار غير مجاز كشف کردند.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان گلستان درباره این دستگیری گفت : مأموران اداره كل حفاظت محيط زيست استان گلستان با همكاري ماموران درياباني و سرمحيط باني «گميشان»، موفق شدند درحين گشت وكنترل در نوار ساحلي شهرستان بندر تركمن و تالاب بين المللي «گميشان» در منطقه شكار و تير اندازي ممنوع «گميشان»،30 شكارچي متخلف را دستگير کنند.
محمد ممشتی ادامه داد: از اين شكارچيان متخلف 95 پرنده از قبيل مرغابي سرسبز، چنگر، مرغابي سرحنايي، خوتكا، سار و كاكايي كشف و ضبط شد و شكارچيان متخلف پس از تشكيل پرونده به همراه موارد ضبط شده و صورتجلسه تنظيمي تحويل مقامات قضايي شدند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استتان گلستان اعلام کرد که هر نوع شكار پرندگان در استان گلستان بدون تحصيل پروانه شكار ممنوع بوده و بر اين اساس اداره كل حفاظت محيط زيست استان از تمام علاقمندان و دوستداران طبيعت و حيات وحش درخواست مي کند كه ماموران گارد اجرايي محيط زيست را در حفاظت از اين ميراث هاي طبيعي ارزشمند ياري داده تا با اين افراد فرصت طلب كه قصد سودجويي از اين گونه هاي با ارزش را دارند برخورد قانوني صورت گيرد و نسل اين گونه هاي حمايت شده از خطر انقراض نجات پیدا کند.
ممشتی تاکید کرد: اداره كل حفاظت محيط زيست گلستان به عنوان مجري حفاظت از حيات وحش استان آماده دريافت گزارشات و اخبار هم استاني هاي عزيز در پاسگاه هاي محيط باني و ادارات محيط زيست شهرستان ها بوده و تلفن تماس 2- 5524461 اداره كل حفاظت محيط زيست استان به صورت شبانه روزي آماده خدمت رسانی به مردم است.
دستگیری شکارچیان غیر مجاز در طبس
رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان طبس با اعلام خبر دستگیری شکارچیان متخلف گفت: با تلاش ماموران يگان حفاظت استان يزد دو شکارچی متخلف در مناطق آزاد شهرستان طبس دستگير شدند.
اسدالله حاتمي ادامه داد: پس از وصول گزارشی مبنی بر شکار یک كل وحشي و یک بز وحشي در مناطق آزاد اين شهرستان توسط شكارچيان متخلف، مأموران يگان حفاظت توانستند موفق به شناسايي و دستگيري دو نفر متخلف شكارچي شدند و شكارچيان متخلف پس از تشكيل پرونده به همراه موارد ضبط شده و صورتجلسه تنظيمي جهت پيگرد قانوني، تحويل مقامات قضايي شدند.
حميد جلالوندي، مدير كل حفاظت محيط زيست يزد نیز در این خصوص گفت: هر نوع شكار در استان يزد بدون تحصيل پروانه شكار، ممنوع بوده و بر اين اساس، اداره كل حفاظت محيط زيست استان از تمام علاقمندان و دوستداران طبيعت و حيات وحش درخواست مي کند كه ماموران گارد اجرايي محيط زيست را در حفاظت از اين ميراث هاي طبيعي ارزشمند ياري داده تا با اين افراد فرصت طلب كه قصد سودجويي از اين گونه هاي با ارزش را دارند برخورد قانوني صورت گيرد.
دستگیری متخلفان شكار در منطقه حفاظت شده سبزكوه
ماموران يگان حفاظت شهرستان كيار درحين گشت و كنترل در منطقه حفاظت شده «سبزكوه» متوجه حضور سه نفر متخلف در این منطقه شدند.
بر اساس گزارشی که از سوی اداره کل جفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری منتشر شده، پس از تعقيب و گريز و دستگيري شکارچیان، قطعه اي گوشت مربوط به حيات وحش منطقه، تعداد سه قبضه سلاح گلوله و ساچمه زني، فشنگ و قطار فشنگ، دوربين چشمي روسي، چاقوي كمري، تبر و اره، چراغ قوه و ساير ادوات تخريب محيط زيست كشف و ضبط شد وشکارچیان متخلف برای طي مراحل قانوني تحويل مقامات قضايي شهرستان كيار شدند.
منطقه حفاظت شده «سبزكوه» با وسعت 54 هزار هكتار در شهرستان كيار، لردگان و بروجن از توابع استان چهارمحال و بختياري قراردارد. سرچشمه هاي رودخانه بزرگ كارون از اين منطقه منشا گرفته يا عبور مي كند.
مهاجرت زمستانه نخستين گروه قوي هاي فرياد كش وگنگ به تالاب هاي شهرستان نقده
اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي اعلام کرد که در ادامه مهاجرت زمستانه پرندگان به زيستگاه هاي آبي و تالابي استان 10 قوي فريادكش و گنگ وارد تالاب «سلدوز» شهرستان نقده شدند.
شهرستان نقده با دارا بودن سه تالاب بين المللي و چندين تالاب دائمي و فصلي ديگر، همه ساله شاهد حضور انواع قو در اين مناطق بوده است.
در اين ميان تالاب سلدوز در مجاورت ضلع جنوبي پارك ملي درياچه اروميه يكي از مهمترين زيستگاه هاي تالابي استان و شهرستان است كه در تمامي طول سال، به ويژه فصل زمستان تعداد زيادي از گونه هاي پرنده نادر و در معرض خطر انقراض در آن به زادآوري زمستان گذراني مي پردازند. از مهمترين دلايل ارزش هاي بالاي زيستگاهي اين تالاب مي توان به برخورداري از منبع آب دايمي، مجاورت با پارك ملي درياچه اروميه، برخورداري از تنوع كم نظير فون وفلور و به ويژه گونه هاي مورد تغذيه پرندگان و حفاظت مداوم و موثر توسط نيروهاي محيط زيست و جوامع محلي اشاره کرد.
آغاز سرشماري پائيزه حيات وحش استان تهران
در گزارشی که از سوی اداره كل حفاظت محيط زيست استان تهران منتشر شده آمده است که، به منظور برآورد جمعيت حيات وحش استان به ويژه پستانداران بزرگ جثه ( قوچ و ميش و كل و بز وحشي) در مناطق تحت مديريت، سرشماري پائيزه حيات وحش از روز شنبه مورخ 19 آذر ماه با سرشماري در منطقه حفاظت شده ورجين توسط مأموران اجرايي و با نظارت كارشناسان محيط زيست طبيعي آغاز شد.
اين سرشماري در منطقه حفاظت شده ورجين به مدت دو روز ادامه داشته و همزمان در كليه مناطق تحت مديريت تا پايان هفته جاري به اتمام خواهد رسيد.
معاونت محيط زيست طبيعي اداره كل حفاظت محیط زیست استان تهران در این باره گفت: سرشماري از پرندگان مهاجر با توجه به آغاز مهاجرت پرندگان به تالاب هاي استان در برنامه بعدي بخش محيط زيست طبيعي اداره كل حفاظت محيط زيست استان تهران اجرا خواهد شد./ن.س
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.