سبزپرس- گروه محیط طبیعی: روز 15 آبان از سوی انجمن «سبز اندیشان اراک» به عنوان روز «درنا» نامگذاری شده است. این انجمن از سال 86 کمیته ای را تحت عنوان «کمیته میقان» تشکیل داده است که هدف نهایی آن حفاظت از «تالاب میقان»، 130 گونه پرنده موجود در این تالاب و نزدیک به 12 هزار درنایی است که در تالاب «میقان» اراک وجود دارد.
محمدرضا خالقی، از انجمن سبز اندیشان اراک در گفتگو با سبزپرس اعلام کرد که روز 15 آبان به عنوان روز «درنا» نام گذاری شده است.
او گفت: سال 84 پیمایشی برای شناسایی کویر و تالاب «میقان» آغاز شد که علت آن معرفی منطقه میقان بود.
خالقی گفت: تصور فعالان محیط زیست و حتی خود سازمان محیط زیست بر این بود که این منطقه کویری و بی آب و علف است و جز در تعداد محدودی از پایان نامه های دانشجویان محیط زیست هیچ نامی از این منطقه نبود.
او ادامه داد: در منطقه «میقان» نزدیک به 130 گونه پرنده وجود دارد که در این موقع از سال، مهاجرت آنها به تالاب «میقان» به اوج خود می رسد و «درنا» یکی از پرندگان مهاجر به این تالاب است.
خالقی هدف نهایی «کمیته میقان» را پیوستن به کنوانسیون رامسر و کنوانسیون IBA دانست و گفت: برای رسیدن به این هدف، بهترین ابزار تبلیغ است و به همین منظور، نمایشگاه عکسی با موضوع روز «درنا» در روز 20 آبان ماه در ارک برگزار خواهد شد و به همین مناسبت نیز برای دستگاه های دولتی نامه و SMS ارسال شده است.
این فعال محیط زیست اراک پیشنهاد روز «درنا» به سازمان محیط زیست استان را در سال 88 اعلام کرد و گفت: «درنا» شاخص پرندگان تالاب «میقان» است و بیش از 12 هزار درنا در این تالاب زندگی می کند و انتخاب این روز به عنوان روز «درنا» به این معنی است که «درنا» نمادی از شهر ارک باشد. این در حالی است که اداره کل محیط زیست استان مرکزی «کل» (بز وحشی) را به عنوان نماد این استان برگزیده است.
خالقی ادامه داد: پیشنهاد روز «درنا» در کارگروه «گردشگری» مطرح و از سوی سازمان محیط زیست پذیرفته شد.
او همکاری کارگروه «گردشگری» را با انجمن «سبز اندیشان اراک» موثر ندانست و گفت: این همکاری در حد برگزاری یک نشست و ارسال SMS محدود شده است.
خالقی تاکید کرد که در نظر دارند تا در روز 13 بهمن که روز جهانی تالاب ها است، افزودن تالاب «میقان» را به «کنوانسیون رامسر» پیشنهاد دهند.
او ادامه داد: با وجود تمام تهدیداتی که در تالاب «میقان» وجود دارد، باز هم با اقبال پرندگان روبرو شده است.
این فعال محیط زیست، از جمله تهدیدات تالاب «میقان» را جاده کشی برای برداشت املاح معدنی تالاب، برداشت بی رویه آب و پدید آمدن حوضچه های عمیق و از بین رفتن پراکندگی آب در این منطقه دانست.
تردد مردم در اثر جاده کشی در این منطقه و ایجاد ناامنی، ورود سر ریز فاضلاب به تالاب «میقان» و بروز آلودگی و تغییر اکوسیستم منطقه از دیگر تهدیداتی است که خالقی بر آنها تاکید کرد و گفت: با وجود همه این ها باز هم این تالاب مورد توجه پرندگان قرار گرفته است و علت این امر خشک شدن دریاچه ارومیه، تالاب گاوخونی و پریشان است.
او فلامینگو را از جمله پرندگان مهاجر به تالاب «میقان» دانست و گفت: در سال 84 یک گله 50 تایی فلامینگو در این منطقه مشاهده شد و سال گذشته، نزدیک به دو هزار فلامینگو به تالاب «میقان» مهاجرت کردند که بی سابقه بود.
خالقی تاکید کرد که برای حمایت از تالاب «میقان» و حفاظت از آن و پیوستن به «کنوانسیون رامسر» از همه توان و نیروی خود استفاده خواهند کرد./ ن.س
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.