سبزپرس- گروه محیط طبیعی: یک عضو کارگروه زیست محیطی مدیریت منابع آب استان کردستان، برداشت بی رویه و بدون نظارت و پایش آب های سطحی و زیرزمینی در استان کردستان را موجب بروز بحران منابع آبی در آینده این استان دانست. این عضو کارگروه زیست محیطی مدیریت منابع آب استان کردستان، نظارت موجود بر روی منابع آبی را کافی و جدی ندانست و گفت با ادامه همین وضع در آینده کردستان با مشکل جدی بحران منابع آب در استان روبرو خواهد شد.
به گزارش سبزپرس، عضو كارگروه زيست محيطي مديريت منابع آب كردستان اعلام کرد که برداشت بي رويه و بدون نظارت و پايش آب هاي سطحي و زيرزميني در كردستان، اين استان را در آينده با بحران منابع آب مواجه خواهد كرد.
علي اكبر عامري فر با اشاره به اينكه كردستان سرچشمه پنج رودخانه مهم كشور است گفت: وجود بحران آب در اين استان بر روي ديگر مناطق كشور نيز تأثير سوء خواهد داشت.
عضو کارگروه زیست محیطی مدیریت منابع آب کردستان، تعداد چاه هاي رسمي كردستان را 12 هزار حلقه دانست و گفت: با احتساب شش هزار چاه عميق و نيمه عميق غيرمجاز، تعداد كل چاه هاي موجود را به 18 هزار مي رساند كه متأسفانه نظارت مناسب و جدي بر روي ميزان بهره برداري از آنها وجود ندارد.
عامری فر تاکید کرد که 16 رودخانه دائمي و ده ها رودخانه فصلي، 16 هزار چشمه و 385 قنات در كردستان وجود دارد كه سالانه يك ميليون 130 هزار مترمكعب آب از اين منابع استحصال و بهره برداري مي شود.
عضو كارگروه زيست محيطي منابع آب استان کردستان بر این باور است که بايد مديريت اكوسيستمي به صورت يك ديدگاه فرابخشي در صدر برنامه ها قرار گيرد و دولت در راستاي پيشگيري از صدمه به اكوسيستم (رودخانه ها، حيات وحش، جنگلها، مراتع و ...) سيساست ها و برنامه هاي ويژه تدوين كند.
عامري فر دشت هاي قروه، دهگلان و بخش چاردولي را به عنوان «دشت ممنوعه» معرفي کرد و تاکید کرد که با وجود این که این دشت ها به عنوان «دشت ممنوعه»اعلام شده اند، اما در سال هاي اخير بهره برداري از اين منابع آبی استان کردستان 53 درصد افزايش داشته است.
او در پايان، مديريت و استفاده بهينه از منابع آبي را مورد تاکید قرار داد و مقوله فرهنگ سازي در آموزش كشاورزان در زمينه ذخيره آب را از راهكارهاي مصرف بهينه و مديريت صحيح منابع آب برشمرد./ن.س
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.