«سامانتا کریستوفورتی» روز یکشنبه تصویری از خود را هنگام نوشیدن قهوه در گرانش صفر در ایستگاه بر روی صفحه توئیتر گذاشت.



وی در پیغامی نوشت: قهوه بهترین سوسپانسیون ارگانیکی است که تاکنون خلق شده است.



کریستوفورتی هفته آینده و پس از شش ماه ماموریت به زمین بازمی‌گردد. قرار بود قهوه‌ساز ایتالیایی به نام ISSpresso ماه ژانویه به ایستگاه بین‌المللی فضایی تحویل داده شود اما به دلیل انفجار کپسول باری سیگنوس در زمان پرتاب، از بین رفت و نسخه دیگر آن ماه آوریل به ایستگاه ارائه شد.

قهوه‌نوشی در فضا +عکس

کارخانه Lavazza با همکاری شرکت مهندسی Argotec در تورین و همچنین آژانس فضایی ایتالیا این دستگاه قهوه‌ساز را ساخته‌اند؛ ناسا ایمنی این دستگاه را تایید کرده است.

قهوه‌ساز ISSpresso قادر به تحمل شرایط میکروگرانشی فضا بوده و آب داغ را با فشار درون محفظه قهوه ریخته و قهوه داغ را در اختیار فضانوردان قرار می‌دهد. این دستگاه می‌تواند قهوه اسپرسو و چای را با کیفیت بسیار مناسب تهیه کند.



وزن قهوه‌ساز مزبور، حدود 20 کیلوگرم است و برخلاف نمونه‌های موجود، از طراحی نسبتا پیچیده‌ای برخوردار است تا بتواند فشار 400 برابری محیط میکروگرانشی فضا را تحمل کند.

این قهوه‌ساز از کپسول‌های قهوه اسپرسو استفاده می‌کند و تعدادی از این کپسول‌ها بر روی فضاپیمای اسپیس‌ایکس به فضا حمل شدند. در صورت نیاز افراد دیگر حاضر در ایستگاه بین‌المللی، کپسول‌های بیشتر آماده اعزام به فضا هستند.



ناسا به دنبال ایجاد محیطی آرامش‌بخش برای فضانوردان ایستگاه فضایی است و ارسال دستگاه قهوه‌ساز به فضا نیز به همین منظور انجام شد؛ تیم کنترل ماموریت ناسا همچنین امکان دسترسی فضانوردان به ایمیل، تلفن، اخبار و برنامه‌های ورزشی زنده را فراهم کرده است.



کپسول باری دراگون حامل این قهوه‌ساز در ماموریت ماه آوریل، همچنین تجهیزات آزمایشگاهی را برای «اسکات کلی»، فضانورد دیگر ایستگاه، حمل کرد.