تکثیر خرگوش ها معمولا تجربه ای توام با احساس است و درعین حال مسئولیت سنگینی را متوجه فردی میکند که تصمیم به وارد کردن تعدادی خرگوش به عرصه زندگی گرفته است. باید توجه داشت که سر و کار داشتن با زندگی جدید، گاهی به معنی سر و کار داشتن با مرگ نیز هست. درصد قابل توجهی از بچه خرگوش ها پیش از اینکه توسط مادر از شیر گرفته شوند به دلایل مختلف میمیرند.
تکثیر خرگوش ها معمولا تجربه ای توام با احساس است و درعین حال مسئولیت سنگینی را متوجه فردی میکند که تصمیم به وارد کردن تعدادی خرگوش به عرصه زندگی گرفته است. باید توجه داشت که سر و کار داشتن با زندگی جدید، گاهی به معنی سر و کار داشتن با مرگ نیز هست. درصد قابل توجهی از بچه خرگوش ها پیش از اینکه توسط مادر از شیر گرفته شوند به دلایل مختلف میمیرند. خرگوش های ماده ای که برای نخستین بار زایمان میکنند گاهی تمام بچه های خود را از دست میدهند. این خرگوش ها معمولا در زایمان دوم، عملکرد بهتری از خود نشان میدهند اما اکثر تکثیر کنندگان خرگوش، در زایمان اول هر خرگوش ماده فقط بر روی زنده ماندن ۵۰ % از نوزادان حساب میکنند.
یک پرورش دهنده خرگوش نیاز به موارد زیر خواهد داشت :
1. یک هدف مشخص از تکثیر خرگوش
یک معیار و هدف مشخص میتواند به خوبی به شما در قضاوت برای انتخاب زوج مولد و حل کردن مشکلات احتمالی کمک فراوانی بکند. به عنوان مثال میتوان اهدافی مانند تولید گوشت، توسعه و ایجاد یک نژاد جدید و یا کاهش دادن میزان تلفات و نوع خاصی از بیماری در گروه خرگوش های خود و یا یک نژاد خاص خرگوش را در نظر داشت.
2. یک محل و منزل مشخص برای خرگوش هایی که توسط شما تولید خواهند شد
اجازه دهید به شما اطمینان دهم که تقریبا تمامی فروشگاه های حیوانات خانگی، با تعداد زیاد خرگوش رو به رو هستند. در تمام جهان مکان های کمی یافت میشوند که هنوز نیاز به تکثیر خرگوش ها برای دسترسی علاقه مندان داشته باشند.
3. امکانات لازم برای نگهداری از چند خرگوش
سه عدد قفس به هیچ عنوان برای این کار کافی نیست. هیچ تضمینی وجود ندارد که حتی یکی از بچه خرگوش ها فروخته شوند بنابراین همیشه برای نگهداری از همگی آنها آمادگی لازم را داشته باشید. بچه خرگوش های نر و ماده باید از سن حدود ۱۰ هفتگی از یکدیگر جدا شوند و بهترین گزینه برای خرگوش ها این است که در سن ۳ الی ۴ ماهگی کاملا مستقل و جدا از سایر خرگوش ها زندگی کرده و قلمرو مخصوص به خود را داشته باشند. ازدحام بیش از حد خرگوش ها میتواند منجر به درگیری، ایجاد زخم و صدمه و مشکلات سلامت نماید.
4. بودجه کافی
خرگوش ها نسبت به حیوانات خانگی مرسوم، حیواناتی کم خرج به شمار میروند. در مقایسه با اسب یا سگ، تکثیر خرگوش ها بسیار کم هزینه و ارزان قیمت است اما ممکن است شما با دیدن صورت حساب مخارج خوراکی خرگوش ها، تا حدی شگفت زده شوید.
5. اطلاعات و معلومات کافی
جمله معروف «پیش از تکثیر، مطالعه کن» یک نصیحت کاملا صحیح است. پیش از اینکه نخستین زوج از خرگوش های خود را برای جفتگیری در کنار یکدیگر قرار دهید تا حد امکان میزان مطالعه خود را افزایش داده و اطلاعات کافی را کسب کنید. برای این منظور میتوانید از سایت های اینترنتی و کتاب های مربوط به نگهداری از خرگوش استفاده کنید. اگر شما در نگهداری از خرگوش ها تازه کار هستید توصیه ما به شما این است که در ابتدا سعی کنید چند ماه از خرگوش ها نگهداری کنید تا در خصوص آنها تجربه خوبی به دست آورید و سپس در صورت تمایل اقدام به تکثیر آنها کنید. در ارتباط بودن با یک نگهدارنده یا تکثیرکننده خبره خرگوش میتواند به شما کمک زیادی بکند زیرا معمولا در این مقطع سوالات زیادی در ذهن شما مطرح میشود.
6. برنامه زمانی قابل انعطاف
خرگوش مادر ممکن است هر ساعتی از شبانه روز شروع به زایمان کند. غالبا در این شرایط درد بدن بالایی متوجه این خرگوش است و شما باید مرتبا خرگوش خود را بررسی کنید. به محض تولد بچه ها، آنها باید در آشیانه گرم قرار گیرند. پرسه زدن بچه خرگوش های کمتر از ۱۰ روز در صورتی که به سرعت توسط شما یا مادر خود به محل خود بازگردانده نشوند میتواند به سرعت باعث قرار گرفتن آنها در محیط های نامناسب و مرگ آنها شود. همچنین شما باید زمان کافی برای رسیدگی به نظافت محل پرورش خرگوش ها خود داشته باشید. بزرگ کردن خرگوش ها میتواند به اندازه بزرگ کردن یک کودک، محل مورد نظر را آلوده و کثیف کند.
در نهایت باید مطلع باشید که این پروسه به هیچ عنوان ساده نیست و میتواند لحظاتی اضطراب آور برای شما به همراه داشته باشد.
مترجم : محمد مسعود کشوری
منبع: thenaturetrail.com
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.