مقاله زیر توسط جمعی از پزشکان متخصص نوشته شده و حاصل تعداد زیادی از مطالعات و تحقیقات پزشکی است که به ندرت میتوان تمامی این مطالب را در کنار هم یافت. در آخر به منابع این تحقیقات نیز اشاره خواهد شد.
خطرات ناشی از مصرف گوشت
در کشورهای صنعتی، در اثر سبک زندگی نامناسب، بیماری هایی از جمله چاقی، دیابت، کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و انواع سرطان به فراوانی در افراد دیده میشوند. داده ها و تحقیقات همگانی (اپیدمولوژیک) نشانگر این است که یک رژیم غذایی گیاهی سالم، خطر
ابتلا به این نوع بیماریها را به طور محسوسی کاهش میدهد.
اما با این حال،
گوشت قرمز و فرآورده های آن و ماهی هنوز هم به عنوان بخشی از رژیم غذایی عادی مردم شناخته میشوند. افسانه ی "خاص" و با ارزش بودن این مواد غذایی هنوز هم به طور گسترده ای وجود دارد. بسیاری از پزشکان هنوز هم که هنوز است بر این باورند که
گوشت دارای یک نیروی بسیار حیاتی و جادویی برای انسانهاست.
در نوع مدرن تحقیقات همگانی یا اپیدمولوژیک، مشکلات سلامت در عموم افراد با رژیم های غذایی
مختلف نسبت به چند قرن پیش تغییرات زیادی کرده است. داده ها نشان داده اند که
مصرف کمتر مواد غذایی گیاهی که در سال های اخیر بیشتر دیده میشود، عامل کمبود انواع خاص فیتوکمیکال هاست که خود باعث بیماری هایی مانند بسیاری از تومورهای سرطانی، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های فاسد کننده (degenerative diseases) میشود.
مطالب بعدی نشان میدهد که
گوشت با خطرات بهداشتی ارتباط مستقیم و قابل توجهی دارد. این اطلاعات که در دانشنامه ی مدلاین (medline) نیز موجود هستند یا به طور خلاصه و یا به طور کامل این خطرات را توضیح میدهند.
بیماری های استخوانی:
گوشت بر خلاف غذاهای گیاهی به طور متوسط دارای فسفر بیشتری نسبت به کلسیم است. نسبت بیشتر فسفر به کلسیم باعث
ابتلا به هیپرپاراتیروئیدیسم (hyperparathyroidism) ثانویه میشود. (1)
ترشح پاراتورمون از غده ی پاراتیروئید باعث خارج شدن کلسیم از استخوانها میشود. نوجوانان بیشتر در خطر این مشکل هستند، چنانچه کم تراکم بودن استخوانها در دوران بلوغ یک نشانه ی پر اهمیت در
ابتلا به پوکی استخوان در سنین بالاتر میباشد. یک مطالعه در زنان جوان نشان داد که یک ارتباط منفی بین
مصرف پروتئین زیاد و فسفر باعث کاهش ضخامت استخوانها میشود. (2)
پروتئین های حیوانی نسبت به پروتئین های گیاهی حاوی اسید آمینه های سولفور بیشتری هستند. پروتون هایی که از فرآیند تخریب این اسید آمینه ها حاصل میشوند منبع اصلی اسید در بدن هستند. مقدار اضافی اسید در بدن باعث دمیلینه شدن استخوانها، ناشی از اتصال یون های فسفات با یون های هیدروژن و تشکیل هیدروژن فسفات میباشد.
در سال 2001 مطالعات مختلفی بر روی "سوخت و سازهای اسیدها و بازها" و متابولیسم استخوانها انجام شد. (3 و 4 و 5)
یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه لوزان سوئیس نشان داد که اسید ناشی از رژیم غذایی در مقایسه با یک رژیم دارای مواد بازی بیشتر، باعث دفع 74 درصدی کلسیم از استخوانها میشود.
در یک تحقیق راجع به شکستگی های استئوپوروتیک (osteoporotic) که توسط یک گروه تحقیقانی در دانشگاه کالیفرنیا منتشر شده نشانگر این است که خطر شکستگی مفصل ران در زنان یائسه به طور اساسی به ترکیبات رژیم غذایی آنان بستگی دارد. زنان مسنی که
گوشت بیشتری نسبت به سبزیجات
مصرف میکنند، پروتئین های حیوانی خطر قابل توجهی در شکستگی استخوان لگن ایجاد میکنند و زنانمصرف کننده ی گوشت، نسبت به گروه کنترل شده بیشتر به این مشکل مبتلا میشدند. به طور کلی بروز شکستگی لگن در کشورهای
مختلف ارتباط بسیاری به نسبت
مصرف محصولات گیاهی و محصولات حیوانی دارد. این محققان به این نتیجه رسیده اند که وجود مقادیر کمی از سوخت سازهای مربوط به بازها و آلکالوزها در بدن احتمال متعادل کردن وضعیت اسید و باز را در بدن به همراه دارد.
مطالعات فرامینگهام درباره ی پوکی استخوان نشان داد که
مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات اثر محافظتی در ساختار استخوانها خواهد داشت. (6)
مترجم: علی کاظمیه (ToOoTi)
منبع: home for animals
مصرف گوشت منجر به ابتلا به بیماریهای مختلف میشود!
بیماری های روماتیسمی:
کلیه ی محصولات حیوانی، به ویژه گوشت، سوسیس و کالباس و ماهی، دارای اسید آراشیدونیک فراوان هستند. وجود موادی به نام های پروستاگلاندین ها (Prostaglandins ) و لئوکوترین ها (leukotriens) وابسته به اسیدهای آراشیدونیک است. افزایش در میزان پروستاگلاندین ها در کسانی که مبتلا به روماتیسم هستند در مایع سینویال آنها دیده شده است. این مواد در فرسایش غضروف ها تاثیر میگذارند. (7)
مصرف مقدار زیاد اسید آراشیدونیک در رژیم غذایی، باعث ایجاد مواد التهابی بیشتری میشود. مطالب مختلفی درباره اثر ضد التهابی و ضد درد رژیم غذایی گیاهی و اثر مثبت آن بر روی روماتیسم وجود دارد. (8 و 9)
یک رژیم غذایی گیاهی باعث میشود که در رژیم غذایی فرد هیچ اسید آراشیدونیکی وجود نداشته باشد.
بیماری های توموری:
سرخ کردن، جوشاندن و کباب کردن گوشت قرمز و ماهی منجر به تولید آمینه های هتروسیکلیک (heterocyclic) میشود. آمینه های هتروسیکلیک بر اثر واکنش بین کراتین مواد عضلانی و اسید آمینه ها ایجاد میشوند. مطالعات متعددی نشان داده اند که این آمینه ها سمی هستند و دارای پتانسیل جهش زا (mutagenic) میباشند. (10 و 11)
آمینه های هتروسیکلیک یکی از عوامل ایجاد چندین نوع تومور، به ویژه در سرطان روده بزرگ هستند. سرطان های معده، مری، پروستات، لوزالمعده، کلیه و پستان نیز در متون پزشکی با این نوع آمینه ها ارتباط دارند. (12)
اروگوئه و آرژانتین بیشترین مصرف گوشت گاو را دارا هستند و همچنین مردم آن از میزان بالای سرطان روده بزرگ و پستان رنج میبرند. بعضی از مطالعات نیز نشان دهنده ی اثر سمی آمینه های هتروسیکلیک بر روی قلب هستند. (13 و 14 و 15)
علاوه بر آمینه های هتروسیکلیک مواد سرطانزای دیگری در طی هضم و گوارش گوشت در روده ایجاد میشوند. مطالعه ی دیگری که در دانشگاه هوهنهایم انجام شد، مشخص کرد که یک رژیم غذایی پر از چربی و گوشت [گوشت حاوی مقداری زیادی از چربی است] مواد سمی آب دفع شده از بدن را سلولهای اپیتلیوم روده افزایش میدهد. (16)
تخریب پروتئین ها در داخل روده ی بزرگ توسط فلور باعث تولید مواد سمی، از جمله آمونیاک، فنولها (phenols)، آمینه ها، و به علاوه ترکیبات سولفید دار و نیترو (nitroso) دار میشود. (17)
یک مطالعه در دانشگاه کمبریج ارتباط نزدیک بین تشکیل ترکیبات نیترو دار و مقدار مصرف گوشت را نشان داد. (18)
تحقیقات همگانی نشانگر ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و بروز سرطان روده بزرگ بوده اند. پروتئین گوشت قرمز به عنوان یک مکان مناسب برای تولید باکتری از سولفیدها در روده است. ترکیبات سولفیدی نیز در افزایش کولیتها در روده تاثیر میگذارند. (19)
افزایش غلظت عوامل تاثیر گذار در رشد مانند انسولین (igf-1)، بیماریهای سرطانی و تومور را افزایش میدهد. در سال 2002 یک مطالعه در دانشگاه آکسفورد برای تعیین غلظت igf ها در رژیم های غذایی مختلف انجام شد. غلظت این مواد در گیاهخواران به طور قابل توجهی کمتر از همه چیزخواران و گیاهخوارانی که تخم مرغ مصرف میکنند بود. علاوه بر این، غلظت igf های متصل شونده به پروتئین در این گروه افزایش یافت. (20)
ادامه دارد ...
PersianPet Forum - www.mypet.ir http://persianpet.org/forum/thread126333.html#ixzz2ZJLGYUnS
Under Creative Commons License: Attribution
Follow us: @persianpet on Twitter | mypersianpet on Facebook
کلسترول:
از آنجا که مواد غذایی گیاهی معمولا عاری از کلسترول هستند، این ماده همیشه بر اثر وجود محصولات حیوانی در رژیم غذایی، وارد بدن میشود.
تولیدات کلسترول در درون بدن از طریق نسبت انسلوین به گلوکاگون (glucagon) تنظیم میشود. تحقیق روی افراد دارای مقدار زیاد کلسترول نشان داده است که نسبت انسولین به گلوکاگون آنها نسبت به افراد با کلسترول طبیعی بیشتر است. (21)
ترکیبات پروتئین دار رژیم غذایی مقدار ترشح هورمون های انسولین و گلوکاگون و متابولیسم های آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. پروتئین های حیوانی باعث تحریک بیشتر ترشح انسولین و فعال شدن ردوکتازهای HMG-COA ، که آنزیم های محدود کننده ی ترکیبات کلسترول هستند، میشود.
پروتئین های گیاهی معمولا آرژنین بیشتری نسبت به لیزین دارا هستند. اما در سوی دیگر پروتئین های حیوانی دارای مقدار بیشتر لیزین و لوسین نسبت به پروتئین های گیاهی می باشند. اثر کاهش دهنده ی کلسترول خون، به ویژه در پروتئین سویا، در مطالعات مختلف همین غلظت بیشتر آرژنین در پروتئین های گیاهی برآورد شده است. (22 و 23 و 24)
مصرف بیشتر لیزینی که در پروتئین های حیوانی وجود دارد، باعث اتصال آن به آرژنین و ایجاد آپو پروتئین های آتروژن (atherogenic apoproteins) میشود. این پروتئین ها حامل مولکول های چربیهایی مثل کلسترول هستند. برخی از تحقیقات مقدار مطلوبتر کلسترول HDL به LDL را در گیاهخواران نشان میدهند. (25 و 26 و 27)
اثبات شده است که کلسترول LDL [کلسترول مضر] در گیاهخواران نسبت به غیر گیاهخواران کمتر مستعد واکنش اکسایش است و مقدار کمتری از این کلسترول را دارا هستند. این موضوع به این مسئله که میزان مصرف آنتی اکسیدانها در گیاهخواران بیشتر است نسبت داده شده است.
دیابت و مرض قند:
نقش اسیدهای چرب غشای سلولی، که اساسا تحت تاثیر غذاهای دارای اسید چرب در بدن ایجاد میشوند، ایجاد اثرات حساسیت زای قابل توجهی بر روی گیرنده های انسولین است.
گوشت و فرآورده های آن حاوی مقدار نسبتا زیادی از اسیدهای چرب اشباع شده هستند. مطالعات زیادی نشان داده اند که مصرف بالای اسیدهای چرب اشباع شده حساسیت به انسولین در بدن را کاهش میدهد و باعث مقاومتر شدن به آن میشود. (29 و 32)
رژیم غذایی رایج در کشورهای غربی که با مصرف بالای چربی و اسیدهای چرب اشباع همراه است، یک عامل مهم در افزایش مقاومت به انسولین و ابتلا به دیابت نوع 2 است. امروزه افزایش مقاومت به انسولین به عنوان عامل افزایش مقدار آن شناخته میشود. اگر مقدار انسولین در خون به طور فراوان و مزمن موجود باشد، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان نیز افزایش میابد.
معتقدان و طرفداران رژیم های غذایی حاوی مقدار زیاد چربی و گوشت ادعا میکنند که از مزایای این نوع رژیم، باعث کاهش پاسخ بدن به انسولین میشود و در نتیجه در تسهیل نمودن کاهش وزن موثر است. اما در واقع استفاده از مواد غذایی غنی از پروتئین در رژیم غذایی باعث میشود که مقدار انسولین در بدن به حد فراتر از شاخص قند خون برسد. (33)
آهن و فشار اکسایشی:
آهن یکی از عناصر مهم و ضروری است. حدود 70 درصد رنگدانه ی هموگلوبین خون را آهن تشکیل میدهد و در میوگلوبین عضله و گوشت نیز مقداری آهن موجود است. انجام سوخت و ساز بسیاری از آنزیم ها به وجود آهن وابسته است. به همین دلیل کمبود آهن یک خطر جدی در سلامتی ترقی میشود.
در سال 1992 یک ارتباط بین افزایش ذخایر آهن در بدن و افزایش 2.2 برابری خطر سکته به نسبت آن برای اولین بار توضیح داده شد. این یافته توسط مطالعات دیگر نیز تایید شده است. (34 و 35)
آهن دارای هِم (heme iron) در گوشت قرمز 10 برابر بهتر از آهن های گیاهی جذب میشود. یک ارتباط مثبت بین خطر سکته و مصرف آهن وجود دارد. آهن اضافی در بدن باعث تشکیل رادیکال های آزاد و آسیب رسیدن به LDL (لیپوپروتئین های با چگالی کم) از طریق فشار اکسیداتیو میشود. اکسیداتیو به LDL آسیب میرساند، و از سوی دیگر، این مشکل مهم ترین اصل ژنی در تشکیل سلول های اسفنجی و پلاک های آترواسکلروتیک (atherosclerotic) است.
رژیم گیاهخواری اصولی به هیچ وجه منجر به کمبود آهن نمیشود؛ بلکه مقدار آهن را در بدن متعادل میسازد. گیاهخواران به طور معمول ذخایر آهن کمتری دارند، و همچنین مقدار حساسیت به انسولین در آنها بیشتر است. (36)
مشکلات ذهنی و سطح کورتیزول:
یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین منجر به افزایش غلظت کورتیزول (cortisol) در بزاق و خون میشود. یک رژیم غذایی غنی از کربوهیدراتها این اثر را بر روی غلظت کورتیزول ندارد. [غذاهای گیاهی عموما سرشار از کربوهیدرات هستند] (37 و 38 و 39)
کورتیزول در ایمنی بدن اثر سرکوب گرانه و مخالف دارد و همچنین در زمان طولانی باعث آسیب سلولهای ناحیه ی هیپوکامپ [بخشی مهم در مغز مهره داران] میشود که در شکل گیری حافظه و یادگیری بسیار پر اهمیت هستند. (40)
یک رژیم غذایی که بیشتر بر پایه ی کربوهیدراتها باشد، اثر مطلوبی بر سروتونین [یک انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی مرکزی] در مغز دارد. وجود مقدار کافی سروتونین، سلامت ذهنی و روانی را بهبود می بخشد.
ادامه دارد...
بیماری جنون گاوی و تضعیف سیستم دفاعی بدن:
تنها چهار سال پیش بود که موضوع بیماری جنون گاوی (BSE) باعث ایجاد ترس و اضطراب در میان مردم جهان شد. اکنون دیگر این بیماری از تیتر خبرها ناپدید شده است؛ به این دلیل که گاوها در طول فرآیند وحشتناک کشتار حتما بررسی و آزمایش میشوند تا به این مشکل دچار نباشند. این روزها گوشت قرمز گاو ذبح شده برای سلامتی مضر شناخته نمیشود و تصور میشود که دیگر به جنون گاوی مبتلا نیستند.
این فرض با نظر به این یافته ی برنده ی جایزه نوبل، استنلی پروزینر، که در سیستم عضلانی موش بیمار مقدار قابل توجهی پریون (عامل عفونی تشکیل شده از پروتئین) وجود دارد باید مورد بررسی قرار بگیرد. در سال 2002 این موضوع در یک نشریه ی علمی چاپ شد. (41)
در هفتمین کنگره ی بیماری های عفونی و گرمسیری، موسسه ای در برلین تحقیقی بر روی همسترهای طلایی را که انجام داده بود، معرفی کرد. افزودن عامل پریون در غذای همسترها موجب ابتلای بیشتر به بیماری scrapie (نوعی بیماری کشنده) شد و مقدار پریون در بافتهای عضلانی آنها افزایش پیدا کرد. (42)
در 23 ژانویه ی 2003 نیز در یک برنامه ی خبری پروفسور هانس کرچمر (Kretschmar) از آزمایش بر روی موشها و گوشت ماهیچه ی آنها دوباره به وجود پریونها در عضله ی موش آلوده پی بردند. پروفسور هانس به این نتیجه رسید که این یافته ها بسیار نگران کننده اند و عفونت از طریق گوشت آلوده را نباید بدست فراموشی سپرد. (43)
پی بردن به اولین مورد شناسایی شده از بیماری جنون گاوی در ایالات متحده منجر به ایجاد پرسش در چندین مقاله علمی در مورد اینکه ما چی چیزی از این بیماری میدانیم در روز 23 دسامبر 2003 شد. مطبوعات متحده بین المللی (UPI) در 29 دسامبر همین سال مقاله ای درباره ی بیماری CJD (بیماری کشنده ی پریونی) انتشار دادند. تا آن زمان شکل کلاسیک این بیماری با بیماری جنون گاوی بی ارتباط در نظر گرفته میشد. فقط شکل اصلی این بیماری با مصرف گوشت در جوانان با ارتباط بود.
تحقیقات جدید در دانشگاه لندن نشانگر این موضوع بوده است که عفونت با پریونهای عامل بیماری جنون گاوی، میتواند علت نوعی از بیماری CJD باشد. در سوئیس گاوهای زیادی آلوده به جنون گاوی بوده اند. به همین دلیل میزان ابتلا به CJD در سه سال گذشته دو برابر شده است. این بیماری عصبی مانند آلزایمر، با تصاویر بالینی قابل تشخیص نیست. مطالعات پزشکی زیادی در چندین دانشگاه ایالات متحده بر روی کسانی که مبتلا به آلزایمر شناخته شده بوده اند، انجام شد. نتایج به این صورت بود که 3 تا 13 درصد این بیماری ها آلزایمر نبودند، بلکه نوعی بیماری CJD تشخیص داده شدند.
در ایالات متحده تعداد افرادی که بر اثر آلزایمر کشته میشوند از سال 1979 تا سال 2000، 50 برابر افزایش پیدا کرده است. در سال 2000، این افراد بیشتر از 50 هزار نفر نبوده اند. اما در زمان حال این تعداد به 4 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. یکی از فرضیه های واقع گرایانه ای که میتوان در مورد تعداد بسیار زیاد افراد مبتلا به آلزایمر به کار برد، این است که بسیاری از این افراد به بیماری CJD ناشی از پریونهای گوشت آلوده مبتلا هستند و تعداد زیادی از افراد وجود دارند که در عین ابتلا به این بیماری، وجود CJD در آنها تشخیص داده نشده است. (44)
در یکم اکتبر 2003 نتایج یک مطالعه ی جالب که توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا انجام شده بود، منتشر شد. آنها دریافتند که پس از مصرف گوشت قرمز توسط انسان، در سوخت و ساز بدن برخی از ترکیبات قندی به بافتهای مختلف فرستاده میشوند. این مواد که به عنوان پادتن Neu5Gc شناخته میشوند، بعد از مصرف گوشت در بافتهای مختلف ترشح و شناسایی شدند. این مطالعه برای اولین بار ثابت کرد که مولکولهای گوشت قرمز باعث برانگیختن سیستم دفاعی در متابولیسم بدن انسان میشوند. مصرف منظم گوشت قرمز باعث ایجاد و ترویج پاسخهای ایمنی بدن انسان شده و با صدمه زدن به سیستم دفاعی بدن، امکان ایجاد التهاب در بدن و سپس ابتلا به بسیاری از بیماریهای ثانویه را افزایش میدهد. (45)
سموم و آلودگی محیط زیست:
حدود 90 درصد از دیوکسینها و فورانها (dioxins and furans)، که جزو ترکیبات شیمیایی سمی هستند، از طریق مصرف محصولات حیوانی و پروش حیوانات ایجاد میشوند. تقریبا نیمی از آنها از شیر و محصولات لبنی به دست می آیند. این مواد غلظت آلاینده ها را به طور مداوم افزایش میدهند و منجر به وارد شدن آنها در زنجیره ی غذایی اکوسیستم میشوند. بدین ترتیب مصرف کننده ی نهایی در زنجیره مقدار زیادی از این مواد سمی را وارد بدن خود میکند.
واقعیت اینگونه توضیف میشود که تقریبا در تمام غذاها هیچ گونه خطری ناشی از وجود مواد سمی در بدن ایجاد نمیشود و غذاهای مختلف از این نظر برای عموم مردم بی خطر میباشند.
بسیاری از سموم محیطی بر روی موجودات زنده دارای اثرات افزایش دهنده هورمونی یا ضد هورمونی هستند و به معنای دیگر بر روی غدد درون ریز اثر دیسروپتورها (disruptors) را دارند. در سال 2002 در دو مطالعه در دانشگاهی در لندن نشان داده شد که ژنوستروژن های مختلف (ترکیبات شیمیایی ای مانند هورمون استروژن در انسان) که از این سموم بدست می آیند اثرات زیادی بر روی هورمونها میگذارند. هر یک از این مواد به تنهایی غلظتی کمتر از این دارند که اثرات آنها قابل مشاهده باشد، به همین علت پزشکان معمولا قدرت تشخیص آنها را ندارند. (46 و 47)
"پایان"
مترجم: علی کاظمیه (ToOoTi)
منبع: home for animals
PersianPet Forum - www.mypet.ir http://persianpet.org/forum/thread126333.html#ixzz2ZJLRNX5Z
Under Creative Commons License: Attribution
Follow us: @persianpet on Twitter | mypersianpet on Facebook
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.