پژوهش جدید دانشگاه چارلز در پراگ نشان داده که انسانهایی با چشمان قهوهای از چشم آبیها قابل اعتمادترند. در این پژوهش...
پژوهش جدید دانشگاه چارلز در پراگ نشان داده که انسانهایی با چشمان قهوهای از چشم آبیها قابل اعتمادترند. در این پژوهش تصویر 40 زن و 40 مرد چشم قهوهای و چشمآبی برای قضاوت در مورد میزان قابل اعتماد بودن، جذابیت و تسلط آنها در برابر شرکتکنندگان قرار گرفت که نتایج نشان داد از نظر شرکتکنندگان افراد چشمقهوهای قابل اعتمادترند.
این در حالیست که هنگام نشان دادن تصاویر همان افراد چشمقهوهای که رنگ چشمانشان این بار بصورت مصنوعی، آبی شده بود، شرکتکنندگان میزان قابل اعتماد بودن آنها را برابر تشخیص دادند.
این پژوهش نشان داده که کلید قابل اعتماد بودن در ویژگیهای مشترک چهره افراد دارای چشم قهوهای بوده و ارتباطی به
رنگ چشم آنها ندارد.
برای مثال مردان دارای چشم قهوهای از چهرههای گردتر و چانه وسیعتر، دهان عریضتر با گوشههای رو به بالا، چشمان بزرگتر و ابروهای نزدیک به هم برخوردارند که مردانهتر و از این رو قابل اطمینانتر محسوب میشوند.
در مقابل، مردان دارای چشمان آبی بیشتر از ویژگیهای صوری مانند چشمان کوچکتر و دهانی با گوشههای رو به پایین برخوردارند که ظاهری حیلهگر به آنها میدهد.
زنان دارای چشمان قهوهای نیز مورد اعتماد بیشتری نسبت به چشمآبیهای جنس خود بودند اما تفاوت آنها به چشمگیری مردان نبود.
این پژوهش که در مجله PLOS ONE منتشر شده، چنین نتیجهگیری کرده که اگرچه چهرههایی با چشم قهوهای از قضاوت خوشبینانهتر مخاطب، در مقایسه با چشم آبیها برخوردارند، بخودی خود این
رنگ چشم نیست که باعث برداشت قابل اعتماد بودن آنها شده، بلکه ویژگیهای صوری است که در این افراد بیشتر دیده میشود.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.