به گزارش خبرنگار مهر، هر چند که سال 82 با یکهزار و 515 مورد بیشترین آمار غرق شدگی را از آن خود کرده است ولی مرگ سالانه یک هزار و 240 شهروند در آبهای کشور نوعی هشدار برای مسئولان ستاد دریا اعم از استانداریهای مربوطه، فدراسیون نجات غریق، وزارت کشور و هلال احمر است.
افزایش 9 درصدی غرق شدگی
نکته قابل تاسف این است که آمارهای سال جاری نشان می دهد قربانیان دریا و رودخانه ها افزایش 9 درصدی داشته است یعنی در سه ماهه سال جاری 302 شهروند (فروردین 87 نفر، اردیبهشت 78 و خرداد 137 نفر) جان خود را از دست داده اند. هر چند آمار پزشکی قانونی تفکیک شده نیست و مرگ یک نفر در حوض آب خانه اش هم در آمار دریا محاسبه می شود ولی بر اساس آمار فدراسیون نجات غریق تنها در استانهای گیلان و مازندران و گلستان در سال گذشته 250 کشته داشته ایم.
سازمان امداد و نجات: امسال غرق شدگی را تا 50 درصد کاهش می دهیم
در سال جاری در حالی وارد فصل تابستان شده ایم که آمار قربانیان غرق شدگی در تابستان سال گذشه 467 نفر بوده و امسال پیش بینی می شود این آمار افزایش یابد. ولی محمود مظفر رئیس سازمان امداد و نجات کشور در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: در تابستان سال جاری 992 پست ساحلی در سواحل کشور با 5765 امدادگر و نجات گر ایجاد شده است تا مانع از رخداد حوادث دریایی شویم. تلاش می کنیم با اجرای طرح ملی کاهش غریق در سواحل گیلان، مازندران و گلستان غرق شدگی را تا 50 درصد کاهش دهیم.
فدراسیون نجات غریق: ناجیان غریق چیپس و پفک می فروشند
گفته های رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در حالی است که بهروز اسفندیاری نایت رئیس فدراسیون نجات غریق در گفتگو با مهر می گوید: هلال احمر کمی از پولهایش را بدهد به
ناجیان غریق تا
ناجیان با تجهیزات وارد دریا شوند. مگر می شود ناجی غریق بدون جت اسکی و تجهیزات لازم غریق را نجات دهد؟ البته تعاملاتمان با هلال احمر بهتر شده و ما به امدادگرانشان آموزش می دهیم.
وی با انتقاد از اینکه هنوز سازمان عمران دریاها سر و سامان نگرفته است گفت: اگر این سازمان قوت بگیرد عقب نشینی 60 متر از ساحل دریا، جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه و تجهیز و ساماندهی
ناجیان غریق قانونمند می شود. در سالهای گذشته ما برای تامین حقوق
ناجیان غریق مشکل داشتیم و هلال احمر پولی نمی داد ولی بعد بخشنامه شد که حقوق
ناجیان غریق را باید استانداریها تامین کنند و هلال احمر و کشتیرانی دیگر پولی ندهند.
به گفته اسفندیاری، یک ناجی غریق تنها ماهانه آن هم برای تابستان حدود 500 هزار تومان حقوق می گیرد آنهم اگر استانداریها به موقع بدهند. با این تفاسیر ناجی غریق ما می رود به سمت فروش تنقلات در کنار ساحل چون سودش از حقوقی که می گیرد بیشتر است.
نجات جان 9 هزار غریق در سال 90
اسفندیاری اظهار داشت: مسئولان بدانند که در سال گذشته بیش از 55 میلیون گردشگر میمهمان سواحل دریای مازندران، گیلان و گلستان بودند که تیمهای نجات غریق فدراسیون توانستد جان حدود 9 هزارغریق را نجات دهند هر چند بیش از 250 نفر جان خود را از دست دادند.
بی تفاوتی شهرداریها برای استخدام نجات غریق
به گفته این مقام مسئول،اکنون 15 هزار نجات غریق زن و 55 هزار نجات غریق مرد در کشور وجود دارند که بیشتر جذب بخش خصوصی می شوند.
وی با انتقاد از شهرداریها گفت: آمارها نشان می دهد در سطح کشور 1600 استخر عمومی و صدها استخر خصوصی وجود دارد که 700 تای آن در تهران است ولی شهرداریها هیچ اقدامی برای استخدام نجات غریق نمی کنند.
اسفندیاری گفت: آب پشت سدها، رودخانه های بزرگی مانند کارون و اروند و دریاها و دریاچه و استخرها همگی باید در طرح های ویژه ای نظارت شده و دارای نجات غریق و تجهیزات باشند تا به موقع از مرگ شناگر جلوگیری شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سالانه در جهان بیش از 11 میلیون نفر جان خود را در دریاها و رودخانه ها از دست می دهند که سهم ایران سالانه 1250 قربانی است. در این میان مسئولان فدراسیون نجات غریق مدعیند با حداقل امکانات و تجهیزات در مدت هشت سال توانسته اند جان 54 هزار شهروند را در سه دریای مازندران، گیلان و گلستان نجات دهند.