کاربرد گیاهان دارویی با توجه مزاج میتواند باعث تقویت و زیبایی موها میشود اما نباید فراموش کنیم که تغییر شرایط و اصلاح شیوه زندگی، اثر پایدارتری بر سلامت و زیبایی مو دارد. از دیدگاه طب ایرانی، مزاج مو خشک است و در صورت تماس مداوم با مواد ایجادکننده خشکی مانند رنگ مو، در معرض آسیب قرار میگیرد اما استفاده از برخی گیاهان دارویی و روغن آنها میتواند سلامت و زیبایی را به موها برگرداند:
• «گلختمی» و روغن آن برای موهای خشک مفید است. لعاب حاصل از گل ختمی ضمن شکل دادن به مو، تاثیر قابلتوجهی در بهبود وضعیت آن دارد.
• شناختهشدهترین روغن گیاهی تقویت مو در کشور ما، «آس» یا «مورد» است که فرآورده استاندارد آن در دسترس و برای تقویت موها خوب است.
• «روغن بابونه» از مشهورترین گیاهانی است که برای تقویت و زیبایی مو به كار میرود. همانطور که میدانید، گلها روغن ندارند و نمیتوان مانند دانههای روغنی همچون سیاهدانه، کنجد یا آفتابگردان از آنها روغن گرفت بنابراین در طب سنتی ایران روغن گلهای مختلف را در پایه روغنهای دیگر به دست میآورند؛
مثلا بابونه را با روش خاصی در مجاورت روغن کنجد قرار میدهند. با این كار برخی از مواد موجود در بابونه داخل روغن میشود كه برای درمان به كار میرود. روغن کنجد به تنهایی در صاف شدن مو موثر و روغن بابونهای که بر پایه روغن کنجد است، برای رفع مشکلات مو ایدهآل است.
• «روغن یاسمین» برای تثبیت رنگ و حفاظت بیشتر از موهای بلند استفاده میشود و با گیاهان دیگر مانند «امله» و «صمغ عربی» به کار میرود.
• برخی افراد استفاده از سرکه را برای زیبایی و براق كردن مو مفید میدانند، اما سرکه مزاج سرد و خشک دارد و گرچه با کاهش رطوبتهای زائد مو و چربی آن به سلامت مو کمک میکند، ولی در طولانیمدت باعث خشکی و آسیب بیشتر مو و مجعد شدن آن خواهدشد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.