لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر میشود که بدانید این نوشیدنی سالم و پرطرفدار، خواص درمانی بسیاری دارد و از ابتلا به بیماریهای گوناگون پیشگیری میکند (البته با این قید که نباید در مصرف آن زیادهروی کرد بلکه نوشیدن فقط یک تا 2 فنجان آن کافی است)...
اگر باورتان نمیشود بهتر است ادامه همین مطلب را که درباره مهمترین خواص این نوشیدنی است، مطالعه کنید.
چای و دندان
نتایج بررسیهای اخیر پژوهشگران دانشگاه شیكاگو نشان داده، پلیفنول موجود در چای سیاه با غیرفعالكردن آنزیم باكتریهای دهانی، از فعالیت آنها جلوگیری میكند، در نتیجه پلاكهای دندانی غیرفعال و از پوسیدگی دندانها پیشگیری میشود.
البته در این بررسی، چای سیاه بهصورت دهانشویه استفاده شده است اما نوشیدن چای هم به از میان بردن پلاكها كمك میكند. چای به دلیل داشتن مقادیر قابلملاحظهای تانن و فلوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندانها جلوگیری میکند. بررسیهای دانشمندان دانشگاه هوکایدو ژاپن و انجمن سلطنتی چای بریتانیا در سال 2009 نیز نشان داده است كودكانی که چای مینوشند كمتر از همسالانشان که چای نمینوشند به پوسیدگی و كرمخوردگی دندان دچار میشوند. البته بهتر است چای نوشیده شده کمرنگ باشد و همراه آن از خوراکیهایی که مملو از قندهای ساده هستند، استفاده نشود.
چای و سرطان
بررسیهای دانشمندان دانشگاه توکیو نشان داده، چای 30 نوع آنتیاکسیدان دارد. محققان معتقدند افرادی که در روز یک فنجان چای مینوشند در مقایسه با افرادی که چای نمینوشند، 15 درصد کمتر به سرطان کلیه مبتلا میشوند. فلاونوییدها گروهی از پلیفنولها هستند که بهطور طبیعی در چای وجود دارند.
به نظر میرسد سطح بالای این پلیفنولها در بدن میتواند علاوه بر ویروسها با سرطانهای لوزالمعده، کولون، مثانه، پروستات و پستان نیز مقابله کند. دانشمندان موسسه ملی ژنتیك ژاپن پس از بررسیهای گوناگون پی بردند، موثرترین گیاه ضدجهش سلولی، چای سبز است. پس در میان چایها، چای سبز را در برنامه غذایی هفتگی خود و خانوادهتان قرار دهید.
چای و چشم
پروفسور چی پوئی و همکارانش در دانشگاه شانگهای چین پس از ماهها بررسی روی چای، پی بردند این نوشیدنی حاوی ویتامینهای C، E، آنتیاکسیدانهای لوتئین و زیگزانتین است که همگی آنها تاثیر زیادی در سلامت چشم و پیشگیری از ابتلا به آب سیاه دارند. بنابراین به کسانی كه سابقه بیماریهای چشمی دارند، توصیه میشود که این نوشیدنی را در طول روز بنوشند تا از خواص ارزشمند آن برخوردار شوند.
چای و پوست
چینیها بیش از 5 هزار سال است که از خواص درمانی چای برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میکنند. امروزه در تولید بسیاری از کرمهای ضدآفتاب، مرطوبکننده و شامپوها از عصاره چای استفاده میشود. دانشمندان کالج سلطنتی لندن با همکاری پروفسور ادوارد مک کارتی، استاد دانشگاه هاروارد، پس از سالها بررسی دریافتند پلیفنولها و آنتیاکسیدانهای موجود در چای، باعث نرمشدن پوست بدن میشوند و آن را در برابر رادیكالهای آزاد- عامل ایجاد سرطان - محافظت میكنند.
نورخورشید - به خصوص اشعه فرابنفش - اثر نامطلوبی روی پوست میگذارد. در واقع، نور شدید خورشید باعث ایجاد التهاب و حساسیت، نقص ایمنی و سرطانیشدن سلولهای پوست میشود و پلیفنولهای موجود در چای از سرطانیشدن این سلولها پیشگیری میکند. البته تعدادی از بیماریهای پوستی و ارگانهای دیگر، وابسته به هورمونهای مردانه هستند که از جمله این بیماریها میتوان به جوش غرور جوانی «آكنه»، طاسیسر مردان «آلوپسیآندروژنتیك» و سرطان پروستات اشاره كرد.
تستوسترون توسط آنزیمی به نام- 5 آلفا - ردوكتاز به فرم فعال خود یعنی 5آلفا - دیهیدروتستوسترون تبدیل میشود که تاثیر مخربی بر پوست میگذارد و مادهای به نام كاتكین موجود در چای این آنزیم را مهار میكند و باعث بهبود جوشهای صورت و طاسی مردانه میشود. در ضمن، هیستامین مادهای است كه باعث ایجاد ضایعات پوستی و التهابی میشود و پلیفنول موجود در چای با مهار هیستامین، در بهبود این ضایعات تاثیر زیادی دارد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.