اهمیت گوشت در رژیم غذایی
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
الف ) پروتئین :
 
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
عمده ترین ترکیب گوشت پروتئین است . در حقیقت بخش اعظم ترکیبات ازته ی موجود در عضله ی دام ( 95 درصد ازت ) به شکل پروتئین است و 5 درصد باقی مانده به صورت اسد های آمینه و ... است . ارزش غذایی عضله ی دام بیشتر از دیگر قسمت های دام است . در پروتئین گوشت به دلیل وجود اسید های آمینه ی ضروری ، از ارزش غذایی بالایی برخوردار است زیرا اسید های آمینه ی ضروری مانند لیزین ، لوسین ، ایزو لوسین ، والین ، متیونین ، فنیل آلانین و تریپتوفان باید به طور آماده در اختیار بدن قرار گیرد . لازم به ذکر است انواع و درصد اسید های آمینه ضروری موجود در گوشت انواع حیوانات تقریبا یکسان است .
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
 
ارزش بیولوژیکی پروتئین گوشت برابر با حدود 93 تا 98 درصد است یعنی در واقع بخش اعظم پروتئین دریافتی جذب بدن میشود ولی پروتئین گیاهی ارزش بیولوژیکی به مراتب پایین تری دارد و در حدود 78 تا 87 درصد است .
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
معمولا در بافت عظلانی دام میزان اسید های آمینه ضروری بیشتر از مقدار اسید های آمینه در بافت پیوندی دام است ، بنابر این عضله ی دام ارزش غذایی بالایی دارد .
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
ب ) چربی گوشت :
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
 
بخش اعظم چربی گوشت در بافت چربی بدن حیوان ذخیره شده است اما از این گذشته مقدار کمی از چربی در بخش های مختلف بدن حیوان به صورت پراکنده یافت میشود . ترکیبات چربی و نوع چربی بستگی به نوع و نژاد و سن و تغذیه دام دارد . بخش اعظم چربی را تری گلیسیرید ها تشکیل میدهند . در گوشت مقدار اندکی هم اسید های چرب غیر اشباع شامل اسد لینوائیک ، لینولنیک و آراشیدونیک وجود دارد . در حقیقت اسید های چرب ضروری را میتوان با مصرف گوشت تامین کرد . معمولا میزان اسید های چرب غیر اشباع در گوشت کمتر از محصولات گیاهی است .
 
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
آنچه که در چربی گوشت میتوان به عنوان یک ماده ی ایجاد بیماری نام برد کلوسترول است . کلوسترول از جمله ترکیبات چربی حلقوی است که در محصولات حیوانی و خصوصا در گوشت قرمز مقدارش بالاست ولی میزان آن در گوشت طیور کمتر است و گوشت شتر مرغ تنها گوشت قرمز بدون کلوسترول میباشد .
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
پ ) ویتامین ها : مانند ویتامین های محلول در چربی و ویتامین های محلول در آب
ویتامین های محلول در چربی : عبارت اند از ویتامین های
V: A \ D \ E \ K
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
V: A
بهترين منابع آن ميوه ها و سبزيجات نارنجي و زرد رنگ ،سبزيجات برگ سبز،جگر و محصولات لبني است.
V: D
ماهي،تخم مرغ،كره،جگر
V: E
مغزها،جوانه گندم،روغنهاي گياهي،سبزيجات برگ سبز
V:K
سبزيجات برگ سبز،ميوه ها،لبنيات و غلات.
ویتامین های محلول در آب : عبارت اند از
V: B \ C
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
 
V: B1
.
در مخمر آب جو , جوانه جو , برنج با پوست , اسفناج , لیمو ترش و ... وجود دارد.
بیشتر در جگر , قلوه, شیر گاو, زرده تخم مرغ وجود دارد.
V: B2
در سبزیجات , حبوبات , غلات , گردو , مغزها و مخمر موجود میباشد.
بیشتر در گوشت , جگر , دل , قلوه , شیرخشك و شیر گاو وجود دارد
V: B3
درغلات, حبوبات , سبزیجات , مغزها , گوشتها , دل , جگر و قلوه وجود دارد.
اما شیر و تخم مرغ از نیاسین فقیرند ولى چون تریپتوفان را دارا هستند , موجودات زنده به كمك بدن میتوانند نیاسین تولید كنند , اما غلات , خود نیاسین دارند ولى تریپتوفان ندارند.
ت ) مواد معدنی:
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
مقدار مواد معدنی گوشت حدود 1 درصد است که بیشترین آن را فسفات و سولفات و پتاسیم تشکیل میدهد . در کنار این ترکیبات آهن و روی و کلر و کلسیم و منیزیم از جمله مهمترین ترکیبات معدنی موجود در گوشت است و به مقدار جزئی بروم و سلنیوم و سدیم و منگنز در گوشت وجود دارد . بین مواد معدنی گوشت آهن و روی مقدارش از همه بیشتر است . کمبود آهن باعث بروز کم خونی در افراد میشود . آهن موجود در گوشت بخش اعظمش از طریق روده جذب میشود .
 
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
کمبود روی باعث بروز اختلال در رشد خصوصا در کودکان ، سقط جنین وکم اشتهایی در افراد میشود .
 
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
ث ) کربوهیدرات :
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی
 
عمده ترینش گلیکوژن است که یک پلی ساکارید از ترکیب چند گلوکز است و در کبد ذخیره میشود .از نظر ارزش غذایی چندان بالا نیست ولی بیشتر پس از کشتار دام حائز اهمیت است . پس از کشتار دام گلیکوژن در نتیجه ی مراحل گلیکولیز باعث تولید اسید شده که باعث ایجاد افزایش طعم و تردی گوشت میشود . معمولا گوشتی که ازه ذبح شده باشد خیلی ترد نیست .
 اهمیت گوشت در رژیم غذاییClick this bar to view the full image.
 اهمیت گوشت در رژیم غذایی