يك متخصص طب پيشگيري و پزشکي اجتماعي: 
سبزي‌ها مانع جذب چربي مي‌شوند 
رژيم غذايي سرشار از غلات و ميوه‌ها در كنترل چربي خون موثر است

سبزي‌ها مانع جذب چربي مي‌شوندخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران 
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي


يك متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي با بيان اين كه رژيم‌ غذايي سرشار از غلات و ميوه‌ها در كنترل چربي خون موثر است، گفت: سبزي‌ها نيز سرشار از فيبرهاي غذايي هستند و مي‌توانند مانع از جذب چربي شوند. 
دكتر اكبر نيك پژوه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: چكاپ و پيگيري منظم در كنترل بيماري‌هاي قلبي و عروقي ضروري است. 

وي ضمن تاكيد بر نقش مصرف چربي‌ها در بروز بيماري‌هاي قلبي عنوان كرد: كلسترول خوب (HDL) هرچقدر بالاتر باشد، مطلوب‌تر است اما كلسترول بد (LDL ) در افرادي كه مبتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي شناخته شده هستند بايد كمتر از 70 ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر باشد. حد مجاز كلسترول بد در افراد معمولي، زير 129 ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر است. 
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي، همچنين عنوان كرد: بهتر است ميزان تري‌گليسيريد در خون كمتر از 150 ميلي‌گرم بر دسي‌ليتر باشد. 

به جاي روغن‌هاي نباتي جامد از روغن‌هاي گياهي كانولا، سويا و زيتون استفاده كنيد
وي با اشاره به اين كه اسيدهاي چرب ترانس نبايد به هيچ وجه مورد استفاده قرار بگيرند، گفت: روغن‌هاي نباتي جامد منبع سرشار اسيدهاي چرب ترانس هستند. توجه داشته باشيد اگر از روغن‌هاي نباتي جامد يا روغن‌هاي هيدروژنه استفاده مي‌كنيد، اسيدهاي چرب ترانس را نيز وارد سيستم گردش خوني خود نموده‌ايد. بهتر است به جاي روغن‌هاي نباتي جامد از روغن‌هاي گياهي مايع چون روغن كانولا، سويا و زيتون استفاده كنيد. 
نيك پژوه افزود: ممكن است روغن نباتي جامد به طور مستقيم در آشپزخانه مورد مصرف قرار بگيرد و يا اين كه در تهيه مواد غذايي در كارخانه‌ها از روغن‌هاي نباتي جامد استفاده شود. به عنوان مثال ممكن است در پروسه توليد شيريني‌ها، بيسكوييت‌ها و يا فست‌فودها از روغن جامد استفاده كنند. 
وي ضمن تاكيد بر اين كه چربي‌هاي اشباع نظير گوشت‌هاي پرچرب كه معمولا منشأ حيواني دارند و همچنين موادي نظير كره، خامه، پنير پرچرب و روغن نارگيل كه منشأ گياهي دارند، مضر هستند، عنوان كرد: سعي كنيد تا حد امكان از مصرف سوسيس و كالباس كه چربي حيواني بالايي دارند اجتناب كنيد. 

به هنگام آشپزي تكه‌هاي چربي قابل مشاهده را حتما از گوشت جدا كنيد
نيك پژوه توصيه كرد: اگر آشپزي مي‌كنيد، تكه‌هاي چربي قابل مشاهده را حتما از گوشت جدا كرده و به هيچ وجه از پيه و دمبه گوسفند و كله‌پاچه استفاده نكنيد. تنها چربي كه منشأ حيواني داشته و توصيه مي‌شود ماهي است و مصرف دو وعده غذايي از آن در طول هفته براي حفظ سلامت قلب مفيد است. 
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي، همچنين با اشاره به اين كه لبنيات از ضروريات رژيم غذايي است، گفت: بايد توجه داشته باشيد كه از لبنيات كم‌چرب استفاده كنيد. 
وي ادامه داد: رژيم غذايي سرشار از غلات بويژه غلات سبوس‌دار و كامل مي‌تواند در كنترل چربي خون مفيد باشد. 
نيك پژوه ضمن توصيه به گنجاندن ميوه‌ها، ميوه‌هاي خشك شده و سبزيجات در سبد غذايي خانوار اظهار كرد: كاهو، فلفل، خيار، هويج و همچنين انواع مغزها نظير مغز گردو نيز در رديف مواد غذايي سالم قرار مي‌گيرند. 
وي اضافه كرد: البته در صورت مصرف مواد غذايي چون مغزها، بايد مراقب اضافه وزن خود باشيد چرا كه خشكبار انرژي و كالري بالايي دارند. مصرف روزانه يك يا دو عدد گردو در حدي كه بتوان از فوايد آن بهره جست، كافي است. 
اين متخصص طب پيشگيري و پزشكي اجتماعي، در پايان عنوان كرد: سبزي‌ها سرشار از فيبرهاي غذايي هستند و مي‌توانند مانع از جذب چربي شده و تعادل خوبي براي بدن ايجاد كنند، ضمن آن كه سرشار از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني هستند.