آبليمو قويترين محلول اسيدي در آشپزخانه است، آنقدر قوي است كه زندگي را براي باكتريها غيرقابل تحمل ميكند!
به نمونههايي از كاربرد اين اسيد خوراكي توجه كنيد:
براي تميز كردن سطوح: يك طرف ليموي برش داده شده را روي سطح مورد نظر بماليد تا ضدعفوني شود. ليموترش بهترين چربي زدا است،
پس براي پاك كردن لوازم و ظروفي كه حتي با شست وشو نيز چربي روي آنها به طور كامل از بين نرفته است، از آب ليموترش استفاده كنيد.
ايجاد دكوراسيون ارزان قيمت: يك كاسه بلوري را با ليمو پر كنيد تا يك منظره آفتابي خلق كنيد يا ميتوانيد يك رديفي از آنها را لب پنجر بچينيد.
برق انداختن سطح ظروف مسي: سطح ليمو را با نمك آغشته كنيد و روي ظرف بماليد. ظروف مسي و برنجي پس از گذشت زمان و در مجاورت با هوا تغييررنگ داده و تيره ميشوند،
حال براي تميز كردن آنها كافي است پنبه و يا تكه پارچهاي را اندكي به آب ليموترش آغشته كرده و بر روي سطح فلز بماليد.
سپس آن را شسته وخشك كنيد، خواهيد ديد كه ظرف مسي يا برنجي شما مانند روز اول خواهد شد.
شفاف كردن لباسهاي لباسشويي: يك دوم فنجان، آب ليمو را هنگام شستن لباس درون لباسشويي بريزيد.
پس از استفاده از تخته گوشت براي خرد كردن ماهي، گوشت، پياز، سير و بهطوركلي مواد غذايي با بوي تند، براي آنكه بوي حاصل از آن مواد بر روي تخته باقي نماند،
پس از شست وشوي تخته با آب و مايع ظرفشويي، نيمهاي از ليموترش بريده شده را بر روي سطح آن بماليد. جهت رفع بوي دستتان پس از پاك كردن گوشت قرمز، مرغ، ماهي و همچنين سير نيز از همين روش استفاده كنيد.
اگر براي پخت سيبزميني و يا تخممرغ و ياجوشاندن كنسرو تن ماهي كاسهاي رويي انتخاب كردهايد، در آب حاوي مواد يادشده چند قطرهاي ليموترش بريزيد. با اين كار از سياه شدن جدار داخلي كاسه جلوگيري بهعمل ميآيد.
اگر دستان شما پس از پاك كردن سبزيها و يا در صورت تماس با ميوههايي مانند آلبالو يا شاه توت رنگي شده و با آب و صابون نيز پاك نميشود،
محلولي از آبليمو و آب آماده كرده و دستان خود را براي مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه در آن قرار دهيد، سپس آنها را شسته و خواهيد ديد چگونه سفيد خواهند شد.
در صورتي كه اطراف راه آب و همچنين كاسه ظرفشويي و يا دستشوييتان با جرمي از رسوبات آب پوشيده شده است، به جاي استفاده از انواع مواد شيميايي مخصوص با ماليدن يك عدد ليموترش به سطوح مورد نظر جرمزدايي كنيد.
از ليموترش براي زدودن بوي حاصل از تخممرغ بر روي ظروف نيز ميتوانيد استفاده كنيد.
اگر براي شست وشو و لكهزدايي جوراب و يا لباس سفيدتان مايع سفيدكنندهاي در دسترس نداشتيد، ميتوانيد از ليموترش بهعنوان سفيدكننده طبيعي استفاده كنيد
به اين صورت كه جوراب و يا لباس سفيد لكهدار شده خود را درون قابلمهاي پر از آب ريخته و چند تكه ليموترش بريده شده به آن اضافه كنيد. قابلمه را بر روي شعله اجاق گاز قرار داده و مدتي اين مخلوط را بجوشانيد. در حين جوشاندن مقداري
مايع ظرفشويي يا پودر لباسشويي نيز به آن اضافه كنيد. پس از گذشت چند دقيقه لباسها را بيرون آورده و آبكش كنيد.
خلال دندان
همكار بانوان خانهدار
بعضي وقتها وسايل پيش پا افتاده داخل آشپزخانه، كه به آنها كمتر توجه ميكنيم قابليتهايي دارند كه شايد براي ما كمتر شناخته شده هستند.
هيچ خانم خانهداري نيست كه بتواند ادعا كند همه كارهاي آشپزخانه را به نحو احسن انجام ميدهد و هيچ مشكلي در آشپزخانه به هنگام انجام كار برايش پيش نميآيد.
بارها و بارها براي خانمها اتفاق افتاده كه غذايشان بر روي اجاق گاز سر رفته و مجبور شدهاند بعد از پايان آشپزي با مواد و شويندههاي مختلف به جان اجاق گاز بيفتند و آن را تميز كنند.
هميشه ميگويند پيشگيري بهتر از درمان است. بنابراين براي پيشگيري از سر رفتن غذا خلال دنداني را به صورت افقي بين در قابلمه و قابلمه قرار دهيد تا از سر رفتن غذا جلوگيري كنند.
بعضي مواقع اگر به جداره دستگيره ظروف آشپزخانه دقت كنيد متوجه جرمهاي غذايي ميشويد كه در اين قسمتها به وجود آمدهاند. ميتوانيد با استفاده از خلال دندان و الكل يا هر ماده شوينده ديگر اين جرمها را از بين ببريد.
گاهي مواقع قصد داريد كه سيبزميني را درون مايكروويو بپزيد. چهار عدد خلال دندان را در چهار قسمت سيبزميني فرو ببريد. به اين تريب سيبزميني شما زودتر ميپزد چون اشعههاي مايكروويو به يك اندازه به همه قسمتهاي سيبزميني ميرسد.
نگهداري از خوراکيها
حبوبات: براي نگهداري حبوبات به مدت طولاني از روشهاي زير استفاده كنيد: 1- حبوبات را با نمك فراوان مخلوط كنيد 2- لابهلاي آنها چند عدد برگ درخت گردو قرار دهيد 3- حبوبات را داخل تابه حرارت دهيد در اين صورت به هيچوجه به آن آفت نميزند و
علاوه بر آن زودتر پخته شده و خوشطعمتر ميشود 4-ميتوانيد حبوبات را يك جوش داده داخل آبكش بريزيد و بگذاريد تا خشك شوند در اين صورت نيز دچار آسيبديدگي نخواهند شد.
پنير: چند روش نگهداري پنير را ميتوانيد به كار بگيريد. يك روش اين است كه پنير را داخل ظرف شيشهاي دهان گشاد ريخته و روي آن را با آب نمك جوشيده ولي سرد بپوشانيد.
روش ديگر اينكه دستمالي را با سركه مرطوب كرده و روي پنير را با آن بپوشانيد. يا اينكه آن را كاملا در كاغذ آلومينيومي پيچيده و در يخچال نگهداري كنيد.
اگر پنيري كه داخل يخچال نگه داشتهايد كپك زده است آن را در يك ظرف دربدار بريزيد چند حبه قند هم داخل آن انداخته درب ظرف را خوب ببنديد.
پس از چند ساعت پنيرها ديگر كپك ندارند و همه كپكها جذب حبه قند شدهاند. قندها را دور انداخته و پنير را استفاده كنيد.
رطب: آن را داخل ظرف دربسته و داخل فريزر قرار دهيد. هم تازه ميماند و هم يخ نميبندد هميشه هم ميتوانيد رطب تازه داشته باشيد.
پنير پيتزا: پنير پيتزا را در فريزر قرار ندهيد بلكه آن را داخل كاغذ آلومينيومي پيچيده و در سردترين قسمت يخچال قرار بدهيد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.