پارسینه: «جاشوا فتل» و «شین باور» که به مدت دو سال و به اتهام جاسوسی برای آمریکا در ایران زندانی بودند، پس از آزادی در روز 3 مهر (25 سپتامبر) و ساعاتی پس از ورود به نیویورک در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند.
«جاش فتل» در این کنفرانس از خانوادهها، دوستان و مردم آمریکا و ایران به خاطر حمایتشان
تشکر کرد. او همچنین از «مسعود شفیعی» وکیل این پرونده، سلطان قابوس (پادشاه عمان) و خانم «لیویا لیو آگوستی» (سفیر سوییس در ایران) بابت تلاشهایشان سپاسگزاری به عمل آورد.
در ادامهی این کنفرانس، «شین باور» گفت: «ما میخواهیم که
تشکر ویژهی خود را از رهبران جهانی، بان کیمون (رئیس سازمان ملل)، جلال طالبانی (رئیسجمهور عراق) و هوگو چاوز (رئیسجمهور ونزوئلا) و دولتهای ترکیه و برزیل اعلام کنیم. آنها از بیگناهی ما مطمئن بودند و این اطمینان آنها وضعیت را تغییر داد.»
به گزارش پارسینه، باور در ادامه
تشکر خود را از شخصیتهایی چون «شان پن» (بازیگر)، محمد علی (ورزشکار)، نوام چامسکی (زبانشناس و فعال سیاسی)، و نیز یوسف اسلام (خوانندهی مسلمان) بیان داشت. او در پایان گفت: «همچنین مسئولانی در دولت آمریکا بودند که برای رهایی ما تلاش کردند، و بعضی از آنها راههایی خلاقانه برای کاهش تنشها بین آمریکا و ایران یافتند... همدلی و حمایت رهبران مسلمان و دیگر ادیان در آمریکا، مردم ایران و نیز بعضی از اعضای درون حکومت ایران که برای آزادی ما تلاش کردند همگی بسیار ارزشمند است. متشکریم.»
آزادی این دو آمریکایی همزمان با سفر محمود احمدینژاد به آمریکا، جنجالهای زیادی را در رسانههای داخلی و خارجی پیرامون هویت و چرایی دستگیری و آزادی آنها به همراه داشته است.
به گزارش پارسینه، خانم «دبی اسکلاسل» (Debbie Schlussel) مفسر سیاسی و بلاگر محافظهکار یهودی است و بر روی مسائل اسلام و مسلمانان در آمریکا متمرکز است. او در آگوست سال 2009 و پس از دستگیری فتل، باور و شورد در مرز ایران، در پستی با عنوان «بگذارید آنها بپوسند» در وبسایتش نوشت:
«ما به اندازهی کافی مشکلات داخلی و خارجی داریم که نگرانشان باشیم. نیازی نیست که مسئلهی افرادی مانند این سه گردشگر هم که واقعا فعالان چپرو، طرفدار سوریه و ضد اسرائیل هستند به آنها اضافه شود. دو نفر از این سه نفر آمریکا را ترک کردهاند و در خاورمیانهی عربی زندگی میکنند.»
اسکلاسل ضمن ابراز خوشحالی از بازداشت شدن آنها و با لحنی افشاگرانه به بعضی از مواضع ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی این سه در رسانههای آمریکایی اشاره میکند. به طور مثال، سارا شورد که در خاورمیانه زندگی میکند و بعضی از مقالات خود را در در دمشق، سوریه نوشته است، نوشتههایی در حمایت از حکومت بشار اسد و در محکومیت رژیم اسرائیل منتشر کرده است، از جمله مقالهای دربارهی سرزمینهای اشغالی «جولان». همچنین «جاش فتل» پیش از این مقالهای با عنوان «امپراطوری آمریکا رو به زوال است» منتشر کرده است.
اسکلاسل در انتهای یادداشت خود مینویسد: «من میگویم که بگذارید آنها بپوسند. اما متاسفانه ایران به زودی خواهد فهمید که اینها چه احمقهای بیخاصیتی هستند و آزادشان خواهد کرد.»
«جیکب فتل» پدر جاش که یهودی و ساکن اسرائیل است، روز گذشته در مصاحبه با روزنامهی هاآرتض هویت خود را اعلام کرد. به نوشتهی این روزنامه، آنها برای اینکه این مسئله بر پروندهی جاش تأثیر نگذارد، از افشای آن خودداری کرده بودند. جیکب فتل از رسانهها در آمریکا و اسرائیل به خاطر توجه به این مسئله
تشکر کرده است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.