به رغم آنکه رهبر القاعده در سکونتگاه خود به اینترنت و تلفن دسترسی نداشت، اما مقامات مبارزه با تروریسم آمریکا گفته‌اند که وی با شیوه‌ای مخصوص به خود اقدام به ارسال هزاران ایمیل و پیام کرده است.

ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس: شیوه‌ای که بن لادن برای ارسال ایمیل استفاده می‌کرد، به وی اجازه داده تا هیچ گونه ردپایی را از خود بر روی شبکه اینترنت بر جای نگذارد.

گنجینه اطلاعات الکترونیکی که نیروهای آمریکایی پس از کشتن رهبر القاعده از کامپیوتر وی و حافظه‌های جانبی مربوط به آن به دست آورده‌اند حاوی هزاران پیام و صدها آدرس ایمیل است.

اسامه بن لادن برای آنکه به اشخاص مورد نظر خود ایمیل ارسال کند، مطلب را بر روی کامپیوتر خانگی خود تایپ کرده و سپس نسخه‌ای از آن را بر روی یک حافظه فلش کوچک ضبط می‌کرد. وی پس از انجام این کار حافظه فلش را به یکی از قاصدان مورد اعتماد خود می‌داد تا به یک کافی نت رفته و پیام‌های رهبر القاعده را به آدرس مورد نظر ایمیل کند.

این فرد پس از کپی کردن پیام بن لادن و ارسال آن، متن ایمیل‌های جدیدی را که وی دریافت کرده بود بر روی فایل جداگانه‌ای ذخیره می‌کرد و پس از بازگشت برای خواندن به بن لادن تحویل می‌داد.

نیروهای ویژه آمریکایی از منزل بن لادن حدود 100 فلش پیدا کرده‌اند که مقامات معتقدند ارتباط بن لادن با رابطانش در سطح دنیا بر روی آنها بایگانی شده است.

این اطلاعات الکترونیکی که از سکونتگاه بن لادن به دست آمده است به قدری عظیم است که دولت آمریکا از افراد عرب زبان جامعه اطلاعاتی جهان خواسته است که به بررسی آنها بپردازند.

همچنین به گزارش روزنامه کریستین ساینس مانیتور، مطالعه اطلاعات کامپیوتری و همچنین دفترچه یاداشت بن لادن، نشان می‌دهد که وی از محل اختفای خود در ابیت آباد عملیات‌های القاعده را رهبری می‌کرده است.

مقامات آمریکایی با استناد به فایل‌های کامپیوتر و دفترچه یادداشت بن لادن گفتند که بن لادن عقیده داشته است برای آن که آمریکا جهان عرب را ترک کند، حملات کوچک کافی نیستند و می‌بایست حملاتی به بزرگی حمله 11 سپتامبر ترتیب داده شود به گونه‌ای که هزاران تن کشته شوند.

بن لادن همچنین نسبت به سازوکارهای دفاع ضد تروریستی آمریکا آگاهی داشته و به هواداران خود آموزش می‌داده است که چطور از آنها اجتناب کنند.

وی همچنین از اعضای القاعده خواسته بود که تنها به طراحی حمله در شهر نیویورک اکتفا نکنند و دیگر شهرهای بزرگ مثل لس آنجلس و شهرهای کوچکتر را نیز در نظر بگیرند.

وی تاکید داشت که نه فقط هواپیما، بلکه قطارها را نیز به عنوان اهداف حمله مدنظر قرار دهند.

این فایل‌ها نشان می‌دهد که بن لادن در سال گذشته در هر گونه حمله تروریستی که آمریکایی‌ها نسبت به آن اطلاع دارند، دست داشته است. وی همچنین با دیگر شاخه‌های القاعده از جمله شاخه‌ القاعده در شبه جزیره عرب در ارتباط بوده است در حالی که آمریکا تصور می‌کرد که آنها فعالیتی مستقل از بن لادن دارند.



گردآوری:گروه خبر سیمرغ