باستانشناسان براین باورند كه توانستهاند یكی از قدیمیترین مغزهای جهان را كه به یك انسان عصر آهن تعلق دارد كشف كنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان هنگامی كه یك منطقه را برای ساخت محوطه دانشگاه نیویورك حفاری میكردند، این جمجمه را در یك گودال پر از گل یافتند. با بررسی بیشتر جمجمه توسط محققان، آنها با بافت نرم یك مغز 2500 ساله روبرو شدند كه سالم باقیمانده بود.
شكستگیها و نشانههای روی استخوان سر نشان میدهد كه این انسان كه بین 26 تا 45 سال سن داشته احتمالا اعدام شده و پس از بریده شدن سرش بطور جداگانه دفن شده است.
دانشمندان از اینكه بافت مغزی كه بطور معمول پس از چند سال فاسد میشود، چگونه پس از گذشت چند قرن سالم مانده متحیر و شگفتزده هستند.
متخصصان موسسه باستانشناسی دانشگاه نیویورك چندی پیش از سوی دانشگاه برای حفاری اكتشافی این منطقه فراخوانده شدند تا پیش از شروع عملیات ساخت محوطه دانشگاه، این محل را مورد جستجو قرار دهند.
آنها این جمجمه را بصورت جداگانه در حالیكه بصورت روبهپایین روی خاك ماسهای غنی از مواد آلی قرار داشت پیدا كردند.
این دانشگاه تیمی از دانشمندان، باستانشناسان، شیمیدانان و باستانشناسان زیستی و همچنین متخصصان اعصاب را برای تحقیق در مورد چگونگی سالم ماندن بافت مغز این انسان به كار گمارده است.
این تیم همچنین به بررسی چگونگی مرگ این انسان و شیوه دفن آن كه ممكن است با سالم ماندن بافت نرم مغزی در ارتباط باشد پرداختهاند.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.