دانشمندان با استفاده از باکتری‌ها موفق به تولید سوخت از دی اکسیدکربن و نورخورشید شدند.


محققان دانشگاه مینه‌سوتا ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که توانسته‌اند سوختی تولید کنند که جزو انرژی پاک به‌شمار می‌رود و می‌تواند جایگزین گاز در مصرف خانگی شود.


ر اساس این گزارش، دانشمندان در فرآیند تولید این سوخت طبیعی از دو نوع باکتری برای تبدیل ترکیب نور خورشید و دی‌ اکسید کربن و تولید نوعی هیدروکربن استفاده کردند. این هیدورکربن نیز پس از انجام یک سری فعل و انفعالات می‌تواند به سوخت تبدیل شود که از سوی دانشمندان فرآیند «تولید فنا ناپذیر» نامگذاری شده است.

این فرآیند در ابتدا با کمک باکتری‌ای به نام « Synechococcus» آغاز می‌شود که دی اکسید کربن را با استفاده از انرژی نور خورشید تبدیل به نوعی شکر می‌کند. این شکر نیز با کمک باکتری دیگری به نام « Shewanella» بدل به سوخت می‌شود.

این باکتری، شکر تولیدی را مصرف و نوعی اسید چرب تولید می‌کند. در ادامه این فرآیند، این اسید چرب بدل به کتون می‌شود که سوخت ارگانیک به شمار می‌رود. در نهایت، این کتون با انجام دادن یک سری فعل و انفعالات شیمیایی تبدیل به گازوئیل می شود.

این کشف از آنجایی دارای اهمیت بسیار است که در اتمسفر کره زمین دی اکسیدکربن به وفور یافت می شود و البته رایگان است و اگر این کشف به مرحله تولید انبوه برسد، می تواند به مقدار بسیار زیادی به کاهش آلودگی‌های زیست محیطی کمک کند.

گفتنی است، این کشف مربوط به تز دکترای خانم جانیکا فریس، دانشجوی رشته بیوشیمی است.