بودا (۵۶۵ سال قبل از مسیح)
- کسی که از هر نوع خشونت به همۀ موجودات زنده، ضعیف یا قوی، خودداری میکند، کسی که نه میکشد و نه باعث میشود دیگران بکشند، او از نظر من یک انسان مقدّس است.
- کسی که در جستجوی خوشبختی، با خشونت به سایر موجودات، که خود در آرزوی خوشبختی هستند، ظلم میکند خوشبختی را نخواهد یافت.
فیثاغورث (Pythagoras) فیلسوف و ریاضیدان یونانی (۵۰۰-۵۸۰ قبل از میلاد مسیح)
- آنچه انسان با حیوانات انجام میدهد، به انسان باز میگردد. کسی که با چاقو گلوی گاوی را میبرد و نسبت به فریاد ترس بیتفاوت میماند، کسی که با سنگدلی گوسفندی را ذبح میکند و پرندهای را که خود به او غذا داده است، نوش جان میکند، چنین کسی چقدر از جنایت دور است؟
- زمین، سفرهای سخاوتمندانه از غذاهای عاری از گناه پیش روی ما پهن کرده است و ضیافتهایی برای ما برپا داشته است که به هیچ خونریزی و قصابی آلوده نیستند. تنها چهارپایان، گرسنگی خود را با گوشت فرو مینشانند و آن هم نه همۀ آنان، چرا که اسبها، گاوها و بزها از علف تغذیه میکنند. تا زمانی که مردم حیوانات را بکشند، همدیگر را خواهند کشت. در حقیقت، کسی که بذر قتل و رنج را میپاشد، نمیتواند از لذّت و عشق بهرهای برد.
- تا زمانی که انسان یک نابود کنندۀ ظالم برای موجودات پایینتر است، هرگز سلامت و صلح را تجربه نخواهد کرد چون تا زمانی که انسانها حیوانات را میکشند، همدیگر را خواهند کشت.
لئوناردو داوینچی (Leonardo da Vinci)دانشمند و هنرمند ایتالیایی، ریاضیدان، معمار، موسیقیدان، کالبدشناس، مجسمهساز، مهندس (۱۵۱۹ – ۱۴۵۲)
- من از ابتدای دوران کودکی از خوردن گوشت امتناع کردم. روزی فرا خواهد رسید که مردم به قتل یک حیوان همان گونه نگاه خواهند کرد که امروز به قتل یک انسان. زمانی فرا خواهد رسید که ما خوردن حیوانات را با همان دید قضاوت خواهیم کرد که امروز خوردن همنوع خود، آدمخواری را.
- اگر بشر آزادی میخواهد، چرا پرندهها و حیوانات را در قفس زندانی میکند؟ به راستی که بشر پادشاه حیوانات است، چرا که بی رحمی او سرآمد همۀ آنهاست. ما از مرگ دیگران زندگی میکنیم، ما گورستانهای متحرک هستیم.
- کسی که به زندگی ارج نمینهد، ارزش آن را ندارد.
- روزی جهان به آزمایش روی حیوانات همانطور نگاه خواهد کرد که امروز به آزمایش روی انسانها.
آلبرت اینشتین (Albert Einstein) فیزیکدان آلمانی (۱۹۵۵ – ۱۸۷۹)
آلبرت شوایتسر (Albert Schweitzer) پزشک و فیلسوف آلمانی، متخصص الهیات و برندۀ جایزۀ صلح نوبل (۱۹۶۵ – ۱۸۷۵)
-
تا زمانی که بشر دایرۀ محبت خود را به همۀ موجودات زنده گسترش ندهد، به صلح دست نخواهد یافت.
-
بگذار هیچ کس از زیر بار مسئولیت شانه خالی نکند. تا زمانی که این همه رفتار بیمارگونه به حیوانات تحمیل میشود، تا زمانی که نالههای حیوانات تشنه در واگنهای قطار ناشنیده میماند، تا زمانی که این همه خشونت در کشتارگاههای ما روا میشود... ما همه در گناه شریک هستیم.
-
انسان متفکر باید در برابر عادتهای ظالمانه به مبارزه برخیزد، مهم نیست (این عادتها) تا چه حد در سنّت ریشه کرده و با هالۀ قداست احاطه شده باشند، تا زمانی که انتخاب داریم باید از شکنجه و روا داشتن آزار و اذیت در زندگی دیگران، حتی پستترین موجود خودداری کنیم. روا داشتن این (آزار و اذیت) انکار انسانیت ما و به دوش کشیدن بار گناهی است که چیزی با آن همترازی نمیکند.
-
این تقدیر هر حقیقت است که وقتی برای اولین بار عنوان میشود، مورد تمسخر قرار گیرد. زمانی تصّور اینکه سیاهان واقعاً انسان هستند و باید مانند انسان با آنها برخورد شود، احمقانه به نظر میرسید. آنچه زمانی احمقانه به نظر میرسید، امروز یک حقیقت بدیهی است. امروز تقاضای احترام مساوی برای تمام اشکال زندگی به عنوان لازمۀ جدی اخلاق منطقگرا اغراقآمیز به نظر میرسد ولی زمانی فرا خواهد رسید که مردم شگفتزده خواهند شد که در زمانهای بسیار دور انسانهایی وجود داشتند که تشخیص دادند آزار بدون تفکر به زندگی، با اخلاق واقعی منافات دارد. اخلاقیات در کاملترین حالت خود، مسئولیت نسبت به هر چیزی است که زندگی دارد.
-
هر جا حیوانی در خدمت به بشر رنج میکشد، رنجهای او به همۀ ما مربوط میشود.
-
عادت خوردن گوشت با احساسات درونی ما همخوانی ندارد.
-
این همدردی انسان با همۀ موجودات است که از او یک انسان واقعی میسازد.
-
هر مذهب یا فلسفهای که بر اساس احترام به زندگی پایهریزی نشده باشد، مذهب یا فلسفۀ واقعی نیست.
-
انسانی که تبدیل به یک موجود متفکر شده است، خود را موظف میداند برای زندگی همۀ موجوداتی که میخواهند زندگی کنند، احترام قائل شود همانطور که برای زندگی خود احترام قائل میشود. او زندگی دیگری را در زندگی خود تجربه میکند.
-
روح انسان نمرده است، او در خفا به زندگی خود ادامه میدهد... زمان آن فرا رسیده است که باور کنیم، محبت، که کلیۀ اخلاقیات باید از آن ریشه گیرند، تنها زمانی به وسعت و عمق کامل خواهد رسید که کل موجودات زنده را در بر گیرد و خود را تنها به نوع بشر محدود نکند.
-
تنها مقدار بسیار کم از خشونت زیادی که از انسان سر میزند را میتوان به غریزۀ بیرحم نسبت داد. بیشتر این، از بیفکری یا عادت موروثی سرچشمه میگیرد. بنابراین، ریشههای خشونت آنقدر که فراگیر هستند، قوی نیستند. ولی زمانی باید فرا رسد که نامردمی حمایت شده با بیفکری و عادت در برابر انسانیت پشتیبانی شده توسط فکر سر تسلیم فرود آورد. بیایید تلاش کنیم تا این زمان فرا رسد.
-
(از کتاب خاطرات کودکی و جوانی)
از زمانی که میتوانم به یاد آورم، از بیچارگی بیحدی که در دنیا دیدم رنج بردهام. من هرگز لذّت زندگی ساده و پرطراوت را نچشیدم و تصّور میکنم بسیاری از کودکان همین احساس را دارند، حتی وقتی به ظاهر کاملاً شاد و بدون کمترین نگرانی به نظر میرسند.من مخصوصاً از این که حیوانات بیچاره باید این همه درد و کمبود را تحمل کنند رنج میکشیدم. دیدن یک اسب پیر لنگان که توسط یک مرد به سوی کشتارگاه کشیده میشد، در حالیکه مرد دیگری او را با چوب میزد مرا برای چندین هفته آشفته کرد.
-
اخلاق (مبتنی بر) احترام به زندگی، ما را بر آن میدارد تا همدیگر را در مورد چیزهایی که ما را رنج میدهند هشدار دهیم و برای ادای وظیفهای که در خود احساس میکنیم، بیباکانه با یکدیگر صحبت و عمل کنیم. این باعث میشود با هم دنبال فرصتهایی برای کمک به حیوانات برای جبران بدبختی بزرگی که بشر بر آنها تحمیل کرده است بگردیم و به این طریق، برای یک لحظه از ترس غیر قابل درک وجود داشتن فرار کنیم.
-
آه خدای بزرگ، دعای ما را گوش کن... برای حیواناتی که از آنها به سختی کار کشیده میشود، با آنها به خشونت برخورد میشود؛ برای تمام موجودات منتظر اسیری که بالهای خود را به میلهها میزنند؛ برای تمام آنهایی که شکار میشوند یا از بین میروند یا ترک شدهاند یا ترسانده شدهاند یا گرسنه هستند؛ برای تمام آنهایی که باید کشته شوند... و برای تمام کسانی که با آنها سر و کار دارند یک قلب دلسوز و دستهای نوازشگر و سخنان محبتآمیز آرزو میکنیم. ما را به دوستان واقعی حیوانات تبدیل کن تا در نعمتهای بخشایشگر شریک باشیم.
رومن رولاند (Roman Rolland) نویسندۀ فرانسوی، برندۀ جایزۀ ادبی نوبل، موّرخ هنر، صلحطلب و عارف (۱۹۴۴ – ۱۸۶۶)
-
برای انسان آزاد اندیش، در آزار حیوانات چیزی غیر قابل تحملتر از آزار انسانها وجود دارد، چرا که حداقل مورد دوم (آزار انسانها) بدی و فرد مرتکب جنایتکار محسوب میشود. ولی هر روز هزاران حیوان قصابی میشوند بدون آنکه اثری از پشیمانی به جا ماند، اگر هم کسی به این موضوع اشاره کند، مضحک به نظر میرسد و این جنایت غیر قابل بخشش است. این به تنهایی توجیه میکند که انسان ها سزاوار رنج کشیدن هستند. این فریاد انتقام خطاب به نسل بشر است. اگر خدا وجود دارد و این را تاب میآورد، این فریاد انتقام خطاب به خداست.
-
به نظر من، بیرحمی در مقابل حیوانات و بیتفاوتی در برابر رنجهای آنها یکی از بزرگترین گناهان بشریت است. این مسئله، پسزمینۀ تباهی بشر است. وقتی انسان قادر است این همه رنج دهد، وقتی خود رنج میکشد، چه جای شکایتی دارد؟
مارک تواین (Mark Twain)نویسندۀ آمریکایی، بذلهگو، هجونویس، استاد دانشگاه (۱۹۱۰-۱۸۳۵)
-
برای من مهم نیست آیا زندهشکافی (کالبد شکافی موجودات زنده) به حال بشریت سودی دارد یا نه... دردی که بدون توافق بر حیوانات تحمیل میشود دلیل اصلی مخالفت من با آن است و این، برای مخالفت من دلیل قانع کننده است بی آنکه لازم باشد بیشتر از این به آن بپردازم.
اسحاق باشویس سینگر (Isaac Bashevis Singer) نویسندۀ یهودی آمریکایی و برندۀ جایزۀ ادبی نوبل (۱۹۹۱-۱۹۰۲)
-
در مقابل موجودات دیگر، تمام انسانها مانند نازیها هستند. انسانها در صورتی ظلم را میبینند که خود قربانی باشند، در غیر این صورت کورکورانه و بدون فکر کردن قربانی میکنند.
-
گاهی مردم میگویند انسانها همیشه گوشت خوردهاند، گویی این موضوع، ادامۀ این کار را توجیه میکند. بر اساس این طرز تفکر، نباید مردم را از قتل مردم دیگر باز داریم چرا که این کار نیز از ابتداییترین زمانهای تاریخ انجام میشده است.
-
من برای سلامتی خودم گیاهخوار نشدم، من این کار را برای سلامتی مرغها انجام دادم.
-
من فکر میکنم، دین آینده بر اساس گیاهخواری پایهریزی خواهد شد. تا زمانی که مردم خون حیوانات بیگناه را میریزند، هیچ صلح، هیچ آزادی و هیچ هماهنگی میان مردم نمیتواند وجود داشته باشد. کشتار و عدالت نمیتوانند در کنار هم قرار گیرند.
-
من حیوانات را برتر یا حتی برابر با انسانها نمیدانم. دلیل رفتار شایسته با حیوانات، بر این حقیقت استوار است که ما اشرف مخلوقات هستیم. ما تنها گونهای هستیم که قدرت تصّور، تفکر و انتخاب اخلاقی را دارد و دقیقاً به همین دلیل، این وظیفۀ ماست که حقوق حیوانات را بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم.
-
این سوالات به همان اندازه مرا آزار میدهند که ۵۰ سال پیش آزار میدادند. چرا کسی به دنیا میآید؟ چرا کسی رنج میکشد؟ در مورد من، رنج حیوانات هم مرا به شدت غمگین میکند. میدانید که من گیاهخوار هستم. وقتی میبینم مردم چقدر نسبت به حیوانات کمتوجه هستند و چقدر راحت با این مسئله کنار میآیند که نوع بشر هر کاری میخواهد با حیوانات انجام میدهد چون چاقو یا تفنگ دارد، این به من احساس بدبختی و گاهی خشم در مقابل قادر مطلق میدهد. حرف من این است: "آیا لازم است افتخارتان با رنج این همه حیوان بی افتخار، موجودات بیگناهی که تنها میخواهند چند سال در صلح زندگی کنند پیوند بخورد؟" من احساس میکنم حیوانات همانقدر گیج هستند که ما هستیم. با این تفاوت که آنها حرفی ندارند که بزنند. من گمان میکنم تمام زندگی میپرسد "من اینجا چه کار میکنم؟"
هنری اس سالت (Henry S. Salt)نویسندۀ انگلیسی، بشر دوست، اصلاحطلب و فعال حقوق حیوانات (۱۹۳۹ – ۱۸۵۱)
توماس ادیسون (Thomas Edison)مخترع آمریکایی (۱۹۳۱-۱۸۴۷)
-
خودداری از خشونت به والاترین اخلاقیات، که هدف تکامل است، سوق میدهد. تا زمانی که به آزار موجودات زنده پایان ندهیم، همۀ ما وحشی هستیم.
-
من همانقدر گیاهخوارم که مخالف سرسخت الکل هستم چون به این ترتیب میتوانم بهترین بهره را از مغز خود ببرم.
ماهاتما گاندی (Mahatma Gandhi) اصلاحطلب اجتماعی و پیشوای ملی هندی (۱۹۴۸-۱۸۶۹)
-
برای من، زندگی یک بره به هیچ وجه کم ارزشتر از زندگی یک انسان نیست.
-
از نقطه نظر من، گوشت غذای مناسبی برای گونۀ ما (انسانها) نیست. اگر ما خود را اشرف مخلوقات میدانیم، به غلط از دنیای حیوانات پایینتر تقلید میکنیم.
-
عظمت و پیشرفت اخلاقی یک ملت را میتوان از روی نحوۀ برخورد آن با حیوانات محک زد.
-
بره... انسان... هر چقدر یک موجود ناتوانتر باشد، به همان اندازه باید از سهم بیشتری از حمایت انسانیت در برابر بیرحمی انسانی برخوردار باشد.
-
زمین میتواند نیازهای انسان را تاُمین کند ولی نمیتواند حرص و طمع او را سیر کند.
-
من احساس میکنم، لازمۀ پیشرفت معنوی این است که ما به کشتن موجودات همنوع خود برای ارضاء تمایلات جسمی خود پایان دهیم.
-
آزمایش روی حیوانات، سیاهترین همۀ جنایات سیاهی است که بشر در زمان کنونی در برابر خدا و مخلوقات زیبای او مرتکب میشود.
امبروس بیرس (Ambrose Bierce) روزنامهنگار، نویسندۀ داستانهای کوتاه، هجونویس (۱۹۱۴-۱۸۴۲)
-
چنگال: وسیلهای که کار اصلی آن قرار دادن حیوانات مرده در داخل دهان است. (از کتاب "لغتنامۀ شیطان")
کنفسیوس (Confucius) متفکر و فیلسوف چینی (۴۷۹-۵۵۱ قبل از میلاد مسیح)
آر جی پورترز (R.J. Porters)
-
ما نمیتوانیم همزمان موجودات معنوی و حیوانات شکارچی باشیم.
چارلز داروین (Charles Darwin)زیستشناس انگلیسی و ارائه کنندۀ فرضیۀ تکامل (۱۸۸۲ – ۱۸۰۹)
-
محبت به همۀ موجودات زنده، شریفترین ویژگی یک انسان است.
-
از نظر استعدادهای روانی هیچ تفاوت بنیادی میان انسان و پستانداران دیگر وجود ندارد... تفاوت عقلانی میان انسان و حیوانات دیگر، با تمام بزرگیاش تنها در درجه است و نه در نوع. بر اساس تجربۀ ما حواس و شهود، احساسات و استعدادهای مختلف مانند محبت، حافظه، توجه و کنجکاوی، تخّیل، استدلال و ... که انسانها مرتب به آن میبالند ممکن است در یک موجود ابتدایی نیز وجود داشته باشد و حتی گاهی در حیوانات پایینتر بهتر شکل گرفته باشد.
-
حتی در کرمی که در زمین میخزد، نور خدایی وجود دارد. وقتی تو موجودی را ذبح میکنی، خدا را ذبح میکنی.
-
حیوانات وحشی هرگز برای ورزش نمیکشند. انسان تنها موجودی است که تنها برای سرگرمی موجودات همنوع خود را ضجر میدهد و میکشد.
مایکل کلاپر (Michael Klaper) پزشک و نویسندۀ آمریکایی، سخنران بین المللی
بنیامین فرانکلین (Benjamin Franklin)نویسنده و مخترع آمریکایی، هجونویس، تئوریپرداز سیاسی، دانشمند، سیاستمدار، فعال حقوق مدنی (۱۷۹۰-۱۷۰۶)
-
خودداری من از خوردن گوشت باعث ناسازگاری (در میان مردم) شده است و من مرتب برای متفاوت بودن مورد سرزنش واقع شدهام ولی غذای سبک من زمینۀ پیشرفت بیشتر، وضوح بیشتر و درک سریعتر را فراهم میکند.
-
خوردن گوشت، قتل بیجهت است.
-
هنگامی که یک انسان حیوانی را برای غذا میکشد از گرسنگی خود برای عدالت چشم پوشی میکند. انسان برای طلب بخشش دعا میکند ولی نمیخواهد آن را به دیگران ارزانی کند. پس چرا انسان باید از خدا بخشش بخواهد؟ این عادلانه نیست چیزی را درخواست کنیم که خود مایل به دادن آن نیستیم.
واسلاو نیجینسکی (Vaslav Nijinsky)هنرمندان روسی، بالرین و طراح رقصهای باله (۱۹۵۰-۱۸۸۸)
جورج برنارد شاو (George Bernard Shaw) نمایشنامهنویس معروف ایرلندی (۱۹۵۰ – ۱۸۵۶)
-
متوسط عمر یک انسان گوشتخوار ۶۳ سال است. من ۸۵ سالهام و به همان سختی که همیشه کار کردهام کار میکنم. من به اندازۀ کافی زندگی کردهام و میخواهم بمیرم! یک استیک گوشت گاو کار مرا خواهد ساخت ولی من نمیتوانم خود را راضی کنم آن را ببلعم. من میترسم تا ابد زندگی کنم. این تنها عیب گیاهخواری است.
-
جنایتها کمتر از جنایت نیستند وقتی در آزمایشگاهها و تحت عنوان تحقیق پزشکی انجام شوند.
-
بدترین گناه در مقابل موجودات پایینتر، نفرت از آنها نیست بلکه بیتفاوتی نسبت به آنهاست. این (بیتفاوتی) جوهر نامردمی است.
-
مواقعی وجود دارد که ما قدرت آن را نداریم که مانع از بیعدالتی شویم ولی هیچ گاه زمانی وجود نخواهد داشت که نتوانیم اعتراض کنیم.
-
برخی از من میپرسند چکار میکنی که جوانتر از سن خود به نظر میرسی؟ من مطابق سن خود به نظر میرسم، دیگران پیرتر از سن خود به نظر میرسند. از کسانی که جنازه میخورند چه انتظاری دارید؟
-
حیوانات دوستان من هستند... و من دوستانم را نمیخورم.
-
فکری با کالیبر مغز من نمیتواند از گاو تغذیه کند.
-
کسی با قدرت معنوی من نمیتواند جنازهها را بخورد.
-
تا زمانی که گورهای زندۀ حیوانات کشته شده هستیم، چگونه میتوانیم انتظار شرایط ایدهآل روی زمین را داشته باشیم؟
آلیس واکر (Alice Walker)نویسندۀ آمریکایی و فعال حقوق زنان
-
حیوانات برای خودشان وجود دارند. آنها برای انسانها خلق نشدهاند همانطور که سیاهها برای سفیدها یا زنان برای مردان خلق نشدهاند.
-
من از ته وجود خود این را میدانم که خوردن موجودی که برای خورده شدن پرورش داده شده است و هرگز شانس آن را نداشته است که واقعاً وجود داشته باشد، ناسالم است. این مثل آن است که تو بدبختی را میخوری، تو یک زندگی تلخ را میخوری.
ولتر (Voltaire) شاعر و فیلسوف فرانسوی (۱۷۷۸ – ۱۶۹۴)
-
چقدر رقّتآور و چقدر کمبود تفکر اگر گفته شود حیوانات ماشینهایی تهی ار فهم و احساس هستند... آیا طبیعت این همه رشتۀ عصبی را برای آن در این حیوان تعبیه کرده است که چیزی را درک نکند؟ آیا او عصبهایی دارد که قابلیت رنج کشیدن را از او میگیرند؟ به نظر من، مردم برای انکار این همه دلایل طبیعی که نشان میدهند حیوانات ماشینهای متحرک نیستند شایستۀ سرزنش هستند. گذشته از این، به نظر میرسد که (این مردم) هرگز با دقت و توجه به رفتار حیوانات نگاه نکردهاند و صداهای متفاوت نیاز، رنج، لذّت، عشق، خشم و علایق آنها را نشنیدهاند. اگر آنها نمیتوانستند احساس کنند، قادر نبودند به این خوبی (این احساسات را) ابراز کنند... همانطور که موهبت زندگی به ما بخشیده شده است، به آنها نیز بخشیده شده است، همان احساسات، همان تصّورات، همان حافظه و همان خلقت.
-
گیاهخواری حکم معیاری را دارد که توسط آن تشخیص میدهیم آیا پیگیری کمال اخلاقی در طرف بشری واقعی و صادقانه است یا نه.
-
آنچه مشخص است این حمامهای خون که بدون پایان در کشتارگاهها و آشپزخانههای ما برگزار میشوند، انزجار ما را بر نمیانگیزند. کاملاً برعکس، ما این حیوانیت را که غالباً عامل بیماری نیز هست، برکت خدا میدانیم و از او به خاطر قتلهایمان تشکر میکنیم. آیا ممکن است چیزی منزجر کنندهتر از تغذیۀ دائمی از لاشهها وجود داشته باشد؟
هنری بستون (Henry Beston)نویسنده و فیلسوف طبیعتگرای آمریکایی (۱۹۶۸ – ۱۸۸۸)
-
ما به شناختی متفاوت، خردمندانهتر و شاید عرفانیتر از حیوانات احتیاج داریم. دور از طبیعت جهانی و در حال زندگی با اختراعات پیچیده، انسان متمدن، موجودات را از پشت عینک دانش خود بررسی میکند و در نتیجه، یک پر را درشت شده و کل تصویر را کج و معوج میبیند. ما به خاطر نقص آنها (حیوانات) بر آنها فرمانروایی میکنیم، به خاطر سرنوشت غمانگیزشان، چون بسیار پستتر از ما آفریده شدهاند و اینجاست که ما سخت در اشتباهیم چرا که قرار نیست حیوانات توسط انسان سنجیده شوند. در دنیایی قدیمیتر و کاملتر از دنیای ما، آنها کامل و بینقص بودند، مجهز به حواس اضافهای که ما از دست دادهایم و یا هرگز نداشتهایم، در حال زندگی با صداهایی که ما هرگز نخواهیم شنید. آنها برادران ما هستند نه زیردستان ما، آنها اقوام دیگر هستند که توسط ما در دام زندگی و زمان اسیر شدهاند، زندانیهای فخر و رنج زمین (منظور انسان است).
جان گالس ورثی (John Galsworthy)نویسنده و نمایشنامهنویس انگلیسی (۱۹۳۳ – ۱۸۶۷)
فئودور داستایوسکی (Fyodor Dostoyevsky)فیلسوف و نویسندۀ روس (۱۸۸۱ – ۱۸۲۱)
جورج انجل (George Angell) مؤسس جامعۀ مبارزه با خشونت بر علیه حیوانات در ماساچوست (۱۹۰۹ – ۱۸۲۳)
-
گاهی از من سوال میشود: "چرا این همه وقت و پول خود را صرف صحبت در مورد مهربانی با حیوانات میکنی در حالی که این همه خشونت به خود انسان ها روا میشود؟"، من جواب میدهم: "من روی ریشهها کار میکنم."
توماس موفت (Thomas Moffett)پزشک الیزابت اول، نویسندۀ متنهای پزشکی و عضو مجلس (۱۶۰۴ – ۱۵۵۳)
برتا سوتنر (Bertha Suttner)نویسنده و صلحطلب اتریشی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل (۱۹۱۴ – ۱۸۴۳)
پروفسور دکتر هوبرتوس مینارک (Hubertus Mynarek) جامعهشناس آلمانی، نویسنده و منتقد کلیسا
-
من یقین دارم لذّت گوشت روح را نهتنها تیره بلکه سخت میکند، آن را بیاحساس میکند.
-
چگونه کسی میتواند به بشریت خود، انسانیت خود و تکامل خود جامۀ عمل بپوشاند، وقتی در همان زمان میداند که بشر، خواهران و برادران ما-حیوانات- را میکشد.
-
تا زمانی که حیوانات ذبح میشوند، نیل به تکامل معنوی امکانپذیر نیست.
لوئیز رینزر (Luise Rinser) نویسندۀ آلمانی (۲۰۰۲-۱۹۱۱)
کریستین مورگن اشترن (Christian Morgenstern)نویسندۀ آلمانی (۱۹۱۴ – ۱۸۷۱)
-
اگر قرار بود انسان متمدن خود حیوانات را برای غذا بکشد، تعداد افراد گیاهخوار به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکرد.
پتر روزگر (Peter Rosegger) نویسندۀ اتریشی (۱۹۱۸ – ۱۸۴۳)
پاول مک کارتنی (Paul McCartney) خواننده و گیتاریست گروه بیتلز، نویسندۀ متن آهنگ، آهنگساز، هنرمند چند نواز، نقاش، تولید کنندۀ آهنگ و فیلم و فعال حقوق حیوانات (- ۱۹۴۲)
-
من به اعتراض آرام اعتقاد دارم و خودداری از خوردن حیوانات یک اعتراض بدون خشونت است.
-
اگر کشتارگاهها دیوارهای شیشهای داشتند، همه گیاهخوار میشدند.
-
انسان نباید چیزی را که صورت دارد بخورد.
-
ما تقریباً گیاهخوار شدیم وقتی یک بار در یک مزرعۀ اسکاتلندی کباب یکشنبه را خوردیم و در همان حال به تماشای برههایی که با شادی بازی میکردند پرداختیم. ناگهان متوجه شدیم که ما یکی از همین برهها را خوردهایم. پس از آن ما تنها گاه گاه سوسیس میخوردیم. بعد ها در یک تعطیلات در بارباروس با یک کامیون، مرغهای با وقار را تعقیب کردیم. ناگهان یکی از آنها در یک کارخانۀ تولید گوشت مرغ ناپدید شد. بعد از آن هیچ گاه چیزی را که قبل از آن باید کشته شود نخوردیم.
ریچارد د ریدر (Richard D. Ryder) روانشناس انگلیسی که پس از بررسیهای روانشناسی روی حیوانات به مبارزه بر علیه استفاده از حیوانات در آزمایشگاهها و خشونت در برابر حیوانات پرداخت (-۱۹۴۰)
-
برخی به همان کلیشۀ قدیمی پناه خواهند برد که انسانها متفاوت از حیوانات دیگر هستند. ولی تفاوت کی توانسته است تبعیض را توجیه کند؟ کی افراد موسیاه این حق را داشتند که با افراد موقرمز بدرفتاری کنند؟ ... یا حتی افراد موآبی یا مو ارغوانی... به طور قطع، شباهت اساسی میان انسان و حیوانات دیگر، قابلیت رنج کشیدن است. صرفنظر از تعداد پا یا میزان پشمالو بودن پوست، همۀ ما میتوانیم رنج بکشیم.
-
باید به رفاه شهروندان حیوان همانقدر توجه داشته باشیم که به رفاه انسانهای دیگر. مطمئناً اگر ما همه مخلوقات خدا هستیم، اگر همۀ انواع حیوانات قادر به احساس کردن هستند، اگر همۀ ما خویشاوندان تکامل هستیم، اگر همۀ حیوانات از یک زنجیرۀ بیولوژیکی هستند، پس ما باید برای همه یک زنجیرۀ اخلاقی داشته باشیم و اگر تحمیل رنج بر یک انسان بیگناه و بیمیل اشتباه است، پس این رفتار در مقابل حیوانات دیگر نیز اشتباه است.
بریجید برافی (Brigid Brophy) داستاننویس انگلیسی، مقالهنویس، منتقد، زندگینامهنویس، نمایشنامهنویس و فعال حقوق حیوانات)
-
آنچه پرورش دهندگان حیوانات مرتب بر آن تاکید میکنند، این است که حیوانات با ما فرق دارند. به ما گفته شده که ما نمیتوانیم واکنشهای آنها را با (واکنشهای) خود مقایسه کنیم چون آنها احساسات انسانی ندارند... ولی این چیزی نیست که کسی به آن شک داشته باشد. هر کس که با حیوانات آشنا باشد، میتواند به خوبی حدس بزند که آنها در مقایسه با انسان هوش و حافظۀ کمتری دارند و بیشتر به غریزۀ خود تکیه میکنند ولی نتیجۀ عقلانی که میتوان از این موضوع گرفت دقیقاً عکس چیزی است که پرورش دهندگان حیوانات سعی دارند به ما بقبولانند. به احتمال زیاد، حیوانات محدودیتهای اعمال شده بر نیازهای غریزی، مانند نیازهای مشترک با ما، مثل راه رفتن یا دراز کردن گاه و بیگاه پا را شدیدتر احساس میکنند و ترس یا اضطراب یک حیوان هرگز مانند انسان به واسطۀ درک عقلانی شرایط موجود تعدیل نمیشود.
آنی بیست (Annie Beast) اصلاحطلب انگلیسی، مبارز حقوق زنان و طرفدار آزادی و تمامیت هند (۱۹۳۳-۱۸۴۷)
-
در حیوانات نیز همانند انسانها قدرت حس کردن خوشی و قدرت حس کردن درد را مشاهده میکنیم. ما حرکت آنها از روی عشق و نفرت را میبینیم، ما نیروی احساسی را که بسیار نزدیک به (نیروی احساسی) ماست تشخیص میدهیم. در حالی که ما از نظر هوشی بسیار بالاتر از آنها هستیم، همچنان در مسائل احساسی طبیعت ما و حیوانات بسیار نزدیک به هم است. ما میدانیم وقتی آنها ترس را حس میکنند، این ترس برای آنها حکم رنج را دارد. ما میدانیم وقتی زخمی بر آنها وارد میشود، این زخم برای آنها به معنای درد است. ما میدانیم که تهدید با خود برای آنها رنج میآورد. آنها یک درد از انقباض، از ترس، از نبود روابط دوستانه دارند و ناگهان ما متوجه میشویم که در روابط ما با دنیای حیوانات یک وظیفه به وجود میآید که تمام مغزهای متفکر و مهربان باید آنها را تشخیص دهند: این وظیفه که چون ما از نظر فکری قویتر هستیم، ما نگهبان و یاری رسانندگان به آنها هستیم و باید باشیم و نه روا دارندگان ستم بر آنها و ما حق نداریم تنها برای لذّت ذائقۀ خود و تنها برای تجّمل بیشتر در زندگی برای آنها رنج و ترس به وجود آوریم.
ناتانیل آلتمن (Nathaniel Altman) هنرمند صاحب سبک روسی، نقاش کوبیست، طراح صحنه و نقاش کتاب (-۱۹۴۸)
-
اگر چه سایر حیوانات قادر نیستند مثل انسانها استدلال یا صحبت کنند، این مسئله این حق را به ما نمیدهد که هر طور میخواهیم با آنها رفتار کنیم. اگر چه فرض داشتن روح و هوش برتر به عنوان یک خط تقسیم مطلق در حقوق (انسانها و حیوانات) به کار میرود، این حقیقت باقی میماند که همۀ حیوانات قدرت درک درد و رنج را دارند و در رنج کشیدن با ما برابر هستند.
ارنست بل (Ernest Bell) ناشر و فعال حقوق حیوانات
-
این فرضیۀ قدیمی که حیوانات تنها از روی غریزه عمل میکنند، در حالی که انسان حق انحصار استدلال کردن را دارد، امروزه تنها توسط تعداد کمی از مردم که هیچ اطلاعی درباره حیوانات ندارند حمایت میشود. ما تنها میتوانیم تعجب کنیم که چگونه چنین فرضیۀ پوچی این همه وقت دوام داشته است در حالی که از هر طرف شواهد قدرت استدلال حیوانات غوغا میکند.
چارلز آر ماگل (Charles R. Magel) پروفسر فلسفه و اخلاق در دانشگاه ایالت مورهد آمریکا
-
از کسانی که روی حیوانات آزمایش میکنند بپرسید چرا روی حیوانات آزمایش میکنند و پاسخ این خواهد بود: "چون حیوانات مثل ما هستند" از آنها بپرسید چرا از نظر اخلاقی منعی برای آزمایش روی حیوانات وجود ندارد و پاسخ این خواهد بود: "چون حیوانات مثل ما نیستند" آزمایش روی حیوانات روی یک تناقض منطقی پایهریزی شده است.
پروفسر کالین کامپبل (Colen Campbell) متخصص بیوشیمی غذا، مشاور مؤسسۀ تحقیقات سرطان و عضو سازمان تحقیق در مورد سرطان در دنیا
-
چیزی که ما به عنوان بیماریهای نرمال بر اثر افزایش سن میشناسیم، در واقع نرمال نیستند. درحقیقت، یافتهها نشان میدهند که با رو آوردن به گیاهخواری به سادگی میتوان از بروز قالب، شاید ۸۰ تا ۹۰ درصد همۀ سرطانها، بیماریهای قلبی - عروقی و سایر اشکال فساد (سلولی) جلوگیری کرد و یا حداقل آنها را تا سنین بسیار بالا به تعویق انداخت.
-
وگانها (گیاهخواران خالص) در مقایسه با گیاهخواران و افراد گوشتخوار از هر نظر در شرایط مساوی یا بهتر سلامتی هستند.
-
آنچه در ۱۰ تا ۱۵ سال آینده مرتب خواهید شنید این است که پروتئین حیوانی یکی از سمیترین مواد غذایی است. حتی با اضافه کردن مقدار کمی پروتئین حیوانی به برنامۀ غذایی خطر ابتلا به بیماریها به طور چشمگیری افزایش مییابد.
دین ارنیش (Dean Ornish)پروفسر پزشکی در دانشگاه UCSF
مارگارت مید (Margaret Mead) معروفترین انسانشناس در دنیا (۱۹۷۸-۱۹۰۱)
فرانس کافکا (Franz Kafka) نویسندۀ متولد جمهوری چک، برندۀ جایزۀ صلح نوبل (۱۹۲۴-۱۸۸۳)
-
حالا میتوانم با خیال راحت به شما نگاه کنم؛ من دیگر شما را نمیخورم (در حال تماشای آکواریم ماهیها)
-
حیوانات بیچاره! با چه وسواسی بدن و حواس خود را محافظت میکنند...چیزی که برای ما به سختی یک غذای شب است ولی برای آنها خود زندگی است.
جیم دیویز (Jim Davis) هنرپیشه آمریکایی (۱۹۸۱-۱۹۱۵)
اینگرید نیوکرک (Ingrid Newkirk) فعال حقوق حیوانات، نویسنده، یکی از مؤسسان و مدیر مؤسسۀ PETA، بزرگترین سازمان حمایت از حقوق حیوانات در دنیا ( - ۱۹۴۹)
رالف والدو امرسون (Ralf Waldo Emerson)نویسنده، شاعر و فیلسوف آمریکایی (۱۸۸۲-۱۸۰۳)
واینه ک تلسون (Wayne K. Telson) نویسنده و فعال حقوق حیوانات
آرتور شپنهاور(Arthur Schopenhauer) فیلسوف آلمانی (۱۸۶۹-۱۷۸۸)
فردریش نیچه (Friedrich Nietzche) فیلسوف آلمانی (۱۹۰۰-۱۸۴۴)
-
سلامتی روانی از آشپزخانه شروع میشود.
-
کل فلسفۀ قدیمی بر پایۀ زندگی ساده استوار بود و قناعت را تعلیم میداد. از این دیدگاه، تعداد کم فیلسوفان گیاهخوار در مقایسه با تمام فیلسوفان جدید خدمت بیشتری به بشریت کردهاند و تا زمانی که فیلسوفان، جسارت دنبال کردن یک شیوۀ کاملاً متفاوت زندگی را نداشته باشند و الگو نباشند، ذرّهای ارزش ندارند.
لئو تولستوی (Leo Tolstoi) انسانشناس، فیلسوف و نویسندۀ روسی (۱۹۱۰-۱۸۲۸)
-
از حیوانکشی تا آدمکشی و از حیوانآزاری تا انسانآزاری تنها یک قدم فاصله است.
-
اگر نمیتوانی انسانی را بکشی خوب است، اگر نمیتوانی گاو یا پرندهای را بکشی بهتر است، اگر نمیتوانی هیچ ماهی یا حشرهای را بکشی بهتر است. سعی کن تا جایی که میتوانی پیش بروی. به این مسئله فکر نکن چه چیز ممکن و چه چیز ناممکن است. تو هر آنچه در توان داری انجام بده، همه چیز به این نکته بر میگردد.
-
گوشتخواری باقیماندۀ وحشیت است؛ حرکت به سمت گیاهخواری اولین و طبیعیترین نتیجۀ روشنفکری است.
-
تا زمانی که کشتارگاهها وجود دارند، میدانهای جنگ وجود خواهند داشت.
-
اگر انسان به جد و صادقانه راه اخلاق را جستجو میکند، اولین چیزی که باید ترک کند، گوشتخواری است.
-
بشر میتواند بدون کشتن حیوانات برای غذا زندگی کند و سالم باشد. بنابراین، کسی که گوشت میخورد، تنها برای ارضاء شهوت خود در گرفتن جان حیوانی شرکت کرده است.
-
وقتی یک نفر با حیوانی بدرفتاری میکند، بیرحم تلقی میشود ولی اگر در جایی افراد زیادی تحت عنوان تجارت با حیوانات بدرفتاری کنند، نادیده گرفته میشود و تا زمانی که پای مقادیر زیادی پول در میان باشد، تا آخرین لحظه، توسط همین مردم که در سایر موارد افراد باهوشی هستند، مورد حمایت قرار میگیرد.
-
آنچه من در مورد آزمایش روی حیوانات فکر میکنم این است که اگر مردم تصدیق کنند که برای منافع بسیاری زندگی موجودات را بگیرند یا آن را به خطر اندازند، مرزی برای این بیرحمی وجود نخواهد داشت.
کارل هاینز دشنر (Karlheinz Deschner) فیلسوف، موّرخ، ادیب، نویسندۀ آلمانی (-۱۹۲۴)
سیزرو (Cicero) سخن پرداز رومی (۴۳-۱۰۶ قبل از میلاد)
سوئن هدین (Sven Hedin) مکتشف و جغرافیدان سوئیسی (۱۹۵۲-۱۸۶۵)
هلموت کاپلن (Helmut Kaplan) فیلسوف، نویسنده و استاد دانشگاه سالزبورگ
-
ما برای حیوانات به اخلاقیات جدید احتیاج نداریم، تنها باید به خارج کردن حیوانات از حیطۀ اخلاقیات موجود پایان دهیم.
لئونارد نلسون (Leonard Nelson) فیلسوف و ریاضیدان آلمانی (۱۹۲۷-۱۸۸۲)
-
برای محک زدن خالی از خلل صداقت روح یک جامعه، باید دید حقوق حیوانات تا چه حد (در آن) به رسمیت شناخته میشوند.
پلوتارچ (Plutarch) موّرخ و زندگینامهنویس یونانی (۱۱۹-۴۶)
-
برای یک تکه گوشت، ما روح حیوان، نور خورشید و زندگی را از حیوان میگیریم. پس آنها برای چه خلق شدند و در طبیعت وجود دارند؟
-
اگر ادعا میکنید که به طور ذاتی برای چنین تغذیهای خلق شدهاید، پس چیزی را که میخواهید بخورید خود بکشید و این کار را تنها با امکانات خود و بدون کمک از ساطور یا چاقو یا هر نوع وسیلۀ تیز انجام دهید.
-
تو میپرسی بر اساس کدام تفکّر فیثاغورث از خوردن گوشت چشمپوشی کرد. من به نوبۀ خودم بهتزده میشوم که بر اثر کدام تصادف و در چه مرحلهای از تفکر، اولین بشر زخم را با دهان خود لمس کرد و لبان خود را بر گوشت یک موجود مرده آورد، سفرههایی از بدنهای مرده و در حال فساد چید و این ابتکار را به خرج داد اعضایی را که تا زمانی کوتاه قبل از آن نعره و گریه، حرکت و زندگی کردهاند، غذا بنامد؟ چگونه چشمان او ذبح کردن را تاب آوردند، هنگامی که گلوها بریده میشدند و پوست جدا میشد و عضو از عضو تفکیک میشد؟ چگونه مشام او توانست بوی تعفن را تحمل کند؟ چگونه کثافت، حس چشایی او را که با جای زخمها تماس داشت و عصاره و سرمها را از زخمهای خونین میمکید کور نکرد؟
ویل کلوگ (Will Kellogg) پیشگام صنعت تغذیۀ مبتنی بر غلات آمریکا
نل برنارد (Neal Bernard) محقق روانشناسی، نویسنده، پزشک، یکی از بزرگترین محققان آمریکا در زمینۀ سلامت و تغذیه
روبرت لوئیز استونسن (Robert Louis Stevensen) نویسنده و شاعر اسکاتلندی، برندۀ جایزۀ نوبل (۱۹۹۴-۱۸۵۰)
یوهان ولفگانگ گوته (Johann Wolfgang von Goethe) نویسندۀ آلمانی (۱۸۳۲-۱۷۴۹)
-
احترام به همنوعان که دین بر ما واجب کرده است، مسلماً شامل دنیای حیوانات نیز میشود و انسان را موظف میکند که به حیواناتی که در کنار او زندگی میکنند ارج نهد و از آنها محافظت کند.
ویلهلم بوش (Wilhelm Busch) نویسنده و نقاش
پیتر بورواش (Peter Burwash) قهرمان تنیس دنیا
-
من از خشونت فرار نمیکنم. من آنقدر هاکی بازی کردم تا نصف دندانهایم در گلویم ریخت و در زمین تنیس بیش از اندازه تهاجمی بازی میکنم... ولی آن تجربه در کشتارگاه مرا در هم شکست. وقتی از آنجا خارج شدم، میدانستم که دیگر هیچ گاه به حیوانی آزار نخواهم رساند. من با تمام بحثهای گیاهخواری از نقطه نظر فلسفی، اقتصادی و محیط زیستی آشنا بودم ولی این تجربۀ مستقیم بی رحمی انسان نسبت به حیوانات بود که زمینۀ واقعی پذیرش گیاهخواری را در من به وجود آورد. (برگرفته از کتاب "یک قهرمان گیاهخوار")
جرمی بنتهام (Jeremy Bentham) اقتصاددان و فیلسوف انگلیسی (۱۸۳۲-۱۷۴۸)
-
سوال این نیست که آیا حیوانات قادر به استدلال هستند یا آیا میتوانند صحبت کنند؟ سوال این است که آیا آنها میتوانند رنج بکشند؟ (برگرفته از کتاب "اصول اخلاقی و قانونگذاری")
دیوید سی کوتز (David C. Coats) نویسنده
-
آیا انسان حیوان شگفتانگیزی نیست؟ او زندگی وحش را میکشد- میلیونها پرنده، کانگورو، آهوی کوهی، انواع گربهسانان، کایوت، سگ آبی، موش خرما، موش، روباه و دینگو را- برای آنکه حیوانات اهلی خود و غذای آنها را در مقابل آنها محافظت کند.
سپس، میلیاردها حیوان اهلی را میکشد و میخورد. این به نوبۀ خود میلیونها انسان را میکشد چون خوردن این حیوانات زمینه را برای بیماریهای بد و کشنده مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای کلیوی و سرطان فراهم میکند. بنابراین، انسان میلیونها حیوان دیگر را شکنجه میکند و میکشد تا درمان این بیماریها را پیدا کند.
در نقطهای دیگر، میلیونها انسان از گرسنگی و سوء تغذیه میمیرند چون غذایی که آنها میتوانستند بخورند، به مصرف پروار کردن حیوانات پرورشی رسیده است.
در همین حال، برخی از مردم از قهقهۀ غمانگیز به پوچی بشر میمیرند که به این سادگی و خشونت میکشد و سالی یک بار یک کارت به منظور دعا برای صلح روی زمین ارسال میکند.
(برگرفته از کتاب "مزرعۀ قدیمی مک دونالد")
ساموئل باتلر (Samuel Butler) نویسنده (۱۹۰۲-۱۸۳۵)
-
بشر تنها حیوانی است که با قربانیانی که قصد خوردن آنها را دارد، تا لحظهای که آنها را میخورد، روابط دوستانه دارد.
-
خدایا از من خواسته شده، یا نه، به من امر شده است تو را به خاطر بوقلمون کریسمس شکر گویم. بوقلمونی که بیشک یک پرندۀ زنده و باهوش بوده است... یک موجود اجتماعی... قادر به درک محبت... (موجودی که) از بچههای خود با دلسوزی انسانگونه مراقبت میکند. به هر حال، او مرده است و ما میخواهیم او را بخوریم. لطفاً سلامهای ما را به خانوادۀ او برسان.
دالایلاما (Dalilama) رهبر مذهبی تبّت
-
هیچ دلیلی برای قصابی حیوانات برای خدمت به تغذیۀ بشر وجود ندارد، در حالی که این همه جایگزین وجود دارد.
تاگور (Rabindranath Tagore) شاعر، فیلسوف، موسیقیدان و چهرهپرداز هندی (۱۹۴۱-۱۸۶۱)
اریش فروم (Erich Fromm) روانکاو و فیلسوف آمریکایی آلمانی تبار (۱۹۸۰-۱۹۰۰)
فرانسیس آسیسی (St. Francis of Assisi) روحانی و عارف (۱۲۲۶-۱۱۸۱)
-
اگر کسانی وجود داشته باشند که هر کدام از موجودات خدا را از دایرۀ رحم و شفقت بیرون بدانند، کسانی وجود خواهند داشت که همین رفتار را با افراد همنوع خود خواهند داشت.
توماس مرتون (Thomas Merton) نویسنده، فیلسوف و عارف (۱۹۶۸-۱۹۱۵)
-
رفتار بد با حیوانات در "دامداری فلهای"، قسمتی از تمرین بیاحساس بودن نسبت به ارزشهای اصلی و در واقع، نسبت به انسانیت و زندگی است. تصویری که بیشتر و بیشتر به نمایش گذاشته میشود و خصوصیات زشت چیزی را نشان میدهد که تنها به نام واقعی خودش میتوان از آن یاد کرد: بربریت.
(برگرفته از کتاب "زندگی زندگی نشده")
جی ال رود (G. L. Rudd) نویسنده
هنری دیوید تورئو (Henry David Thoreau) نویسنده، شاعر و فیلسوف آمریکایی (۱۸۶۲-۱۸۱۷)
-
من یقین دارم، این قسمتی از سرنوشت نوع بشر است که در پیشرفت تدریجی خوردن حیوانات را ترک کند، همانطور که قبایل وحشی، خوردن همدیگر را ترک کردند.
توماس بری (Father Thomas Berry) موّرخ تمدن آمریکایی، متخصص الهیات (*-۱۹۱۴)
قانون مانو
-
کسی که اجازه میدهد، کسی که حیوان را میکشد، کسی که حیوان ذبح شده را میفروشد، کسی که حیوان را میپزد و کسی که گوشت را تقسیم میکند، همه قاتل هستند و طبق قانون کارما مجازات میشوند (کفاره پس میدهند) (۵:۵۱)
-
گوشت نمیتواند بدون آسیب به موجودات زنده به دست آید و آسیب به موجودات صاحب احساسات، مانع نیل به خوشی بهشت است؛ پس بگذار که او از خوردن گوشت چشم پوشد. (۵:۴۸)
پروفسر والتر ویلت (Walter Willet) متخصص بیماریهای فراگیر و تغذیه، رئیس بخش تغذیۀ دانشگاههاروارد
مایکل گرگر (Michael Greger) پزشک و نویسندۀ آمریکایی
نل دی برنارد (Neal D. Bernard) پزشک و مدیر کمیتۀ پزشکان در طب مسئولانه در واشنگتن دی سی
هلن کلر (Hellen Keller)
چارلایز ترون (Charlize Theron) هنرپیشۀ آمریکایی آفریقای جنوبی تبار ( - ۱۹۷۵)
-
(در پاسخ به کسانی که از مدافعان حقوق حیوانات انتقاد میکنند)
من از سرزمینی میآیم که قحطی در آن بیداد میکند، ایدز در آن بیداد میکند. بنابراین، از درد و رنج مردم کاملاً آگاهم و در این زمینهها فعالیت هم میکنم. من سالها پیش اولین مبارزه بر علیه تجاوز جنسی در آفریقای جنوبی را زمانی شروع کردم که کسی راجع به تجاوز جنسی صحبت نمیکرد. ولی هیچ کدام مهمتر از دیگری نیست (منظور مقایسۀ حمایت از انسان ها و حیوانات است) مادرم همیشه میگفت: "تو باید برای موجوداتی که صدایی ندارند مبارزه کنی."
جیمز کرام ول (James Cromwell) هنرپیشۀ آمریکایی ( -۱۹۴۰)
-
اگر کودکان متوجه میشدند در دامداری صنعتی چه اتفاقی میافتد، لب به گوشت نمیزدند. من هنگام تهیۀ فیلم Babe آنچنان تحت تأثیر هوش، شوخطبعی و شخصیت حیوانات قرار گرفتم که تا پایان تهیۀ فیلم گیاهخوار شده بودم.
پیتر سینگر (Peter Singer) فیلسوف و اخلاقگرای استرالیایی ( - ۱۹۴۶)
-
تمام استدلالاتی که برای اثبات برتری بشر آورده میشوند، نمیتوانند این واقعیت سخت را رد کنند که در رنج کشیدن، حیوانات با ما مساوی هستند.
کیم باسینگر (Kim Basinger) هنرپیشۀ آمریکایی ( - ۱۹۵۳)
گره ریچارد (Gere Richard) هنرپیشۀ آمریکایی ( - ۱۹۴۹)
-
به عنوان نگهبانان کرۀ زمین، این وظیفۀ ماست که با همۀ گونهها با مهربانی، عشق و دلسوزی برخورد کنیم. این که این حیوانات به دلیل بیرحمی بشر رنج میکشند، قابل درک نیست. لطفاً کمک کنید به این جنون پایان دهیم.
موبی (Moby) آهنگساز و خوانندۀ آمریکایی ( - ۱۹۶۵)
مری تایلر مور (Mary Tyler Moore) هنرپبشه و کمدین آمریکایی ( - ۱۹۳۶)
پروفسر تمپل گراندین (Temple Grandin) عضو هیئت مؤسسۀ گفتگوی احشام در صنعت گوشت آمریکا
دکتر کریستین برنارد (Christian Bernard) جراحی که اولین جراحی باز قلب در دنیا را انجام داد ( - ۱۹۵۱)
ریکی راکت (Ricki Rockett) آهنگساز آمریکایی ( - ۱۹۶۱)
-
اگر افکار مرا نمیپسندید میتوانید بروید. تنها به یاد داشته باشید که حیوانات قادر به ترک زندان هایشان نیستند. آنها اسیرند و رنج میکشند. امشب هنگامی که روی تختخواب گرم و راحت خود دراز میکشید، سعی کنید درد و رنجی را که آنها روز به روز و شب به شب تحمل میکنند تصّور کنید. دفعۀ بعد که کمی صابون وارد چشمان شما میشود، سعی کنید تصّور کنید این درد ۳ یا ۴ روز طول بکشد. دفعۀ بعد که معدهدرد دارید، سعی کنید تصّور کنید آنقدر مایع از طریق گلوی شما به معدۀ شما ریخته شود و شما آنقدر خون بالا آورید که از شدت خونریزی بمیرید. دفعۀ بعد که ضربهای به سرتان وارد میشود، سعی کنید تصّور کنید میمون هستید و یک بشقاب استیل با سرعت ۵۰ مایل در ساعت به جمجمۀ شما میخورد. آن زمان، تنها آن زمان، باید به خود اجازه دهید به من بگویید من در عقاید خود اشتباه میکنم. برای آنکه تمام اینها به نام علم اتفاق افتاده است. اینها به فراوانی تا همین امروز ادامه دارند.
جنیس سوانسون (Janice Suanson) متخصص رفتارشناسی حیوانات در دانشگاه ایالت کانزاس آمریکا
جین میدوز (Jayne Meadows) هنرپیشۀ آمریکایی